İngilizce Konuşma


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce, günümüzde ister öğrenci olun, ister bir profesyonel, sizin için en önemli konular arasında yer alıyor. İngilizce bilen bir öğrenci kolay bir şekilde yurt dışı eğitim programlarına katılabiliyor, İngilizce bilen bir memur kolay bir şekilde terfi alabiliyor, kariyerinde yükselebiliyor. Özel sektörde de aynı şekilde, kariyer basamaklarını tırmanma noktasında İngilizce çok önemli bir güç. Yabancı dil tazminatı, uluslararası şirketlerde yüksek pozisyonlarda çalışabilme olanağı bunların arasın! Peki kim İngilizce biliyor? Birinin İngilizce bilmesine nasıl karar veriliyor? Sadece sınav puanları ile, sertifikalar ile mi, yoksa İngilizce olarak kendini ifade edebilmesi ile mi?

Sınav puanları, kurumsal noktada elbette ki önemli. Ancak konuşabilme ve anlayabilme konusu, İngilizce noktasında en önemli noktalardan. Ki aynı zamanda İngilizce sınavlarında da konuşma ve dinleme kısımları, en önemli alanlardan! Gramer, kelime bilginiz, İngilizce kültürünüz ne kadar gelişmiş olursa olsun, eğer konuşamıyorsanız ve anlayamıyorsanız, o özgüveniniz yoksa maalesef İngilizce biliyorum demeniz zor…

İngilizce konuşma konusunda merak edilen bazı zorulara yanıtlar hazırladık.

İngilizce konuşma zorluğu

Yabancı dil öğrenmek, bir dilin alfabesini özümsemekten tutunda dil yapısı ile tanışmak, herkes için aynı kolaylık derecesinde olmuyor. Özellikle, ilkokuldan beri yoğun bir İngilizce eğitimi ile yetişmediyseniz, size öğretilen bilgiler zaman içinde yüzeysel kalabilir.

Uzmanlar, dil öğrenimi gibi önemli bir konuda gerçekleşen öğrenmenin yüzde 20’sinin bilinçli bir şekilde gerçekleştiğini, kalan yüzde 80’inin ise görsel ve işitsel öğelerden etkilenerek, kendiliğinden bir öğrenme, bağ kurma ve özümseme ile ilerlediğini öne sürüyorlar. Bu aslında, İngilizce konuşma zorluğu ne ölçüde olursa olsun, İngilizce öğrenmek isteyenler için fikir verici bir içgörü. Buradan çıkarılacak sonuçlar, İngilizce öğreniminde görsel ve işitsel anlamda desteklenecek konuları hayatımıza sokmanın önemini vurguluyor:

-Mümkün olduğunca izlemeli, dinlemeli ve bağlamlar kurmalıyız

-İnterneti, İngilizce içerikleri görme ve işitme noktasında iyi kullanmalıyız, Youtube, Spotify, Netflix gibi kaynaklardan yararlanmalıyız.

İngilizce konuşma en iyi nasıl öğrenilir?

İngilizce konuşma geliştirme konusunda, hemen hemen birçok uzman, eğitim danışmanı size aynı öneride bulunacaktır. O da, yukarıda bahsedilen, gerçekten önemli “%80’lik bilinçdışı öğrenimi güçlendirmek” adına, yabancı dilin kullanıldığı bir ülkede yaşamak olacak. Yurt dışında İngilizce eğitimi, gerçekten de faydalıdır, sizi o dili konuşma zorlar, teşvik eder. Peki yurt dışına dil eğitimi için gitmek, herkes için kolay mıdır?

-Vize ve pasaport işlemlerinin zorluğu

-Özellikle İngiltere ve ABD için çok yüksek kurs ücretleri

-Gidilen ülkelerdeki yaşam giderlerinin yüksekliği, gibi konular yurt dışı eğitimini zorlu kılıyor.

Türkiye’de bu kalitede bir eğitimi almanın yolu ise, klasik İngilizce kurslarından geçmiyor. İletişim çağında yaşıyoruz ve artık eğitime, bilgiye her yerden, her şekilde ulaşma şansımız var. Bu nasıl mı oluyor? Örnek olarak, anadili İngilizce olan eğitmenler ile Skype üzerinden her gün konuşarak, güçlü bir İngilize eğitimi alabilirsiniz! Günde sadece 10 dakika gibi bir zaman ayırarak, son derece etkili bir İngilizce eğitimi almak sizin elinizde. Bu konu hakkında bilgi almak için tıklayabilirsiniz!

İngilizce konuşma becerisi nasıl gelişir?

İngilizce konuşma becerisi, diğer dillerde olduğu gibi sürekli olarak tekrar, görsel ve işitsel anlamda dile yönelik öğelerin sıkça kullanımı ile mümkündür. Gayet tabii, işin başında ciddi bir temel, gramer ve kelime anlamında, İngilizceye hakimiyet önemlidir. Özellikle giriş kurları için, bilmeniz gereken temel dil bilgisi konularını, temel kelimeleri asla unutmamalı ve kullanmaya çalışmalısınız. Ancak Türkçe konuşulan bir ülkede yaşıyoruz ve İngilizceyi kullanma konusu, herkes için oldukça kısıtlı.

İngilizce konuşma becerisi nasıl geliştirilir: Geliştirme teknikleri

Konuşma konusundaki becerimizi geliştirmek için, yukarıda bahsettiğimiz gibi İngilizceyi günlük yaşamın içinde kullanmamız gerekiyor. Bu da son dönemde, online İngilizce eğitimi ile oldukça yaygınlaştı. İnsanlar evden, iş yerinden, yoldan, kısacası her yerden anında İngilizce eğitimi avantajını yaşıyor. Skype üzerinden, yani bilgisayar ya da telefon uygulaması ile, bunun yanı sıra telefon ile doğrudan konuşarak İngilizce pratiğini yapabiliyorlar. Bu da, Konuşarak Öğren’in sunduğu modern İngilizce eğitim modelinin en önemli artısı.

İngilizce konuşma pratiği nasıl yapılır?

İngilizce konuşma pratiği için, ülkemizde popüler olan birkaç model var! Eğer şanslıysanız, İngilizce konuşulan bir yerde çalışıyorsunuzdur. Ancak kaç kişi böyle ortamlarda yer edinebiliyor?

Turistik bölgelerde, İngilizcenin işin içinde olduğu, turistlere doğrudan temas eden işler de aynı şekilde önemlidir. İngilizce konuşma pratiği konusunda birçok kişi bu metodu seçiyor. Klasik İngilizce kursları, İngilizce konuşma pratiği için zaman zaman tercih edilse de, native speaker olarak konuşan insanların, 20 kişilik sınıflarda size özel bir ders vermesi imkansıza yakın. Kaldı ki, Türkiye’deki İngilizce eğitmenlerinin kaç tanesi, anadili düzeyinde İngilizce biliyor?

Bu durumda devreye, en pratik ve en işlevsel İngilizce konuşma pratiği metodu olan, online İngilizce eğitimi gelmektedir. Online İngilizce eğitiminde, sizinle birebir, doğrudan görüşen bir eğitmen yer almaktadır ve anadili olarak İngilizceyi kullanan eğitmeniniz ile görüşerek, konuşarak, çok hızlı bir şekilde telaffuz kabiliyetinizi ortaya koyabilirsiniz.

İngilizce konuşma ipuçları

İngilizce konuşmak, herkesin en önemli yaşam amaçlarından birisi, Türkiye gibi iyi bir temel İngilizce eğitiminin, ne yazık ki herkese ulaşamadığı bir yerde, iyi bir İngilizce ile birçok alanda fark yaratabilir, rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz. İngilizce konuşma konusunda, size bazı ip uçlarını vereceğiz. Hiç İngilizce bilmeyen, giriş düzeyde biri dahi olsanız, aşağıdaki maddelerden, ip uçlarından kendinizi için dersler çıkartabilirsiniz.

  • -Gramer ve kelime temeline en kısa sürede kavuşun. İyi İngilizce eğitimi, iyi bir yabancı dil bilgisi, temel dil bilgisi ve kelime bilgisinin üzerine kurulur.
  • -Hayatınızın içinde İngilizceye yer verin. Şarkılar dinleyin, sözlerini inceleyin ve anlamaya çalışın. Dizi ve filmleri, İngilizce alt yazı ile izleyin.
  • -Klasik kurslar yerine, online İngilizce eğitimi sunulan gelişmiş İngilizce eğitim modeli Konuşarak Öğren’i tercih edebilirsiniz.
  • -Her gününüzü, İngilizcenizi bir tık iyileştirme için kullanın. Wordly gibi kelime öğrenme uygulamaları indirerek, her gün bir kelimeyi, “ezberlemeden” öğrenmek için yola çıkın.
  • -İngilizce alışkanlığınızı arttırmak için telefon ya da bilgisayar dilini İngilizce yapabilirsiniz.
  • -Fırsat bulabiliyorsanız, yurt dışı eğitimleri faydalıdır, ancak Malta gibi İngilizce eğitiminin fazlasıyla ticarileştiği yerlerde, harcamanızın karşılığını alamayabilirsiniz.
  • -Youtube’da İngilizce yayın yapan vloggerları, Twitter’da temel İngilizce kullanan hesapları takip edin, pratik yapmak için Medium ya da Tumblr gibi mecralarda yazılar yazın, Wattpad’de İngilizce hikayeleri okuyun. Kısacası interneti lehinize kullanın!

Karşılıklı İngilizce konuşma siteleri

Karşılıklı İngilizce konuşma, İngilizce konuşma becerisini geliştirme noktasında önemlidir. Çok iyi bir yabancı dizi izleyicisi olarak telaffuza hakim dahi olsanız, karşılıklı konuşamadıkça bunu test etmenizin gerçekten imkanı yok. Hal böyle olunca, gelişiminiz de sınırlı olmaktadır. İngilizce konuşma setleri ile insanlar bunu çözebiliyor, aşabiliyor. Ancak İngilizce setleri maalesef, temel konularda katkılar sağlar.

  1. -Gramer
  2. -Kelime öğrenme
  3. -Telaffuzun detaylı bir şekilde öğrenimi.

Bu konular dışında, sizin de olaya dahil olduğunuz, interaktif bir İngilizce öğrenim modeli ise setlerle mümkün değildir. Burada devreye, yine çevrimiçi eğitim modelini sürdüren, online İngilizce modeli geliyor.

İngilizce konuşma appleri

İngilizce konuşma uygulamalarını, artık akıllı telefon sahibi herkes indirebilir. Bu konuda App Store ve Google Play Store’da çok basit bir “İngilizce öğrenme” araması bile yapsanız, karşınıza çok sonuç çıkar. Temel olarak, Skype uygulaması üzerinden, anadili İngilizce olan kişilerle görüşmenizi sağlayan Konuşarak Öğren modeli ise, İngilizce konuşma uygulamalarında doğrudan bir hizmet olmasa da, Türkiye’de online İngilizce eğitiminin lideridir.

wordly

Uygulamalar arasında, günlük bir kelime öğretme sloganı ile yola çıkmış, İngilizce kelime öğrenme uygulaması Wordly ise, size önerebileceğimiz kaliteli bir uygulamadır.

İngilizce konuşma ilerletme

İngilizce konuşma konusunda en önemli etkenlerden birisi, sürekli olarak gelişme, kendinize bir şeyler katmadır. Nasıl ki 50 sene öncesinin İngilizcesi şimdiden farklı ise, buradaki gramer kalıplarının sabitliğine karşın kelimeler, anlatımlar ve ifadeler değişmekte, gelişmektedir. En basit örnek olarak, 15 sene öncesinde ne “googlelamak” fiili to google, ya da selfie ifadesi vardı. Ancak çağ değişiyor, İngilizce de buna paralel şekilde değişiyor!

İngilizce konuşmayı ilerletmek için, bulunduğunuz şartlar içinde en önemli dayanağınız online alt yapılar olmalı. İnterneti iyi bir şekilde kullanarak, gitmek için 15-20 bin TL gibi yüksek meblağlar ödenen yurt dışı kurslarında alınan eğitimi, oturduğunuz yerden alabilirsiniz. Ama nasıl? Bu konuda en önemli artı online İngilizce. Artık ABD’de yaşayan biri ile görüşerek, Skype üzerinden konuşarak çok rahat bir şekilde İngilizce konuşabilir, günlük on dakika, yirmi dakika gibi az zaman ayırarak pratik yapabilirsiniz.

konusarak-ogren-ile-ingilizce-ogrenmek

İngilizce iş konuşma örnekleri

İngilizcenin en önemli olduğu alanlardan bir tanesi iş dünyası. Eğer işinizde başarılı olmak, kariyer basamaklarını hızla tırmanmak istiyorsanız İngilizce iş konuşma örneklerine hakim olmalı, bu da yeterli olmayacağı için TOEFL, IELTS gibi sınavlar ile İngilizcenizi belgelemeniz gerekiyor. İş dünyasında İngilizce, sadece para ve kariyer için mi sahip olunması gereken bir değer peki?

Hayır! Kendinizi geliştirmek, işinize ve sektörünüze değer katmak, dünyaya farklı bir bakış açısı ile yaklaşmak için İngilizce şarttır. Bu anlamda kesinlikle, bir profesyonel olarak İngilizceyi bilmeli, hakim olmalısınız. Konuşarak Öğren blog’da, İngilizce iş konuşma örnekleri ile ilgili paylaşımlar yaptık. İngilizce ticari yazışma örneklerinden, İngilizce mailleşme adabına kadar bilgilere yer verdik. Eğer incelemek istiyorsanız, aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz:

İş İngilizcesi eğitimi

İş İngilizcesi kalıpları

İş İngilizcesi öğrenmek için tavsiyeler

İngilizce öğrenerek iyi işlere girebilmek

İş görüşmesinde İngilizce olarak kendini tanıtma

Akıcı İngilizce konuşma teknikleri

İngilizceyi konuşmak, artık İngilizce hayatımızın birçok yerinde olduğu için, hemen herkes tarafından bir seviyede sahip olunan bir yetenek. Ancak olay, temel cümleleri telaffuz doğrularından çok uzak bir şekilde ifade etmek midir, yoksa akıcı bir şekilde anlatmak mıdır?

Akıcı İngilizceye sahip olmak için, konuşma tekniklerinde daha ciddi bir düzeye ulaşmak gerekiyor. Bunun en önemli artısı kendinizi sorunsuz şekilde ifade edebilmeniz olacaktır. Günümüzde eğer yurt dışında yaşamıyorsanız ya da İngilizceyi her gün kullandığınız bir çevrede değilseniz, akıcı şekilde İngilizce konuşmanın en önemli yolu online İngilizce eğitimidir. Bunun insana sağladığı en önemli katkı, pratiğin zihnimizde oluşturduğu öğrenim yetisi. Online İngilizce bunu nasıl sağlıyor dersiniz?

-Günde 10 dakika gibi kısa zaman aralıkları ile, Skype üzerinden anadili İngilizce olan eğitmen ile görüşme,

-Eğitiminiz ya da işinizle ilgili zaman problemi yaşamamak için, saatleri sizin seçebilmeniz,

-Eğitmen tarafından düzenli feedbackler sunulması ve bu sayede hataların görülmesi, bir daha tekrarlanmaması…

Basit İngilizce konuşma diyalogları

İngilizce konuşma becerisi geliştirirken, temel İngilizce diyaloglarına da hakim olmak şarttır. Doğrudan deneyimlemek, İngilizce konuşmak ve bu diyaloglara o esnada girmek öğrenme ve benimseme açısından oldukça faydalıdır. Ancak böyle bir şans yoksa, en azından bu cümleleri okuyarak, kullanarak da kendinizi hazırlayabilirsiniz.

İngilizce konuşma diyalogları ile ilgili yazıları, zaman zaman blogumuzda paylaşıyoruz ve İngilizce iş diyaloglarından tanışma diyaloglarına, İngilizce adres sorma diyaloglarına kadar geniş yelpazede bir içeriğimiz var.

Basit İngilizce konuşma diyalogları ile ilgili hazırladığımız derlemelerin tamamına buradan ulaşabilirsiniz: İngilizce konuşma diyalogları

Günlük İngilizce konuşma cümleleri

İngilizcede, Türkçede olduğu gibi gündelik dilin en önemli gereksinimlerinden olarak, belirli kalıplar kullanılmaktadır. Bu yaygın olan kalıplara ne derece hakim olursanız, o derece kendinizi ifade edebilirsiniz. Örnek olarak size burada bazı temel gündelik İngilizce cümlelerden bahsedeceğiz, bu cümleleri, İngilizce olarak “daily basic English sentences” olarak da aratabilirsiniz!

As soon as possible! (en kısa süre içinde anlamına gelir, asap kısaltması ile ifade edilir)

Are you sure? (emin misin, anlamına gelmektedir)

Do you want something? (bir şey istiyor musun?)

Have a nice day! (iyi günler, iyi çalışmalar anlamına gelir, sık kullanılır)

I don’t think so! (ben öyle düşünmüyorum, ya da aynı fikirde değilim anlamındadır)

Bu gibi yüzlerce temel kalıba, cümleye, internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Tekrar etmek içinse bloglarda İngilizce yazılar yazın, bulabildiğiniz her fırsatta mutlaka İngilizce konuşun.

İngilizce konuşma alıştırmaları

İngilizce konuşma alıştırmaları, İngilizce konuşma pratiği noktasında oldukça faydalıdır. Konuşma alıştırmalarını yapmak için internet üzerinden İngilizce konuşan dostlarınız ile görüşebilir, online sohbet platformlarına gidebilirsiniz. Ancak gündelik İngilizce ile konuşan birisinin size sağlayacağı katkı tartışmalıdır. Bu yüzden bu işi profesyonel olarak yapan, anadili olarak İngilizceyi kullanmasının yanı sıra aynı zamanda bir eğitmen olarak da, insanların hangi metotlar ile İngilizce konuşmayı öğrenebileceğini bilen online İngilizce eğitimi veren öğretmenleri tercih etmenizi öneririz.

Türkiye’de 40 bine yakın kişinin aldığı bir eğitim olan Konuşarak Öğren, birçok kişinin İngilizce seviyesini geliştirmesine yardımcı oldu. İsterseniz giriş, isterseniz orta, isterseniz de profesyonele yakın bir seviyede olun, emin olun ki İngilizce anadiline sahip birisi ile her gün 10 dakika, 20 dakika gibi kısa süreler ile görüşmek hem size katkı sağlayacak, hem de dile hakimiyet kondisyonunuzu sürekli yüksek tutacaktır! Bilgi almak istiyorsanız, konuşarak öğren anasayfasına giderek formu doldurabilir, ücretsiz şekilde deneyebilirsiniz!

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Ingilizce Konuşma

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı