İngilizce Kelimelerle Cümle Kurma Yolları


İngilizce Selamlaşma Kalıpları ve Örnek Selamlaşma Cümleleri
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizcede cümle kurabilmek için öncelikle cümle yapısını öğrenmek gerekmektedir. İngilizcede cümle yapısı Türkçede olduğu gibi yüklemin sonda olduğu cümleler değildir. Yüklem ortada olup devrik cümle formatındadır.  İngilizce kelimelerle cümle kurma yolları hakkında kısaca bilgi verelim.

Özne ( Subject ) + Yüklem ( Verbe ) + Nesne ( Object ) şeklindedir.

Cümle kurabilmenin ikinci şartı fiil ve kelime ezberlemekten geçmektedir. Ana zamanları da öğrenerek cümle içinde kuralına uygun şekilde fiil ve kelimeler kullanılarak cümle kurulur.

Örnek 1

“Her gün okula giderim” cümlesini İngilizce olarak kurabilmek için okul, gitmek ve her gün kelimelerinin İngilizce karşılıklarını bilmek gerekir. Zaman olarak geniş zaman söz konusu olup, en kolay zamanlardandır. I ( ben- özne ) go ( gitmek-fiil ) to school ( okul-yer zarfı ) everyday ( her gün-zaman zarfı )

Örnek 2

We ( biz ) go ( gideriz ) to ( e- yönelme ) a shopping ( bir alışveriş merkezine ) every ( her ) weekend ( hafta sonu ). Biz her hafta sonu bir alışveriş merkezine gideriz. Yine cümle yapısına dikkat ederseniz Özne+ yüklem+ nesne şeklindedir. İngilizce kelimelerle cümle kurmak bu kadar kolaydır.

Örnek 3

I ( ben ) will ( gelecek zaman eki ) read ( okumak ) the book ( kitap)  tomarrow ( yarın ). Yarın kitap okuyacağım. Görüldüğü gibi özneden sonra gelecek zaman bildiren will eki, sonra okumak fiili ve tümleçler gelmektedir.

İngilizce kelimelerle cümle kurmak için cümle yapısının nasıl olması gerektiğini öğrendikten sonra iş fiilleri ve kelimeleri ezberlemeye kalmaktadır. Online eğitim sitelerinde sıfırdan İngilizce öğrenebilir, ana dili İngilizce olan öğretmenlerin liderliğinde İngilizce cümleler kurabilirsiniz. Anlamlı bir cümle kurabilmek için cümle yapısına dikkat edilmeli, kuralına göre cümle kurulmalıdır. Soru cümleleri veya emir cümlelerinde kullanılan yardımcı fiiler ve soru cümlesi yapıları da önemli olup, anlamlı bir cümle için kelimelerin dizilişlerine dikkat edilmelidir. Önemli olan fiilin konumu, özne kullanımı, yardımcı fiiller ve zaman eklerinin doğru kullanılmasıdır.

İngilizce cümle kurmak ve İngilizce öğrenmek…

İkisi aynı şey kesinlikle olmamakla birlikte, günümüzde İngilizce eğitiminde iyi bir dizeye gelmek isteyen ve İngilizceyi tüm sınavlarda geçerek, belgeli şekilde A düzeyinde İngilizce bilmek isteyenler, en etkili İngilizce eğitim yolu olan Konuşarak Öğrenme metodunu seçiyor.

KonusarakOgren.com ile siz de bu konuda bilgi alabilir, konuşarak öğren paketlerinden faydalanabilirsiniz.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı