İngilizce Konuşma Rehberi


İngilizce konuşma rehberi
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce’nin hayatımızın her alanında karşımıza çıkabilen ve bilinmesi oldukça önem arz eden bir dil olduğunun artık hepimiz farkındayız. İngilizce konuşmak, bizi hayatın her alanında öne geçirirken, doğru ve disiplinli çalışıldığı takdirde de hızlıca öğrenebileceğimiz bir beceri olarak kendisini gösteriyor.

Çok iyi İngilizce konuşmak istiyorum diyorsanız, gidebileceğiniz kurslar, alabileceğiniz eğitimler, katılabileceğiniz ve izleyebileceğiniz derslerin hepsini sizin için bu yazımızda derledik.

İngilizce konuşma konusunda bu kılavuzumuzu okuduktan sonra, kendinize İngilizce konuşma becerilerinizi geliştirme konusunda güzel bir yol haritası çıkarabileceğinizden ve kendiniz için oldukça faydalı ve güzel bir şey yapmaya başlayacağınızdan da oldukça eminiz!

İngilizce konuşma rehberi

Öncelikle, ister dizilerde ister filmlerde ya da sosyal medyada karşınıza sıklıkla İngilizce videolar çıktığını biliyoruz. Bu sebeple, iyi bir kulak aşinalığınızın olduğunu ve altyazılarla beraber birtakım kelimelerin anlamını az çok öğrendiğinizi de tahmin edebiliyoruz.

Tüm eğitimler, ilk olarak duyduklarımızla başlar. Önce merak duygumuzu tetiklerler, daha sonrasında ise duyduklarımızı anlamlandırmak adına görselleştirmeye başlarız. Tüm bu nedenlerden, hem görselin hem de sesin olduğu araçlar bizim için en doğru seçim olacaktır. Bunun da, en doğru mecrasının videolu öğrenim olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Konuşarak Öğren, düzenli olarak Youtube’da içerikler yayınlayarak sıklıkla kullanılan kalıpların anlamları ve açıklamaları, mutlaka bilinmesi gereken genel bilgiler ve İngilizce kelimelerin telaffuzlarına yönelik oldukça bilgilendirici ve kısa kısa hızlıca tüketilebilecek içerikler yayınlıyor. Konuşarak Öğren Youtube kanalı için tıklayın.

Her gün, ister trafikte ister yemek yerken bu tarz kısa ve hap bilgileri videolar üzerinden izleyerek sıklıkla kullanılan İngilizce kelimelerin anlamlarını öğrenebilirsiniz ve ister kendi kendinize konuşarak ya da yazarak ister biriyle karşılıklı sohbet ederek öğrendiklerinizi rahatlıkla pekiştirebilirsiniz.

Unutmayın, sadece öğrenmek yetmez; daima pratik yapmanız ve öğrendiklerinizi unutmamak adına ve günlük hayatınızın bir parçası yapma adına sıkça çalışmalısınız. Bir süre sonra, İngilizce konuşmanın sizin için çok normal bir rutin haline geldiğini fark edeceksiniz.

İngilizce Öğrenme Süreçleri Nelerdir?

İngilizce öğrenirken tüm testler, dersler, sınavlar belli konu başlıkları üzerinden dört ana dala ayrılır; konuşma, yazma, okuma ve dinleme.

İngilizce öğrenmek isteyen kişiler, kendilerini mutlaka bu dört alanda geliştirmelidirler. Temel İngilizce’de öğrenmeniz gereken birtakım kalıplar olduğu gibi bu konu başlıkları ve kalıplar aynı zamanda size insanlarla sohbet etme, tanışma ve onları tanıma gibi fırsatlar da sunacaktır.

Her diyalogda olduğu gibi, İngilizce konuşurken de şu konu başlıkları üzerinden belli kalıpları öğrenerek karşınızdaki kişiyle ilişkinizi sağlamlaştırabilirsiniz, ortak yönlerinizi öğrenebilirsiniz ve kayda değer sohbetler gerçekleştirebilirsiniz; Hobiler, sinema, aşk, futbol ve diğer sporlar, eğitim, ünlüler, tatil yerleri…

Eğer bu konularda belirli fikirleriniz varsa ancak kendinizi nasıl ifade edebileceğinizi bilmiyorsanız; İngilizce konuşma başlıklarıyla alakalı detaylı bilgiyi buradaki yazımızı okuyarak alabilirsiniz.

Bu tarz günlük konuşmalarının başında da, hal-hatır sorma, adres isteme, durum belirtme gibi basit kalıplar da İngilizce konuşma süreçlerinizde gerekli olacaktır. Karşınızdaki kişinin sorularına belirli kalıplarla cevap verebilmeyi, istek ve talep belirtebilmeyi ve aynı şekilde onlara da soru yöneltebilmeyi İngilizce konuşma egzersizlerinizle pekiştirmeniz gerekecektir.

Buradaki yazımızdan sıkça kullanılan belli kalıplara hızlıca ulaşabilirsiniz ve daha sonrasında sözlü olarak tekrarlayarak, günlük İngilizce konuşma becerilerinizi iyice pekiştirebilirsiniz.

İngilizce Öğrenmek için Hangi Eğitim Metotlarına Başvurulabilir?

Teknolojinin gelişmesiyle beraber, çoğu bilgiye ulaşmak da oldukça kolaylaştı. Artık online olarak istediğimiz kurslara ulaşabiliyoruz ve böylelikle kendi programımıza ve hızımıza göre dil öğrenme becerilerimizi adapte edebiliyoruz.

Kurslar ise, hayatında belli bir zaman aralığını ayırmayı isteyenler için; oldukça yararlı bir alternatif olarak hayatlarına devam ediyorlar. Her şehirde rahatlıkla bulabileceğiniz İngilizce kursları size seviyenize uygun ders programları sunarak İngilizce’nizi geliştirmenize yardımcı oluyorlar.

İngilizce konuşma dersi veren kursları inceleyerek alanında uzman hocalarla, rahatlıkla çalışmalar gerçekleştirebilirsiniz. İngilizce kurs fiyatlarına ve İzmir, İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerdeki kurslara diğer yazılarımızdan da göz atabilirsiniz ve kendinize en uygun bulduğunuz kursu seçerek hemen başlayabilirsiniz.

Herhangi bir kursa başlamadan önce İngilizce seviyenizin doğru bir şekilde belirlenmesi, İngilizce öğrenme süreçlerinizin en doğru şekilde belirlenmesinde oldukça etkili bir rol oynayacaktır.

Bunun için belli testleri almanızın yanı sıra, en hızlı şekilde seviyenizi belirlemek için Konuşarak Öğren’in IOS ve Android mobil uygulamalarını kullanabilirsiniz ve daha sonrasında, seviyenize uygun ana dili İngilizce olan hocanız belirlendiğinde konuşma becerilerinizi geliştirmeye online olarak başlayabilirsiniz.

Konuşarak Öğren’in İngilizce konuşma applerini kullanmak, size ana dili İngilizce olan biriyle çalışma fırsatı vereceği için İngilizce öğrenme süreçlerinizi daha gerçek ve kalıcı şekilde besleyebilirsiniz. Yerel biriyle konuşmak, size İngilizce’yi en doğru kalıplarla öğrenme şansı verirken aynı zamanda da öğrendiklerinizin doğruluğundan yüzde yüz emin olmanızı sağlar.

İngilizce öğrenmek, belli bir disipline oturtulduğu sürece korkulduğu kadar da zor bir süreç değildir. Her uzmanlık alanı gibi, belli bir düzen, alışkanlık ve özveri gerektirir. Eğer kendinize bu düzeni oturtursanız, korkacak hiçbir şeyiniz kalmadığını da göreceksiniz. Bunun da, en kolay yolu doğru alıştırmaları yapmaktan geçmektedir.

İngilizce konuşma becerilerinizi geliştirmek için, günlük bir program oluşturmanız gerektiğinden bahsettik. Peki bu programın içine neler dahil edilebilir?

İngilizce Konuşma Arkadaşları Edinebilirsiniz

Karşılıklı konuşarak kendinizi geliştirmek, size en faydalı olacak seçeneklerden biri olacaktır. Özellikle, bunu ana dili İngilizce olan biriyle yaparsanız; hata yaptığınız alanlarda size yardımcı olarak konuşmanızı mükemmelleştirmenize yardımcı olacaktır.

Üstelik küreselleşen dünyamızda artık birbirimize ulaşmak oldukça kolay olduğundan, ana dili İngilizce olan insanlara da online platformlar üzerinden hızlıca ulaşabilirsiniz ve onlardan konuşma pratiği üzerine çalışmak için zaman talep ederek telaffuzunuzu mükemmelleştirebilir, konuşma hızınızı en üst seviyeye taşıyabilirsiniz.

Kim bilir, belki siz de ona Türkçe öğretirsiniz. 🙂

İngilizce Konuşma Konusunda Birebir Dersler Alabilirsiniz

Sizi en iyi şekilde tanıyacak ve sizin seviyenize göre bir hoca bulmak da, konuşma pratiğiniz için oldukça yardımcı bir diğer seçenek olacaktır. İster semtinizdeki kurslara başvurabilirsiniz, ister programınızı yine kendiniz ayarlayabileceğiniz Konuşarak Öğren gibi platformlardan yararlanabilirsiniz.

Tıpkı konuşma arkadaşında olduğu gibi, online platformlar size yabancı hocalara ulaşma şansı verecektir ve böylelikle İngilizce konuşma süreçlerinizi en doğru ve profesyonel şekilde geçiriyor olacaksınızdır.

Ana dili İngilizce olan bir hoca, sizi test ederek en doğru programı sizin için oluşturacaktır ve daha sonrasında uygulamaya sokacaktır. Özellikle, birebirde çalışmaktan daha fazla zevk alan kişiler için bu yöntemi mutlaka öneririz.

İngilizce Konuşma Diyaloglarını Çalışabilirsiniz

Hayatımızın birçok alanında, karşımızdaki kişiyle iletişim kurabilmek için İngilizce konuşmamız gerekebiliyor; iş hayatı, günlük diyaloglar, tanışmalar, sunumlar vb. gibi alanlarda bu sebeple kendimizi geliştirmemiz gerekiyor.

Buradaki yazımızdan farklı alanlardaki İngilizce diyalog örneklerini inceleyebilirsiniz ve örneklerden faydalanarak kendinize diyaloglar yazabilirsiniz. Daha sonrasında da, bu diyalogları birileriyle çalışarak geliştirebilirsiniz. Bu sayede, farklı alanlarda hangi kelimeleri ve cümle yapılarını kullanmanız gerektiğini hem yazılı olarak hem de sözel olarak çalışma şansı bulmuş olursunuz.

İngilizce Konuşma Eğitimlerine ve Buluşmalarına Katılabilirsiniz

Şehrinizde birtakım grupların günlük olarak birkaç saatliğine toplanıp dil egzersizleri yaptığını fark etmiş olabilirsiniz.

Henüz haberdar değilseniz de, yapacağınız ufak bir araştırmayla bu kişilere ulaşabilir ve onların düzenlediği eğitimlere, buluşmalara katılarak hem İngilizce çalışma şansı yakalayabilirsiniz hem de sosyal çevrenizi de genişletme şansı yakalayabilirsiniz.

Unutmayın; hiçbir dil, konuşma pratiği yapmadan tam olarak öğrenilemez. Bu sebeple, konuşma pratiklerinizi mutlaka İngilizce öğrenme süreçlerinize dahil ettiğinizden emin olmanız gerekiyor.

İngilizce Konuşma Fobisinden Kolayca Kurtulabilirsiniz!

Kendi ana dilimiz dışında hangi dili öğrenirsek öğrenelim, ilk başta üzerimizde istemsiz de olsa bir çekingenlik olacaktır. Bunun da en büyük sebebi, pratik yetersizliğinden gelmektedir. Bu engel, yukarıda bahsettiğimiz metotlarla kolayca aşılabilir. Sadece kendinize güvenmeniz ve çalışma süreçleriniz için belirli bir düzen oturtmanız yeterli olacaktır.

Özellikle iş hayatında, İngilizce bilmek artık kaçınılmaz bir şart haline geldi. Değişen dünyada, çoğu firma hedeflerini küresel olarak belirledikleri için takım arkadaşlarının da bu hakimiyete sahip olmasını beklemekte. İster sunum teknikleri olsun, ister mailleşmeler olsun; İngilizce iş başvurularınızda öne çıkan kabiliyetlerinizden biri olmak zorunda.

Bu konuda kendimizi geliştirmenin en hızlı yolu da, yine online platformlar olacaktır. İster formal, ister günlük konuşma için birçok mobil uygulamaya ya da siteye başvurarak, çalışmalarınıza hızlıca başlayabilirsiniz.

İşte İngilizce’nizi geliştirmek için hızlıca başvurabileceğiniz birkaç online platform;

Engly App – İlgi Alanlarınıza Göre İngilizce Videolar İzleyin

İlgi alanınıza ve İngilizce seviyenize göre size video içerikler sunan, altyazılar aracılığıyla bilmediğiniz kelimeleri kaydetmenizi sağlayan ve daha sonrasında hazırladığı mini quizlerle bu kelimeleri öğrenmenizi sağlayan mobil uygulama.

Trafikte, yemekte, evde kolaylıkla tüketebileceğiniz içerikleri sayesinde, İngilizce öğrenmeyi gününüzün her anında mümkün kılan uygulamayı Google Play ve App Store’dan kolaylıkla indirebilirsiniz.

News In Levels – Dünyada Neler Olup Bittiğini İngilizce Olarak Öğrenin

Dünyada neler olup bittiğini İngilizce konuşma seviyenize göre takip edebileceğiniz platformda, hem gündeme hakim olacaksınız hem de İngilizce’nizi geliştirme fırsatı yakalayacaksınız. Belirlenen üç seviyeden birini seçip hızlıca konulara çalışmaya başlayabilirsiniz.

Dilediğiniz zamanda da, seviyenizi değiştirerek ilerlemenizi kolayca takip edebilirsiniz. Aynı zamanda, News in Levels içerisindeki diğer öğrencilerle de sohbet etme şansı yakalayabilirsiniz.

Tandem – Diğer Kullanıcılarla Birbirinize Dil Öğretin

Tandem ise, dil öğrenmenin en paylaşımlı hali olarak karşımıza çıkan bir diğer mobil uygulama. Uygulamaya girince, hangi dili öğretmek istediğinizi ve hangi dili öğrenmek istediğinizi seçiyorsunuz.

Bunun üzerine, Tandem size en uygun kullanıcıları listeliyor ve siz istediğiniz kişilere mesaj atarak bir diyalog başlatabiliyorsunuz. Siz, karşınızdaki kişiye Türkçe öğretirken; karşınızdaki kişi de, size İngilizce’nizi geliştirmek için yardımcı oluyor.

Hızlı İngilizce Konuşma Teknikleri Nelerdir?

Bol bol İngilizce dinlemeler yapın

Günümüzde çok fazla İngilizce içerikle karşı karşıya kalıyoruz. Bu sebeple, kulak aşinalığı kazanmak sizler için çok zor bir adım olmayacaktır.

İlginizi çeken İngilizce diziler izlemeye başlayabilirsiniz, sevdiğiniz tarzda müzikler keşfedebilirsiniz ve eğitici videoları İngilizce dilde izleyebilirsiniz. Daha önce de bahsettiğimiz gibi, duyarak başlayan öğrenme sürecinde bu adımı hayatınızın bir parçası yapmak zorundasınız.

Kalıp ifadeleri iyi öğrenin ve onlara çalışın

Her dilde olduğu gibi, İngilizce’de de sıklıkla kullanabileceğiniz ve hayatınızın birçok alanına entegre edebileceğiniz cümle kalıpları mevcuttur.

İlk olarak bunları öğrenmeye odaklanın. Bunu bir nevi mimari gibi düşünebilirsiniz. Eğer temelinizi bu şekilde oturtursanız ve genel geçer kavramları hızlıca öğrenirseniz, daha sonrasında üzerine bir şeyler inşa etmek hem daha kolay olacaktır hem de daha sağlam sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır.

İngilizce düşünmeye çalışın, hemen çeviri yapmayın

Cümle kurmaya çalışırken, beynimiz ister istemez önce Türkçe düşünür ve daha sonrasında bu cümleleri, Türkçe üzerinden İngilizce’ye çevirmemize alışmıştır. Ancak bu, çok doğru bir metot değildir. Her dilin kendisine ait bir yapısı, terimleri ve grameri vardır.

Türkçe’den İngilizce’ye direkt çeviri yapmak, sizin bu tarz kavramları yanlış öğrenmenize sebep olacaktır ve daha sonrasında, bunu değiştirmeniz oldukça zor olacaktır. Bir diyaloga gireceğiniz ya da bir yazı yazacağınız zaman, direkt olarak kafanızda İngilizce olarak kurmaya çalışın.

Öğrenmeye değil, bilmeye odaklanın

Kendinizi bir öğrenci durumuna sokmayın. Siz bir becerinizi geliştirmeye çalışıyorsunuz. Bu sebeple, daima aktif katılım sağlamak zorundasınız. Sunulan hap bilgileri almanız ve ezberlemeye çalışmanız, uzun vadede size yardımcı olmayacaktır ve hafızanıza işlenmeyecektir.

Bu sebeple, yukarıda da belirttiğimiz gibi karşılıklı pratik yapmak İngilizce öğrenme süreçlerinde oldukça önem taşıyor. Kaynaklarınıza mutlaka İngilizce konuşma pratiği yapmayı eklemelisiniz.

Günlük programımınızı iyi belirleyin

Günlük kelimesine özellikle vurgu yapmaya devam ediyoruz. Çünkü, İngilizce konuşmak maalesef haftada bir saat çalışılarak öğrenilebilecek bir beceri değil. Günlük rutinininizden en az bir yarım saat ayırdığınıza emin olun. Bunun için de, mutlaka boş vakit yaratmanıza gerek yok.

Trafikte, yemek yerken, sıra beklerken, uykuya dalmayı beklerken bile videolar izleyebilir, okumalar yapabilir ve müzik dinleyebilirsiniz. Sonucunda da, doğal olarak her gün duyduğunuz ve okuduğunuz bir şeye aşinalık kazanarak daha aktif bir öğrenime sahip olacaksınız ve çok daha hızlı İngilizce öğreneceksiniz.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

2 thoughts on “İngilizce Konuşma Rehberi

  1. Dolu dolu bir içerik olmuş. İngilizce artık gündelik yaşantımızda olmazsa eksiklik çekeceğimiz bir dil haline geldi. Mutlaka çalışılmalı ve öğrenilmeli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ingilizce Konuşma

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı