Yeditepe Üniversitesi İngilizce Hazırlık Atlama Sınavı


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İstediğiniz üniversiteyi kazandınız ve bölümünüzde eğitim görmek için can mı atıyorsunuz? Öyleyse, Yeditepe Üniversitesi hazırlık atlama sınavı şansını değerlendirebilirsiniz.

Eğitim dili %100 İngilizce olan Yeditepe Üniversitesi, öğrencilerine İngilizceyi şart koşuyor. Hazırlık programı; Güz, Bahar ve Yaz olmak üzere üç akademik yarıyıldan oluşuyor. Çeviribilim, İngiliz Dili ve Edebiyatı ve İngilizce Öğretmenliği hazırlık programları ise sadece güz ve bahar yarıyıllarında açılıyor.

A, B1 ve B2 olmak üzere üç grupta eğitim veren Yeditepe Üniversitesi hazırlık programı, her seviyeyi 1 dönem olarak ayırıyor. B2 grubunda başarılı olan öğrenci yerleştiği lisans programında eğitim alabiliyor.

Eğer İngilizce seviyenize güveniyorsanız, her akademik yıl başında Yeditepe Üniversitesi tarafından düzenlenen Yabancı Dil Yeterlik Sınavı (Proficiency) ile lisans programınıza hazırlık programına katılmadan başlayabilirsiniz.

Kimler Hazırlığı Atlayabilir?

Yeditepe Üniversitesi’nin belirlediği kurallara göre iki yıl içinde, TOEFL IBT sınavından 79 ya da TOEFL PBT sınavında 550 almış olduğunu belgeleyen öğrenciler hazırlık programından muaf tutulur. Üniversite TOEFL sınavı merkezi olduğundan dolayı, isteyen öğrenciler TOEFL sınavları için başvuru tarihlerine göz atabilirler.

Bu şartları karşılayamayan öğrenciler, Yabancı Dil Yeterlik Sınavı için başvurabilir. Sınavda 100 üzerinden 60 puan alan öğrenciler lisans programlarına geçiş yapabiliyor. Güzel Sanatlar Fakültesi’nin bazı bölümleri için bu puan 50, İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Çeviribilim bölümleri için 65 puan olarak farklılık gösteriyor. Ayrıca, İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Çeviribilim programları öğrencilerinin bu sınav dâhilinde yapılan konuşma ve yazma becerilerinden 100 üzerinden en az 60 puan almaları bekleniyor.

Hazırlık Atlama Sınavında Hangi Konular Var?

Yeditepe Üniversite Yabancı Dil Yeterlik Sınavı 4 bölümden oluşuyor.  Use of English (Dilbilgisi), Vocabulary (Kelime Bilgisi), Reading Comprehension (Okuduğunu Anlama) ve Writing (Yazma) bölümlerine sahip olan sınavdaki ilk 3 bölüm çoktan seçmeli sistemde, son bölüm ise klasik sistemde yapılıyor.

Use Of English 40, Vocabulary 20, Reading Comprehension 20, Writing ise 300 kelimelik kompozisyon yazılması şartıyla 20 puan olarak notlandırılıyor. Yeterlik sınavında başarılı olamayan öğrenciler, en fazla 2 yıl olmak üzere hazırlık programına devam ediyor.

Eğer sınav hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz, üniversitenin hazırladığı yeterlik sınavı örneğine buradan, cevap anahtarına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Hazırlık Atlama Sınavına Konusarakogren.com ile Hazırlanın

İngilizce öğrenmek isteyenler için verimli ve ekonomik bir seçenek sunan Konusarakogren.com, Yeditepe Üniversitesi Yeterlik Sınavı’na hazırlanmanız için harika bir tercih! ABD ofisinde, sizinle telefon, tablet ve bilgisayar üzerinden iletişim kuran profesyonel eğitmenler, seviyenize uygun programı belirleyerek sınava hazır olmanızı sağlıyor.

İsterseniz yoğun, isterseniz günlük 10/20/30 dakikalık programlar ile eğitim alabilir, gelişiminize göre programda değişiklik yapabilirsiniz. Konusarakogren.com üzerinden eğitmeninizin size özel olarak hazırladığı quizleri çözebilir ve ödevleri yapabilirsiniz. Bu sayede hazırlık atlama sınavı için tamamen hazır hale gelirsiniz.

Yeditepe Üniversitesi Hakkında

İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı (İSTEK) tarafından 1996 yılında kurulan Yeditepe Üniversitesi; 13 Fakülte ve 1 Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu kapsamında, toplam 72 programda lisans düzeyinde eğitim veriyor. Ayrıca yüksek lisans olarak 81, doktora olarak ise 41 programda lisansüstü düzeyde eğitim imkanı sunuyor.

Yeditepe Üniversitesi; öğrencilerin eğitim, kültür, sanat, spor ve tüm ihtiyaçlarına cevap verecek donanımda inşa edilmiş 26 Ağustos Yerleşiminde öğretime devam ediyor.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

One thought on “Yeditepe Üniversitesi İngilizce Hazırlık Atlama Sınavı

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı