İngilizce Konuşma Konuları


İngilizce Konuşma
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce konu başlıklarını konuşma, yazma, okuma ve dinleme olarak gruplandırabiliriz. İngilizce öğrenmedeki amaç konuşmayı başarabilmektir. Bu nedenle karşılıklı olarak İngilizce konuşabileceğiniz güncel İngilizce konu başlıkları ile yazımıza başlamak istiyoruz.

İngilizce Konuşma Konu Başlıkları

Tanışma

Tanıdık bile olsa İngilizce konuşarak pratik yapabileceğiniz birini bulduğunuzda tanışma konusu ile konuşmaya başlayın. Her ne kadar konuya hâkim olsanız da tanışma ile başladığınız bir konuşma seyri sizi tanımadığınız biri ile yapacağınız bir konuşmaya hazırlayacaktır. Gündelik konuşma kalıplarına ilişkin birçok içeriği blogumuzda bulabilirsiniz. 

Hobiler

Tanışma sonrasında hatta tanışmayı tamamlayan bir konu olan hobiler, kişilerin nelerden hoşlandığını veya neleri yapmayı sevdiğini anlatır. Keyifli bir konuşma başlığıdır.

Sinema film

İngilizce öğrenmek için keyifli bir aktivite olan sinema ve film konusunu konuşma konusu yapabilirsiniz. Mesela birlikte seyredilen bir film hakkında karşılıklı İngilizce yorum yapmak, hem filmde geçen konu ile ilgili kelime ve cümleleri pekiştirmeye hem de film hakkında kişisel görüşleri İngilizce olarak söyleyebilmeye zemin hazırlar.

Aşk ve evlilik

En güzel İngilizce konuşma konularından biridir. Aynı cins veya her iki cinste iki kişinin aşk ve evlilikle ilgili konuşacak çok şeyi olmalı. Beğenilen tipler, hayaller, aşk ve evlilik hayatı v.s.

Ünlüler

Herkesin hayran olduğu veya takdir ettiği birkaç ünlü vardır. Ünlüler üzerine yapılan bir İngilizce konuşmada neler anlatılmaz ki? Nereliymiş, kimlerleymiş, nelerden hoşlanırmış, çalışmaları nelermiş gibi her bir ünlü ile ilgili konuşacak konu bulmak çok kolay.

Eğitim

Eğer bir öğrenci iseniz eğitimle ilgili İngilizce konuşmak çok hoşunuza gidecektir. Anne baba iseniz zaten çocuğunuzun eğitimi ile ilgili veya eğitim planları ile ilgili konuşabilirsiniz. Ne öğrenci ne de ebeveynseniz ülkemizdeki eğitim sistemini konuşun. Özellikle üniversiteyi bitirene dek İngilizce eğitimi almamıza rağmen mezun olduğumuzda neden hala İngilizce konuşamadığımızdan bahsedin.

Spor ve diğer aktiviteler

Spor hayatımızın bir parçası olarak her kesimden insanın konuşmak için mutlaka bir şeyler bulduğu bir konudur. İlgilendiğiniz spor dallarından, popüler spor alanlarından veya sporun sağlık üzerine etkilerinden bahsedebilir, hem spor hem de spora bağlı diğer konularla ilgili İngilizce pratik yapabilirsiniz.

Merak ettiğiniz kelimelerin veya metinlerin anlamlarını öğrenmek için İngilizce – Türkçe sözlük sitemizi mutlaka ziyaret edin.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Ingilizce Konuşma

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı