İngilizce Kelimelerin İkinci Halleri Nelerdir?


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizcede fiiller düzenli ve düzensiz olarak ikiye ayrılmaktadır. Düzenli fiillerde zaman ekleri fiilin mastar haline eklenerek fiil çekimi yapılmasına karşın, düzensiz fiillerde fiil tamamen değişmektedir. İngilizce kelimelerin ikinci halleri fiillerin düzenli veya düzensiz olmasına göre değişen bir durumdur. Şimdi en çok kullanılan düzensiz fiillerin ikinci hallerine bir göz atalım.

Örnek 1

Become ( olmak )  ikinci hali became

Build ( inşa etmek ) ikinci hali built

Come ( gelmek ) ikinci hali came

Draw ( çekmek ) ikinci hali drew

Drink ( içmek ) ikinci hali drank

Örnek 2

Fly ( uçmak ) ikinci hali flew

Give ( vermek ) ikinci hali gave

Go ( gitmek ) ikinci hali went

Have ( sahip olmak ) ikinci hali had

Know ( bilmek ) ikinci hali knew

Örnek 3

See ( görmek ) ikinci hali saw

Sing ( şarkı söylemek ) ikinci hali sang

Speak ( konuşmak ) ikinci hali spoke

Swim ( yüzmek ) ikinci hali swam

Take ( almak ) ikinci hali took

Düzenli fiillerin ikinci hallerinde d-ed veya ied ekleri gelmektedir. Örnek verecek olursak clean ( temizlemek) fiilinin ikinci hali cleaned dir.

İngilizce öğrenirken özellikle İngilizce kelimelerin ikinci halleri ezberlenmektedir. Çünkü belli bir düzen takip etmediğinden olduğu gibi ezberlenmesi gerekir. Online İngilizce kursları ile İngilizce kelimelerin ikinci halleri ile ilgili en doğru bilgileri öğrenebilir, telaffuzlarını ana dili İngilizce olan öğretmenlerden dinleyerek doğru bir şekilde ezberleyebilirsiniz.

İngilizce Kelimelerin İkinci Halleri Nasıl Ezberlenir?

Kelimeleri ezberlemek için birçok yöntem bulunmaktadır. İngilizce online eğitimlerde en iyi öğrenme teknikleri kullanılmakta ve İngilizce kelimelerin ikinci halleri en etkili şekilde öğretilmektedir. Bunun dışında kartların bir yüzüne fiillerin mastar hallerini ve okunuşlarını diğer yüzüne ise ikinci halleri ve okunuşlarını yazarak öğrenebilirsiniz. Sık-sık bu kartlardan çekerek hangi hali ön yüzünde ise diğer yüzündeki şeklini hatırlamaya çalışarak etkili bir şekilde ezberleyebilirsiniz. Bol-bol okumak, yazmak ve İngilizce kelimelerin ikinci halleri hakkında cümleler kurmak öğrenmeyi daha da kolaylaştıracaktır.

Kelimelerin öğrenimini söktükten sonra yapmanız gereken, İngilizceyi temelli ciddi bir şekilde öğrenmek adına konuşarak öğren metodunu uygulamak olabilir! Konusarakogren.com ile anında İngilizceyi adım adım öğrenmeye başlayabilirsiniz… Hemen göz atın!

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı