İngilizce Kelime Geliştirme Yolları


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizceyi akıcı bir şekilde konuşabilmek ve iş hayatında ya da günlük hayatta rahat anlaşabilmek için gramer kuralları ile paralel bir şekilde kelime ezberlenmesi gerekmektedir. Basit bir günlük konuşma için 100-200 kelime yeterli denilse de ne kadar çok kelime bilinirse o kadar akıcı bir İngilizceniz olacaktır. İngilizce kelime geliştirme yöntemleri arasında en çok kullanılan ve en popüler olanlarını sizlere anlatma istiyoruz.

Yabancı Arkadaşlar Edinin

Teknoloji çağı günümüzde internet kullanımı son derece yaygınlaştı. Sosyal medya platformlarından canlı chat odalarına kadar iletişim her an yapılabilmekte. Sizler de internetin nimetlerinden faydalanabilir, ana dili İngilizce olan bir arkadaş edinerek onunla pratik yapabilirsiniz. Aslında bu yöntem yurt dışında yabancı dil eğitimi almak kadar önemli bir yol. İngilizce kelime geliştirme yöntemleri arasında en popüler öğrenme şekli olarak oldukça fazla tercih ediliyor.

Online İngilizce Eğitim Alın

İnternette online İngilizce eğitimi alabilir, üstelik bunu kendi belirlediğiniz bir zaman diliminde yapabilirsiniz. İngilizce kelime geliştirme, konuşma, yazma ve gramer bilgisi için en etkili öğrenme yöntemleri kullanılmakta olup, ana dili İngilizce olan işinin ehli eğitmenler tarafından eğitim verilmektedir. Seviyenize uygun sınıflarda eğitim alabilir, öğretmeninizden anlık dönüş sağlayabilirsiniz.

Online İngilizce eğitimi hakkında bilgi almak için, konusarakogren.com anasayfasına gidin…

Yazarak Kelime Geliştirme

Yazarak öğrenme her zaman tavsiye edilen ve öğretmenler tarafından öğrencilerine uygulanan bir yöntemdir. Öğrenmek istediğiniz kelimeyi istediğiniz sayılarda tekrar-tekrar yazarak kolayca ezberleyebilir, İngilizce kelime geliştirme amacınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Kelime Kartları Kullanma

Kartlar veya küçük kâğıtların bir yüzüne İngilizce kelimeyi ve telaffuzunu diğer yüzüne ise Türkçe anlamını yazarak bu kartları kelime ezberlemede her ortamda kullanabilirsiniz. Seçtiğiniz karttaki kelimeyi doğru bildiğinizde diğer cebinize veya başka kutuya koyabilir, bilemediklerinizi aynı cepte bırakarak öğrenene dek bu döngüyü devam ettirebilirsiniz.

Yatmadan Önce Tekrar Etme

Öğrenilen kelimelerin uyumadan önce tekrarlanması ile çok daha iyi kelime ezberlendiği ve ezber süresinin kısaldığı bir gerçektir. Yatmadan önce öğrendiğiniz kelimeler bir gözden geçirin. Takıldıklarınızı tekrar-tekrar okuyun. Böylece daha hızlı kelime ezberleyeceksiniz.

Kitap, Gazete ve Dergi Okuyun

Okumak kelime ezberlemede en keyifli yöntemlerden biridir. İlgi duyduğunuz bir konu hakkında okuyacağınız bir yazı kelime ezberlemenizi hızlandıracaktır.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı