Atomic Habits İngilizce Özeti


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Atomic Habits Türkçe Özeti

‘İnsan davranışları nasıl daha iyiye gidebilir?’  James Clear bu sorusuyla araştırmaya başlamıştır. Peki yazarımız neden böyle bir kitap yazmaya karar vermiştir? James Clear lisedeyken, fırlamış bir beyzbol sopası yüzüne gelmiştir. Beyin sarsıntısı ve birkaç kırıkla sonuçlanan bu kazanın ardından iyileşmesi aylar sürmüştü. Bu kazaya rağmen beyzbol kariyerine geri dönmek isteyen yazarımız, ufak değişikliklerin gücüne inandı. Biraz zamanın ardından, Amerikan akademisinde yer alarak kariyerine geri döndü. Günümüzde yazarımız, milyonlara ulaşmış ve ona iyi gelen davranış değişikliğini insanlara öğretmiştir. Kitabından çıkarılacak pek çok ders vardır. İşte bunlardan bazıları;

İlk dersimiz; Bütün alışkanlıklar 4 adıma dayanır bunlar ; güdüleme, arzu, cevap ve ödül. İnsanlar görünmez bir el tarafından amaçlarını edinmeye yönlendirilirler. James’e göre insan davranışını şekillendiren de görünmez bir eldir. Bu el her zaman dışsal olmayabilir. Bu yüzden ilk adım her zaman cue olacaktır. Ardından istek gerçekleşir ve tepki görülür. Ödülle bu döngü biter. İkinci dersimizde başka bir döngüyle karşılaşırız. Alışkanlıkları görünür hale getirmek için onları belli, çekici, kolay ve tatmin edici yapmalıyız. Bu şekilde alışkanlıklarımızı kalıcı hale getirebiliriz. Kötü alışkanlıklarımız için de bu döngünün tam tersini yapabiliriz. Son dersimiz ise ; alışkanlıklarımızın takibini sağlamamız gerekir.

Atomic Habits Summary

‘How can human behavior improve?’ James Clear started researching this question. So why did our author decide to write such a book? While James Clear was in high school, a rushed baseball bat hit his face. It took months to heal after this accident resulting in a concussion and a few fractures. Despite this accident, our writer who wanted to return to his baseball career believed in the power of minor changes. After some time, he returned to his career, taking part in the American academy. Today, our writer has reached millions and has taught people to change behavior that is good for him. There are many lessons to be learned from his book. Here are some of them;

Our first lesson; All habits are based on 4 steps; cue, craving, response, and reward. People are directed by an invisible hand to achieve their goals. According to James, it is an invisible hand that shapes human behavior. This hand may not always be external. So the first step will always be the cue. Then the request takes place and the reaction is seen. With the reward, this cycle ends. In our second lesson, we encounter another cycle. To make habits visible, we must make them clear, attractive, easy and satisfying. In this way, we can make our habits permanent. We can do the opposite of this cycle for our bad habits. In our last lesson; we need to keep track of our habits.

Atomic Habits Türkçe Özet Videosu

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı