İngilizce Kare Bulmaca İle İngilizce Öğreniyoruz!


İngilizce İsmin Halleri Nelerdir?
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce kelime bilginize güveniyorsanız kelime bulmacalarında iyi olmalısınız. Hatta kendiniz bile bir sözlük yardımı ile İngilizce kare bulmaca hazırlayabilir, arkadaşlarınızla oynayarak kelime dağarcığınızı genişletebilirsiniz. Öncelikle bulmacanın enini ve boyunu belirleyin. Yani kullanacağınız kare sayılarını netleştirin. Sonrasında kelimeleri yerleştirmek kalıyor. Ama en önemlisi de bulmacadaki kelimeleri açıklayacak cümleler kurmak olacaktır. İşte bu aşamada biraz gramer biraz da hayal gücü gerekli.

İngilizce kare bulmaca çeşitleri

Türkçeden İngilizceye kare bulmaca

İngilizceden İngilizceye kare bulmaca

Harf tablosunda istenen kelimeleri arayıp bulma

Örnek bir İngilizce kare bulmaca

İngilizce Kare Bulmaca İle İngilizce Öğreniyoruz!

Kare bulmacanızı kategori bazında hazırlayacağınız gibi karışık ta yapabilirsiniz. Meslekler, bitkiler, meyve ve sebzeler ya da teknik terimler. Yani tamamen sizin ilgi alanınıza kalmış.

Kelime bulmaca oyunları, bulunması gereken kelimeleri anlatma ve bulma şeklinde yani soldan sağa ve yukarıdan aşağı olabileceği gibi, istediğiniz kategorilerde hazırladığınız kelimeleri bir kare tabloda karışık olan harfler içinde arayıp bulmak şeklinde de olabilir. Bulduğunuz kelimeleri bir çerçeve içine alır, istenen tüm kelimeleri tabloda arayıp bulursunuz. Ya da kelimeler hiç verilmeyebilir ve siz harf yığınları içinde anlamlı İngilizce kelimeleri bulup işaretleriniz.

İngilizce kare bulmaca ile kelime öğrenme

İngilizce kelime öğrenmenin en eğlenceli yollarından biri de bulmaca çözmektir. Hem keyifli hem de eğitici bir öğrenme şekli olup internet ortamında birbirinden ilginç bulmacalarla yeni kelimeler öğrenmek mümkündür. Şimdi İngilizce kare bulmaca çözebileceğiniz birkaç web site adresi verelim.

İngilizce kare bulmaca siteleri

ingilizcebankasi.com/ingilizce-kare-bulmaca/

www.ingilizceoyun.com/ingilizce-kelime-bulmaca-oyunu.html

www.ingilizcebilgi.com/kelimeler/countries/ingilizce-ulkelerin-isimleri-kare-bulmaca/

ingturkcebulmaca.blogspot.com.tr/2012/07/turkce-ingilizce-kare-bulmaca-290.html

 

Hiç İngilizce kare bulmaca çözdünüz mü?

Kelime pratiği yapmak ve yeni kelimeler öğrenmek için oldukça keyiflidir. Kelime yazma, öğrenme ve anlamını kavrama bakımından tercih edilir. Özellikle başlangıç seviyesinde olanların bildiği kelime sayısını arttırmak için seçeceği eğlenceli öğrenme yöntemlerindendir. İnternette bulmacaları indirip çözebilir ya da piyasada satılan İngilizce kare bulmaca kitaplarını satın alabilirsiniz. Tercih size kalmış.

 

Farkında olmadan İngilizce kelime öğrenmek

Bulmacalarla eğlenirken farkında olmadan yeni kelimeler öğrenilir. Amaç bulmacayı çözmek olduğundan süreç kendiliğinden işler. Üstelik bulmaca çözerken konsantrasyon had safhadadır. Bu da öğrenilen kelimelerin iyi öğrenilmesini ve hafızaya kaydedilmesini sağlar. Her yaş grubuna göre İngilizce kare bulmacalar bulunur ve dilerseniz arkadaşlarınızla rekabet eder, kim daha önce çözecek yarışırsınız. Bu da bulmaca çözmenin başka bir eğlenceli tarafı olsa gerek…

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı