Özyeğin Üniversitesi İngilizce Hazırlık Atlama Sınavı


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Öğrenim dili İngilizce olan lisans programlarına katılım için Özyeğin Üniversitesi dil yeterlik koşulu koymuştur. Aşağıdaki koşullardan herhangi birini sağlayan öğrenciler bir yıllık hazırlık programını tamamlamış sayılarak fakülte derslerini alabilirler. Öğrenciler akademik yıldan önce üniversitenin kabul ettiği aşağıdaki sınavlardan belirtilen puanları almaları durumunda  bu belgeyle birlikte yazılı olarak Öğrenci işlerine başvurdukları takdirde, lisans programlarına geçiş hakkı kazanırlar. Bu sınavlar şunlardır:

Aşağıdaki ulusal veya uluslararası sınavlardan yeterli puanları almak

  • TOEFL-IBT: En az 80 toplam puan ve her bölümden en az 20 puan *
  • TOEFL-PBT: En az 550, yazılı bölümden en az 4 puan *
  • PEARSON PTE Academic: En az 62 toplam puan ve her bölümden en az 59 *
  • FCE: En az B
  • CAE / CPE: En az C
  • KPDS / ÜDS / YDS / e-YDS: En az 86 puan

En az son üç yılında anadilinin İngilizce olduğu bir ülkede eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler muaftır (* Adaylar gerek görüldüğü durumlarda dil yeterlik seviyesi için ÖzÜ İngilizce Yeterlik sınavına tabi tutulurlar.)

Özyeğin üniversitesinin TRACE sınavına girip yeterli puanı alan öğrenciler muaftır. (sınavın geçerlik süresi 2 yıldır.)

Öğrenim dili Türkçe olan diploma programlarında öğrencinin hazırlık programına katılması isteğe bağlıdır.

Özyeğin Üniversitesi hazırlık atlama aşaması iki sınavdan oluşur:

  • Seviye Tespit Sınavı
  • TRACE sınavı

Her akademik yıl başında Seviye Tespit sınavına giren öğrenciler yeterli puanı alamadıklarında seviyelerine uygun hazırlık sınıflarına yerleştirilip derslere başlarlar. Bu sınavı geçenler ise TRACE adlı hazırlık atlama sınavına tabi tutulurlar.

TRACE nedir?

Seviye tespit sınavında yeterli başarıyı gösteren öğrencilerin girdiği hazırlıktan muafiyet sınavıdır. Sınavın amacı öğretim dili İngilizce olan programlara öğrencilerin hazır olup olmadığı konusunda saptama yapmaktır. Öğrencilerin fakülte derslerine başlayabilmeleri için bu sınavdan asgari 65 almaları gerekir.

Sınav akademik okuma anlama, dinleme, yazma becerilerini doğrudan ölçerken dilbilgisi ve kelime bilgisi dili ne kadar iyi kavrayıp konuşabildikleriyle ölçülür. Sınav CEFR seviyeleri baz alınarak hazırlanmıştır ve B2 düzeyindeki öğrencinin yeterliliğini ölçer. Öğrenciler öğrenim dili 100% İngilizce olan bir bölümde okuyacakları için içerik genel olarak akademik metinlerden oluşur.

Sınav 4 bölümden oluşur ve birinci bölüm değerlendirilmez.

  1. Sınava hazırlık

Bu bölümün temel amacı oryantasyondur, konu başlıkları ve bölümler tanıtılır ve öğrencilerden sorulara, grafiklere, görsellere göz atıp not tutmaları istenir.

  1. Okuma-anlama

4 alt bölümden oluşan bu bölümün ilk üçünde gittikçe kelime sayıları artan metinler bulunur, (bir 250 kelime, iki 500 ve 3 yaklaşık 1000 kelime) 4. alt bölümde ise tüm okuma parçalarının değerlendirmesi bulunur.

  1. Dinleme

İki alt bölümden oluşur, ilk bölüm 8 dakikalık ders metninden oluşur ve öğrencilerden not tutmaları beklenir, öğrenciler önce metni dinler sonra soruları görür. İkinci bölüm ise önce söyleşiler ile ilgili soruların görülüp sonra dinlenmesinden oluşur.

  1. Yazma

Öğrencilerden yaklaşık 400 kelimelik bir kompozisyon yazmaları beklenir.

Örnek TRACE sınavına bu linkten ulaşabilirsiniz.

Özyeğin Üniversitesi 18 Mayıs 2007’de Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından İstanbul’da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir.

TRACE sınavına nasıl hazırlanmalı?

TRACE sınavında doğrudan grammar yapıları ve vocabulary yoktur, bunun yerine öğrencinin dili gerçek hayatta ne derece iyi kullandığı ve kavradığı ön plandadır ve bu yetiler bu şekilde ölçülür. Konuşarak Öğren dil eğitim sistemi ezber bazlı değil dil işlevli eğitim verir, her gün native speakerlar ile konuşarak ve dinleyerek pratik yapar ve akıcı şekilde konuşabilirsiniz.

Günlük olarak düzenli bir şekilde alınan online İngilizce eğitiminde her geçen gün yeni kelime ve cümle kalıpları öğrenilir. Ayrıca, karşınıza gelen ihtiyaçlarınıza ve seviyenize uygun olan içeriklerle çalışarak hızlıca ilerleyebilirsiniz.  Bilgi almak için, konuşarak öğreten en başarılı eğitim modeli www.konusarakogren.com ile siz de bugün bir adım atabilirsiniz. Üstelik denemesi ücretsiz..

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı