Kültür Üniversitesi İngilizce Hazırlık Atlama Sınavı


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Üniversitede İngilizce eğitim görebilmek için, yabancı dil seviyeniz yüksek olması gerekiyor. Aksi takdirde ders anlama, dolayısıyla başarısızlık gibi sıkıntılar yaşayabiliyorsunuz. Kültür Üniversitesi de bu gibi sıkıntıları ortadan kaldırmak için, üniversiteye başladığınızda İngilizce seviyeniz yeterli ise bunu göstermeniz için İngilizce Yeterlilik Sınavı düzenliyor. Bu sınavdan başarısız olursanız bir yıl boyunca İngilizce hazırlık eğitimi almak zorunda kalıyorsunuz. Eğer sınavı başarı ile tamamlarsanız hazırlık senesinden muaf oluyorsunuz ve doğrudan lisans eğitimine başlıyorsunuz.

Hazırlık Atlama Sınavında Hangi Konular Var?

Kültür Üniversitesi İngilizce Yeterlilik Sınavı iki ayrı oturumdan oluşuyor. Birinci oturumda dinleme ve okuma sınavı, ikinci oturumda ise yazma sınavı mevcut. Dinleme ve okuma bölümü toplamda 120 dakikadan oluşuyor. Dinleme kısmında, dinlediğiniz metinlerle alakalı test, boşluk doldurma ve eşleştirme sınavlarına tabi tutuluyorsunuz. Toplamda 29 sorunun olduğu bu bölümde soruları 40 dakika içinde cevaplamanız gerekiyor. Dinleme bölümünün tamamını başarı ile tamamlarsanız 25 puan alıyorsunuz. Yine toplam 25 puandan oluşan okuma sınavı, çoktan seçmeli, boşluk doldurma ve eşleştirme olmak üzere 3 bölümden oluşuyor. Uzun metinler barındırdığı için okuma bölümünün süresi 80 dakika.

İkinci oturumda yazma sınavında kompozisyon yazmanız için 60 dakikanız var. Bu 60 dakika içinde, size verilen bir konu hakkında cevap niteliğinde bir kompozisyon yazmanız isteniyor. Aynı zamanda tutarlı ve destekleyici ifadeler kullanmanız gereken makalenizin uzunluğu 300-350 kelime arasında olmak zorunda. Örnek olarak aşağıdaki gibi bir konuda makale yazmanız isteniyor.

“Online learning is becoming more and more popular. It is seen as an alternative to traditional schooling, but thereare questions about its effectiveness.

What are the advantages and disadvantages of online learning?

Toplam 4 paragraftan oluşması gereken makaleniz, ilk paragrafta giriş, sonraki 2 paragrafta gelişme ve son paragrafta sonuç kısımlarını barındırması gerekiyor. Dolayısıyla içeriğe olduğu kadar makalenizin biçimine de önem vermeniz ve dikkat etmeniz gerekiyor. Kültür Üniversitesi Yeterlilik Sınavı’nda toplamda 100 puan üzerinden değil 75 puan üzerinden değerlendiriliyorsunuz.

Hazırlık Atlama Sınavına Konusarakogren.com İle Hazırlanın

Sınava yeterince hazırlandığınızdan emin olmak, hazırlık sürecinde kafanızda hiç soru işareti bırakmamak için en doğru adres Konuşarak Öğren Yabancı Dil Eğitim Sistemi. Hazırlık atlamanız için girmeniz gereken sınavla alakalı, her bir bölümüyle ilgili tüm içerik ve altyapıya sahip Konuşarak Öğren Yabancı Dil Eğitim Sistemi, bu sınava sizi en iyi şekilde hazırlayacak en güvenilir araç. Konuşarak Öğren’de amacınıza özel uygulanacak programla, ihtiyacınıza en uygun eğitimi bulabilirsiniz.

Kültür Üniversitesi Hakkında Genel Bilgi

Son yıllarda adından sıkça söz ettiren ve başarı çıtasını daima yükselten Kültür Üniversitesi, 1997 yılında kurulmuştur. Ataköy, Şirinevler ve Bakırköy olmaz üzere 3 ayrı kampüsü olan vakıf üniversitesi, fen-edebiyattan sanata, hukuktan mimarlığa birçok fakültesiyle donanımlı bireyler yetiştirmek amacıyla eğitimini sürdürmektedir.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı