Ana Dili İngilizce Olan Kişilerle İngilizce Konuşma Siteleri


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Dört temel dil becerisinden biri olan konuşma becerisi, öğrendiklerinizi pratiğe dökmenin en iyi yollarından biri. İngilizce konuşma becerinizi geliştirmek için belki de en faydalı yöntem ana dili İngilizce olan kişilerle konuşmak. Neden en faydalı yöntem olduğunu, Ana Dili İngilizce Olan İnsanlarla Konuşarak İngilizce Öğrenmek adlı yazımızı okuyarak öğrenebilirsiniz. İngilizce konuşma becerisini geliştirebilmek için kendiniz olabildiğince öğrenmeye çalıştığınız dile maruz bırakmalısınız. Yaşadığımız coğrafya göz önünde bulundurulduğunda, sokağa çıktığınızda ana dili İngilizce olan birine rastlamak pek de mümkün değil. Üstelik, konuşma becerinizi geliştirmek için sadece gramer ve kelime çalışmak yetmez. Ayrıca, pandemi dolayısıyla yurt dışına çıkmak da tehlikeli olabilir. Peki, bu durumda hemen pes mi edeceksiniz? Tabii ki, hayır. Bazı İngilizce konuşma siteleri sayesinde evde İngilizce konuşma becerinizi geliştirebilirsiniz. Bütçenizi düşünmeden ana dili İngilizce olan kişilerle İngilizce konuşma pratiği yapmak isterseniz size birkaç önerimiz olacak. 

İngilizce Konuşma Siteleri

Speaky

Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bu site ile ana dili İngilizce olan kişilerle konuşma pratiği yapabilirsiniz. Dünyanın dört bir yanından kişilerle İngilizce sohbet edebilir, siz de onlara kültürünüzü aktarabilirsiniz. Kayıt olmak için size iki farklı seçenek sunuyor: Facebook hesabı ile giriş ya da Google hesabı ile giriş. Speaky, üye olurken dil bilginizle ilgili sizden birkaç bilgi istiyor. Ana diliniz, varsa ikinci yabancı diliniz ve öğrenmek istediğiniz dili seçiyorsunuz. Profil kısmına kendiniz hakkında bir şeyler yazabilirsiniz. Ayrıca, “konuşmaktan hoşlandığım şeyler” bölümüne ilginizi çeken konuları yazarak sohbeti eğlenceli hale getirebilirsiniz. Arama bölümündeki filtreyi kullanarak ana dili İngilizce olan ve Türkçe öğrenmek isteyen insanları rahatça bulabilirsiniz. Bunların yanında, Speaky, size eğlenceli bir ödül sistemi sunuyor. Sistemde seviyeniz yükseldikçe Speaky’nin ayrıcalıklarından faydalanma şansınız da artıyor.

Free4talk

Free4talk, sadece İngilizce değil; İspanyolca, Fransızca ve Rusça gibi diğer yabancı dillerde konuşma pratiği yapmanıza imkan sunuyor. Siteyi ziyaret ettikten sonra Google hesabınızla kolay bir şekilde kayıt olabilirsiniz. Öğrenmek istediğiniz dili seçtikten sonra önünüze konuşma grupları çıkacak. Her grubun kişi sayısı, İngilizce seviyesi gibi belirli özelliklerini gruba katılmadan görebilirsiniz. Grup halinde mesajlaşabilir ya da mikrofonunuzu açarak hemen konuşmaya başlayabilirsiniz. İçinde bulunduğumuz salgını da düşünürsek ortak konu bulmakta pek de zorlanmayacaksınız. Ayrıca, başka gruba girmek yerine siz de grup kurabilirsiniz. Grup kurarken kişi sayısı, dil seviyesi ve konuşmak istediğiniz dili seçiyorsunuz. Mikrofon ve kamera butonları sayesinde istediğiniz şekilde konuşma pratiği yapabilirsiniz. 

Hellotalk

İnternette İngilizce konuşma siteleri diye arama yaptığınızda karşınıza ilk çıkacaklardan biri de Hellotalk. Basit ve kullanışlı arayüzü sayesinde zorlanmadan İngilizce konuşma pratiği yapabileceksiniz. Sisteme ilk kayıt olduğunuzda profilinizi doldurmanız isteniyor. Ana dilinizi ve öğrenmek istediğiniz dili -seviyesi ile birlikte- seçerek başlayabilirsiniz. Daha sonra profil fotoğrafınızı ekleyebilir, self introduction  kısmında kendinizden bahsedebilirsiniz. Ana dili İngilizce olan insanlarla konuşmanın keyfini çıkarın. 

InterPals

Diğer sitelerin aksine InterPals, anlık konuşma hizmeti vermez. Ücretsiz kullanım sağlayabileceğiniz bir mektuplaşma platformudur. Hem İngilizcenizi geliştirmek hem de farklı kültürlerin tadına varmak için hemen üye olun. İster Facebook hesabınızla ister mail adresinizle üye olabilirsiniz. 5.4 milyon kullanıcı sayısıyla azımsanmayacak bir etnik çeşitliliğe sahip. Filtre kısmından konuşmak istediğiniz kişinin yaş aralığı, bulunduğu bölge ya da profil fotoğrafının olup olmaması gibi özellikleri seçebilirsiniz. Ayrıca profilinize, sevdiğiniz müzikleri/ kitapları, hobilerinizi ve ilgi alanlarınızı ekleyebilirsiniz. Siz de hem İngilizce konuşmak hem de arkadaş edinmek istiyorsanız buraya tıklayarak siteyi keşfedebilirsiniz.

Conversation Exchange

Conversation Exchange, ana dili İngilizce olan kişilerle ücretsiz sohbet edebileceğiniz bir internet sitesi. Ana dili İngilizce olan ve Türkçe öğrenmek isteyen kişileri bulup arkadaş edinebilirsiniz. Buradaki arama özelliğini kullanarak aynı sohbet yazılımını kullanan kişileri bulun. Arama motorunda, konuşma yazılımı bölümünden Skype, Hangouts, Telegram ve Whatsapp gibi istediğiniz yazılımı seçebilirsiniz. Böylelikle, sadece web sitesine bağlı kalmayacak telefondan da iletişim kurabileceksiniz. Farklı bir platformdan iletişime geçmeden önce site üzerinden mesajlaşabilirsiniz. Karşınızdaki kişinin güvenilir olduğunu düşündüğünüzde bahsettiğimiz çeşitli yazılımlardan birini seçerek konuşmaya devam edebilirsiniz. Ayrıca, filtreleme yaptıktan sonra kişilerin ülkesini, ana dilini ve hangi dili ne derecede bildiğini görebilirsiniz. Ana dili İngilizce olan kişilerle hemen iletişime geçmek için buraya tıklayın.

Konuşarak Öğren Dünyasını Keşfedin!

Ana dili İngilizce olan kişilerle konuşmanın öneminden bahsettik. Yukarıdaki İngilizce konuşma siteleri sayesinde kolaylıkla arkadaş edinebilirsiniz. Bunun yanında, ana dili İngilizce olan eğitmenlerle İngilizcenizi geliştirmek isterseniz Konuşarak Öğren yanınızda. Sıfırdan İngilizce öğrenmek ya da İngilizcenizi daha iyi bir seviyeye getirmek için Konuşarak Öğren’i tercih edin. Çocuğunuz ilerde ana dili gibi İngilizce konuşsun istiyorsanız çocuklar için İngilizce eğitimimize bir göz atmanızı tavsiye ederiz. Eğitmenlerimiz, çocuğunuzun dil seviyesine ve yaşına göre ders verir. Derslerimiz; ortaokul ve lise müfredatı, kelime- gramer ve konuşma pratiği odaklıdır. Çocuğunuz, alanında uzman öğretmenlerimiz sayesinde İngilizceyi severek öğrenir.

Günümüzde İngilizce bir tercih değil, zorunluluk haline gelmiştir. İngilizce bilmek, iş mülakatlarında sizi bir adım öne taşır. İş terimleri, genel İngilizcede bulunmamaktadır. Bundan dolayı, kendinizi ön plana çıkarmak için bu terimleri öğrenip kullanabilmek sizin faydanıza olacaktır. İş İngilizcesi bilmek özgüveninizi artıracak ve hedefinize ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Online İş İngilizcesi kursundan siz de faydalanıp rakiplerinizin önüne geçmek istiyorsanız linke tıklayıp bilgi alabilirsiniz.

3-6 ya da 12 aylık paketlerden size uygun olanı seçerek hemen konuşmaya başlayın. %100 başarı garantisi sunan Konuşarak Öğren, kişiye özel ders programları sunar. Birebir özel dersler sayesinde konuşmaktan çekinmeden derslere katılım sağlayabilirsiniz. Ayrıca, uzman eğitmenler ders boyunca eksik ve yanlış kullanımlarınızı not alır ve ders sonunda size bildirir. Böylece eksiklerinizi görür ve gelişiminizi takip edebilirsiniz.

Konuşarak Öğren mobil uygulamalarını aşağıdaki bağlantılar üzerinden telefonunuza/tabletinize indirebilirsiniz:

iOS İçin Konuşarak Öğren Uygulaması | Android İçin Konuşarak Öğren Uygulaması

Konuşarak Öğren öğrencilerinden Dr. Yüksel Özkale anlatıyor:

İngilizce Konuşma Siteleri Hakkında Sık Sorulanlar

1. İngilizce konuşma siteleri ile evde İngilizce öğrenebilir miyim?

İngilizce konuşma siteleri sayesinde evden çıkmak zorunda olmadan İngilizcenizi geliştirebilirsiniz. Ana dili İngilizce olan kişileri sitelerdeki arama paneli üzerinden bulabilir, hemen arkadaş edinebilirsiniz. Tek yapmanız gereken size tavsiye ettiğimiz sitelerden birine üye olmak. Herhangi bir kişisel bilginizi girmeden kullanıcı adınız ile iletişim kurmak artık çok kolay. Siz de İngilizce konuşmak istiyorum diyorsanız bu sitelere mutlaka göz atın.

2. İngilizce konuşma siteleri ücretli midir?

Ücretli olan ya da premium üyeliği olan ücretsiz siteler de mevcuttur. Premium özelliği olan sitelerin ücretsiz versiyonları genelde reklam içermektedir. Ancak, biz sizler için tamamen ücretsiz İngilizce konuşma sitelerini derledik. Sonuç olarak, bütçenizden kesinti yapmak zorunda olmadan üye olabilir; ana dili İngilizce olan arkadaşlar edinebilirsiniz.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ingilizce Konuşma

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı