İngilizce Konuşma Kuralları Nelerdir?


İngilizce be like Kullanımı Nasıldır?
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce konuşma kuralları var mı, bunları bilirsek İngilizce konuşmayı başarabilir miyiz?

Aslında kural demeyelim de İngilizce konuşabilmek için neler yapmak gerek, teknikler nelerdir diyelim. Çünkü doğru stratejilerle gerçekten kısa sürede İngilizce konuşmaya başlayabilirsiniz.

Fazla gramer odaklı çalışmak yerine…

Gramer öğrenmemek gibi bir şey söz konusu tabii ki olamaz. Ama sürekli kelime ezberlemek ve gramer çalışmak konuşmanızı zorlaştırabilir. Çünkü beyniniz sürekli gramere odaklanacak, her kurmaya çalıştığınız cümleyi grameri düşündüğünüzden hemen kurup konuşmayı başaramayacaksınız. Konuşma denen olay anlık gerçekleşir. Sınava hazırlanır gibi gramer çalışmak doğru değildir. Daha temel seviyede İngilizce konuşturan online İngilizce eğitimini incelerseniz, kursiyerlerin doğru dürüst gramer bilmeden nasıl konuştuklarını görebilirsiniz.

Duyduklarınızı okuduklarınızı pratiğe dökün

İngilizce öğrenmek için değil geliştirmek için okumak gerektiğini unutmayın. Dinlediğiniz veya okuduğunuz cümleleri pratiğe dökerseniz yani siz de telaffuz ederseniz konuşmaya diliniz alışacaktır. İngilizce öğrenmede sıralama dinleme, konuşma, okuma ve yazmadır. Dinlediğinizi tekrarlayın. Tıpkı bir çocuğun konuşmayı öğrendiği gibi.

Doğru telaffuz İngilizceyi anlamada ve konuşmada önemli

Kelimelerin telaffuzunu doğru öğrenmek hem duyduğunuzda hemen anlamanızı hem de konuşurken doğru telaffuz edeceğiniz için anlaşılmanızı sağlar. Konuşmaya çekinenlerin bir kısmı telaffuzda hata yapmaktan korkanlardır. Bunlar da telaffuz bilgisi yeterli olmayan kesim diyebiliriz. O halde telaffuz geliştirici materyallerle çalışmak çok önemli. Size telaffuzu doğru öğretecek ve konuşturacak bir eğitim alın. Bizim tavsiyemiz online İngilizce eğitimi. Çünkü ana dili İngilizce olan Amerikalı öğretmenlerden her bir kelimenin nasıl telaffuz edilmesi gerektiğini en doğru şekli ile öğreneceksiniz.

Konuşmaya çekinmeyin

Bırakın hata yapın. En kötüsü ne olabilir ki? Eğer online İngilizce eğitiminde iken hata yaparsanız zaten öğretmeniniz hatalarınızı söyleyecek ve düzeltmenizi sağlayacaktır. Çok az kelime bilmesine rağmen İngilizce konuşanlardan sizin sadece cesaretiniz eksik. Unutmayın, İngilizce konuşmaya başlamadığınız sürece İngilizce konuşmayı öğrenemezsiniz. Ehliyeti alsanız bile direksiyona geçmeniz gerekir.

Deyimleri ve cümle kalıplarını öğrenin

Böylece birkaç kelime ile birçok duygu ve düşüncenizi anlatabilir, konuşurken kelime aramakta zorlanmazsınız. Günlük konuşma kalıpları ve en çok kullanılan cümleleri internette bulabilir, diğer yazılarımızı okuyarak bilgi edinebilirsiniz.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Ingilizce Konuşma

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı