İngilizce Kelime Geliştirici Yöntemler Nelerdir?


İngilizce Kaynak Arayanlar İçin Kapsamlı Liste
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce öğrenilirken basit cümle yapılarından sonra bol-bol kelime ezberlemek önerilmektedir. Kelime dağarcığı genişledikçe cümleler çeşitlenecek, farklı ifade tarzları ile İngilizceyi öğrenmek çok daha keyifli hale gelecektir. Dilbilgisi kurallarını çok iyi bilmek yeterli değildir. İngilizceyi konuşmak, okuduğunu anlamak için ezberlenen kelime sayısı her geçen gün arttırılmalıdır. Bu konuda online İngilizce eğitimi okuma, yazma, dinleme ve görsellik bakımından en etkili yoldur. İngilizce kelime geliştirici yöntemleri inceleyerek kendinize en uygun olan seçerek işe başlayabilirsiniz.

Hafıza Tekniklerini Kullanın

Hızlı ve kolay İngilizce kelime geliştirici yöntemlerin başında gelmektedir. Kelimeler hafızaya kaydedilirken duyuların da işe dahil edilmesi ile kalıcı öğrenme sağlanmaktadır. Beş duyu organı içinde öğrenmeye en fazla katkısı olan organ gözdür. Kelimeler ezberlenirken hafızada görsel olarak canlandırılması ve daha önce öğrenilmiş kelimelerle bağlantı kurulması ile yeni öğrenilen kelimelerin kalıcı olması sağlanmaktadır. Bu yöntemle kısa sürede onlarca kelime ezberlemeniz mümkündür.

Kelimelerin Telaffuzlarını Doğru Öğrenin

Kelimelerin telaffuzlarının doğru öğrenilmesi İngilizce kelime geliştirici çalışmalarda son derece önemlidir. Online İngilizce kurslarında ana dili İngilizce olan eğitmenlerden doğru telaffuzları öğrenebilir, yazılışlarını ve okunuşlarını ilk ağızdan hafızanıza kaydedebilirsiniz. Kelimenin yazılışını, okunuşunu ve anlamını birlikte doğru bir şekilde öğrenmek online İngilizce kursları ile çok kolaydır.

Çağrışım Yapan Kelimelerle İlişkilendirin

Telaffuz olarak çağrışım yapan kelimelerle birlikte İngilizce kelime geliştirici çalışmalar yapmak, yeni öğrenilen kelimelerin hatırlanmasını ve ezberlenmesini kolaylaştırmaktadır. Benzer kelimeler bulunarak yeni öğrenilen kelimenin telaffuzu tekrarlanmalı, hafıza kurgusu yapılarak kelimeler tekrar okunmalıdır. Benzer seste olan farklı kelimelerle yeni kelimeler öğrenmek çok daha pratik bir yoldur.

Yeni Öğrendiğiniz Kelimeye Kelimeler Ekleyin

Yeni öğrendiğiniz bir kelimeye İngilizce veya Türkçe kelimeler ekleyerek yeni kelimeyi hatırlatıcı bir yöntem deneyebilirsiniz. İngilizce kelime geliştirici yöntemler arasında etkili yöntemlerden biridir. Telaffuzlar parantez içine yazılarak öğrenme daha da kolaylaştırılabilir.

Cümle Kurun

Öğrenilen kelimelerin cümle içinde kullanılması kalıcı öğrenmeyi kolaylaştıran bir tekniktir.

Her Akşam Tekrarlamadan Yatmayın

Çalıştığınız kelimeleri uyumadan önce mutlaka en az bir kez tekrarlayın ve öyle yatın.

Fırsat Buldukça Göz Atın

Gün içinde fırsat buldukça yeni öğrenilen kelimelere göz atılması, sabahları tekrarlanması hızlı ezberlemeyi sağlar. Online İngilizce eğitimleri ile kelime ezberlemek çok kolay ve kısa sürelidir. En etkili yöntemlerin kullanıldığı bu kurslarda kelimeleri kısa sürede ezberler, İngilizce konuşmaya başlayabilirsiniz.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı