İngilizce Komşu Tanıtımı


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

I have been living in Istanbul with my family for 5 years with. Before that, I lived in such cities as Izmir and Bursa. I am really happy to live in Istanbul because we have a lot of friends and also a lot of neighbors.

One our neighbors’ name is Ali. He is 65 years old and he has white hair and blue eyes. His wife, Zeynep, is 56 years old and she has long, curly hair. Ali does not work anymore as he is retired. He used to be an English teacher and he always worked in Istanbul. Zeynep is a hairdresser and she likes her job a lot.  I find my neighbors funny as they make lots of funny jokes. Twice a week, I, my family and our neighbors go to the cinema to watch movies. We love watching movies.

They have a daughter named Dilek and she is living in England now. Although I have never seen Dilek in person, I see her quite frequently while our neighbors have Skype calls with her every night. On the other hand, our neighbor Ali helps me learn English. He tries to find materials that are really helpful and sometimes I make some speaking practices with him. He is a Galatasaray fan like me and my father and we like watching football matches together.



Metnin Türkçe Karşılığı

5 yıldır ailemle birlikte İstanbul’da yaşıyorum. Bundan once İzmir ve Bursa gibi şehirlerde yaşadım. İstanbul’da yaşadığım için çok mutluyum çünkü burada pek çok arkadaşımız ve komşumuz var.

Komşularımızdan birinin adı Ali. O, 65 yaşında ve beyaz saçlara ve mavi gözlere sahip. Eşi, Zeynep, 56 yaşında ve uzun, kıvırcık saçları var. Ali emekli olduğu için çalışmıyor. Önceleri İngilizce öğretmeniymiş ve hep İstanbulda çalışmış. Zeynep, kuaför ve mesleğini gerçekten çok seviyor. Komşularımı komik buluyorum çünkü her zaman komik şakalar yaparlar. Haftada iki kez, ben, ailem ve komşularımız film izlemek için sinemaya gideriz. Film izlemeyi çok severiz.

Dilek isminde bir kızları ve o şu anda İngiltere’de yaşıyor. Dileği gerçekte hiç görmesem de komşularımız her gece onunla Skype konuşması yaparken ben de onu sıklıkla görüyorum. Öte yandan, komşumuz Ali İngilizce öğrenmeme yardım ediyor. Bana çok yardımcı olan meteryaller bulmaya çalışıyor ve bazen onunla konuşma pratiği yapıyoruz. O, babam ve benim gibi Galatasaray taraftarı ve birlikte futbol maçları izlemeyi seviyoruz.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı