Kemerburgaz Üniversitesi İngilizce Hazırlık Atlama Sınavı


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İster yurtdışı olsun ister yurtiçi, İngilizce bölümlerde okuyabilmek için belirli bir yeterlilikte olduğunu kanıtlamanız için bazı sınavları vermeniz gerekiyor. Kemerburgaz Üniversitesi’nde İngilizce bir bölümde okumaya hak kazanmışsanız ve bir yıl boyunca hazırlık sınıfına gitmek istemiyorsanız, üniversitenin kendi bünyesi içinde düzenlediği Yeterlik Sınavı’nı başarı ile tamamlamanız gerekiyor.

Hazırlık Atlama Sınavında Hangi Konular Var

Kemerburgaz Üniversitesi Yeterlik Testi, her eğitim öğretim senesinin başında uygulanıyor. Başarısız olanlar bir dönem İngilizce hazırlık okuduktan sonra Kış döneminde tekrar Yeterlik Testi’ne girerek bir dönem muaf olmaya hakkı kazanabiliyorlar. İngilizce yeterliliğinizi kanıtlamak için girdiğiniz bu sınav, İngilizce’nin temel dört becerisi olan dinleme, konuşma, okuma ve yazma olmak üzere dört bölümden oluşuyor. Okuma bölümünde size 5 metin veriliyor ve metinle alakalı 40 tane soruyu cevaplamanız isteniyor. Ardından dinleme bölümüne geçtiğinizde, 3 kısa konuşma ve diyalog, 2 tane de ders anlatımı ile karşılaşıyorsunuz. Yine bu dinleme metinleriyle alakalı 40 tane soruyu cevaplamanız gerekiyor.

Yazma bölümünde size, hakkında kompozisyon yazacağınız konu sınav esnasında veriliyor. Önceden bu konuda bir bilginiz olmuyor. Sınavda size verilen konu hakkında, en az 300 kelimeden oluşan, fikirlerinizi belirttiğiniz ve neden-sonuç ilişkisi barındırması gereken bir makale yazmanız gerekiyor. Son olarak konuşma sınavı kendi içinde 2 aşamadan oluşuyor. İlk aşamada, size verilen cümleleri doğru bir tonlama ve telaffuz ile tekrarlamanız isteniyor. İkinci aşamada, yazma bölümünde olduğu gibi size bir konu veriliyor. Cevaplarken bu konu hakkındaki fikrinizi ve nedenlerini belirtmeniz gerekiyor. Konuyu gördükten sonra cevabınızı hazırlamak için 30 saniyeniz oluyor ve dilerseniz bu esnada kısa notlar alabiliyorsunuz. Bu aşamayı cevaplama süreniz ise 3 dakika. Sizden 3 dakika boyunca akıcı ve bağlamdan kopmadan konuşmanız bekleniyor.

Hazırlık Atlama Sınavına Konusarakogren.com ile Hazırlanın

İngilizce’nin temel dört becerisinden sorumlu olacağınız sınava hazırlanmak için en doğru adres Konuşarak Öğren. Konuşma bölümüne ana dili İngilizce olan eğitmenlerle hazırlanabilir, kısa sürede akıcı bir konuşmaya sahip olabilirsiniz. Ayrıca Konuşarak Öğren’in veritabanındaki zengin içerikle okuma, dinleme ve yazma bölümlerine en verimli şekilde hazırlanabilirsiniz. Birbirinden farklı birçok konuda metin ve sorulara sahip sistemimizde eğitim alarak ve quizlerle, sınavda yabancı kalabileceğiniz soru riskinden de kurtulmuş olursunuz.

Kemerburgaz Üniversitesi Hakkında Genel Bilgi

2008 yılında kurulan Kemerburgaz Üniversitesi, eğitim öğretim hayatına 2011-2012 senesi ile birlikte başlamıştır. Birbirinden deneyimli ve alanında kendini akademik olarak ispatlamış akademisyenlere sahip vakıf üniversitesi, her zaman ileriye dönük, yetkin ve uluslararası rekabete girebilecek bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı