İngilizce Kelime Kartı Hazırlama Yolları


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce kelimeleri ezberlemede kullanılan kelime kartları hem eğlenceli hem de etkili bir şekilde kelime ezberini sağlayan bir yöntemdir. Dil öğrenmenin en pratik seçeneklerinden biri olup hazırlaması da çok kolaydır. İngilizce kelime kartı hazırlama niyetiniz varsa sizlere kelime kartı hazırlama yöntemlerinden bahsedeceğiz. İngilizce kelime kartı hazırlama işi için öncelikle gerekli olan malzemeleri hazırlamanızı tavsiye ediyoruz. Kalıcı bir öğrenme için eğitmenlerin de tavsiye ettiği kelime kartları gerek sistematik bakımdan gerekse renk ve şekil bakımında çok eğlenceli bir formatta hazırlanabilir. Kartların bir yüzüne İngilizce kelimeyi ve telaffuzunu diğer yüzüne de Türkçe anlamını yazmalısınız.

Renk Kartları

Renkleri öğrenmek için hazırlanan renk kartlarına tüm renkleri yazarak işe başlayabilirsiniz. Renkleri öğrenmenin bu kadar eğlenceli olabileceğini tahmin bile edemeyeceksiniz.

Meyve İsimleri Kartları

Tüm meyvelerin İngilizce ve Türkçelerini yazacağınız kartlarla kısa sürede İngilizce meyve isimlerini ve telaffuzlarını öğreneceksiniz.

Giyim Eşyaları Kartları

Giyim eşyalarının adlarını kartlara yazın ve her fırsatta kartları kullanarak ezberlemeye başlayın. Fazla uzun sürmeden tüm giyim eşyalarının İngilizce isimlerini, telaffuzlarını ve Türkçe anlamlarını öğreneceksiniz.

Meslekler

Her mesleği kelime kartlarına yazın ve İngilizce meslek isimlerinden öğrenmediğiniz bir kelime kalmasın.

Aktiviteler

Spor yapmak, yüzmek, koşmak, yürümek, tiyatroya gitmek ve daha birçok aktivitelerden oluşan kelime kartları hazırlayabilirsiniz.

Fiiller

En çok kullanılan fiillerden oluşan bir liste hazırlayarak bunları kelime kartlarına geçirebilirsiniz. Böylece zamanları da öğrenerek cümleler kurmaya başlayacak, kelime dağarcığınızı genişleteceksiniz.

Sayılar

1’den 100 e kadar sayıları kartlara yazabilir, kelime kartları ile sayıları ezberleyebilirsiniz.

Aylar

12 ayı ve mevsimleri de kartlara yazmayı unutmayın.

Bunların dışında İngilizce kelime kartı hazırlama işini resimli ve renkli kartlarla da yapabilirsiniz. Böylece görsel olarak kartlarınız göze de hitap edecek, kelime ezberleme süreci çok daha hızlı olacaktır. Gerek kendiniz gerek arkadaşlarınızla birlikte ortak kullanmak üzere kelime kartları hazırlayabilir, kartları değiştirerek ortak bir çalışma yapabilirsiniz. Makas, kâğıt ve kalem dışında hiçbir şeye ihtiyacınız yok. Renkli kâğıtlarla ezber işini daha da eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı