A Curious Mind İngilizce Özeti


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

A Curious Mind Türkçe Özeti

“BİZİM TÜM TESPİTLERİMİZ, kendi düşünce tarzımızla,  insanlarla ilişkilerimizde sıkışıp kaldık. Dünyayı bizim gördüğümüz gibi düşünmeye geldiğimiz şekilde görmeye alıştık. ”“ Merak, korkuyu cesaretten çok daha fazla fethedecek; Gerçekten de, birçok insan sadece fiziksel cesaretin yol açacağı tehlikelere sürüklendi, çünkü açlık, sevgi ve merak yaşamın büyük itici güçleridir. ”

Ünlü bir senaryo yazarından, gerçek bir yaşam öyküsünden uyarlanan ‘beautiful mind’ filmini muhtemelen izlemişsinizdir. Bu yazar kendisine başarısının sebebini sordu ve sonucunda bir gazeteci ile iş birliği yaparak bu kitabı yazdı. Bu kitaptan pek çok ders çıkarılabilir. işte bunlardan bazıları:

İş hayatının bir kuralı; meraklı olan kazanır. Pek çok insan size iş hayatının zor olduğundan yakınır. Rekabetçi bir ortam vardır ve önünüzdekiyle yarış halinde olursunuz. Aslında bu yaklaşım sizi başarıya götürmez. İş dünyasında başarı, merakla doğru orantılıdır ve bu durum iş birliğine dayanır. Merak sadece iş birliğini beslemez aynı zaman bağlantıyı da besler. Emirler vermek yerine soru sormak ve soruları yanıtlamak sizi başarıya ulaştıracaktır. Başka bir dersimiz ise; herkes soru sorulmasını ve sorulara cevap vermeyi sever. Hayatınız çoğu boyunca gördüğünüz birini düşünün. Onu gerçekten ne kadar tanıyorsunuz? Onlara sorular sorduğunuzda onların cevaplamaktan ne kadar keyifleneceklerini fark edeceksiniz. Sevdiklerini değerli hissettirmek için başka yapabileceğiniz şey ; onunla ilgili bir gerçek durumla ilgili soru sormanız. Onların keyif aldıkları hikayelerini anlatmalarını sağlayın. Merak insan ilişkilerini geliştirir ve insanlar arası bir bağ oluşturur. Son dersimiz ise; Artık soru sormayı bırakıp icraata geçmeniz gerektiğinde, sorularınızı askıya alın. İşinizle ilgili gerekli tüm bilgileri aldıktan sonra soru sormamalı ve o işle ilgilenmeniz gerekir.

A Curious Mind Summary

“WE ARE ALL TRAPPED in our own way of thinking, trapped in our own way of relating to people. We get so used to seeing the world the way that we come to think that the world is the way we see it.” “Curiosity will conquer fear even more than bravery will; indeed, it has led many people into dangers which mere physical courage would shudder away from, for hunger and love and curiosity are the great impelling forces of life.”

You have probably watched the movie ‘beautiful mind’ adapted from a real-life story from a famous screenwriter. This author asked him for the reason for his success, and in conclusion, he collaborated with a journalist and wrote this book. Many lessons can be drawn from this book. here are some of them:

A rule of business is that whoever’s the most curious, wins. Many people complain to you that your business life is difficult. There is a competitive environment and you are competing with the one in front of you. In fact, this approach does not lead you to success. Success in business is directly proportional to curiosity and this is based on cooperation. Curiosity not only fosters collaboration, but it also fosters connectivity. Asking and answering questions instead of placing orders will make you successful. Another lesson; everyone likes to be asked and answered questions. Imagine someone you have seen most of your life. How much do you really know him? When you ask them questions, you will realize how much they will enjoy answering. Another thing you can do to make your loved ones feel valuable; ask questions about a real situation about it. Let them tell the stories they enjoy. Curiosity improves human relations and creates a bond between people. Our last lesson; When you no longer have to stop asking questions and go into action, suspend your questions. After getting all the necessary information about your business, you should not ask questions and take care of it.

A Curious Mind İngilizce ve Türkçe Özeti Video

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı