Yabancı Dilini Geliştirmek İsteyenler İçin İngilizce Konuşma Uygulamaları


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce öğrenmek artık birçok kişinin hedefi. Hayatın çeşitli alanlarında karşımıza çıkan İngilizceyi öğrenmek için biraz zaman, sabır ve emek gerekir. Günümüzde çoğu kişi yabancı dil kurslarına ayıracak vakti bulamamakta ve bunun yerine evde İngilizce öğrenmenin yollarını aramaktadırlar. Teknolojinin gelişmesi İngilizceyi çeşitli sitelerle ve uygulamalarla evde çalışarak öğrenmeyi mümkün kıldı. Akıllı telefonlar hayatımıza girdiğinden beri her şeyi kolaylaştırdığı gibi yabancı dil öğrenmeyi de kolaylaştırdı. Özellikle İngilizce dili için teknoloji bu anlamda birçok fırsat sunuyor bizlere. Akıllı telefonların uygulama mağazalarına baktığınızda yüzlerce İngilizce konuşma uygulamaları bulabilirsiniz. Bu çeşitliliğin iyi yanları olsa da, fazla sayıdaki uygulamalardan hangisini kullanacağınıza karar vermek zor olabilir. Bu konuda karar verebilmeniz adına indirebileceğiniz faydalı İngilizce konuşma uygulamalarını derledik.

1. Konuşarak Öğren

Konuşarak öğren uygulaması, derslerinizi kendinize göre planlamanıza izin vererek ana dili İngilizce olan eğitmenlerle İngilizce öğrenmenize yardımcı olur. İngilizceyi niçin öğrendiğinize göre de ders paketi seçmeniz mümkün. Kurumsal İngilizce, iş İngilizcesi, akademisyenler için, doktorlar için, çocuklar için ayrı ayrı pek çok İngilizce eğitim seçenekleriyle hedefinize hızlıca ulaşmanızı sağlar. Ana dili İngilizce olan uzman eğitmenlerle çok daha hızlı bir şekilde İngilizce öğrenebilirsiniz. Bunun yanında eğitim sürenizi ve günde kaç dakikanızı İngilizceye ayıracağınızı en baştan siz belirleyebilirsiniz. Eğitmeniniz rehberliğinde sistemli bir şekilde dil öğrenmenizi sağlayan uygulama tamamen sizin öğrenme ihtiyaçlarınızı karşılamaya yöneliktir. Ayrıca uygulamada “günün İngilizce deyimleri” kısmında her gün yeni deyimler öğrenmeniz mümkün. “İngilizce notlar” kısmı sayesinde de İngilizce hakkında bilgiler okuyabileceğiniz yazılar bulunuyor. Ders dışı zamanlarınızda bu notları okuyarak yabancı dilinize katkıda bulunabilirsiniz. Diğer İngilizce konuşma uygulamaları genel olarak 1-2 becerinin gelişimine odaklanırken Konuşarak Öğren bütün dil becerilerini geliştirmenize özen gösterir. Hızlı ve hedefinize en uygun şekilde İngilizce öğrenmek istiyorsanız Konuşarak Öğren’i zaman kaybetmeden indirmelisiniz.

2. BBC Learning English

Adından da anlaşılacağı üzere BBC’ye ait olan uygulamada İngilizceye dair birçok materyal bulabilirsiniz. Kısa videolarıyla, bu videoların transkriptleriyle ve altında yer alan videodaki ifadelerin açıklamalarıyla İngilizceyi öğrenmenize büyük fayda sağlar. Özellikle İngiliz aksanı tutkunları bu uygulamayı kesinlikle denemeli çünkü videolarda İngiliz aksanı kullanılıyor. Ayrıca her videonun altında hangi seviyeye uygun olduğu ve hangi kategoride olduğu bilgisi de yazıyor. Uygulamada gramer, kelime ve telaffuz ders videoları da bulunmakta. Özellikle grameri eğlenceli hale getiren videoların sonunda da birkaç soruluk quiz sizleri bekliyor olacak.

3. Learn English

Learn English uygulamasında diyaloglarla öğretilen dersler ve sonrasındaki alıştırmalar İngilizcenize büyük katkıda bulunacak. Temalara ve seviyesine göre ayrılan diyaloglu derslerde birçok kelime görebilir, diyalogda geçen gramer kurallarını gramer bölümünde detaylı şekilde öğrenebilirsiniz. Uygulama ayrıca telaffuz konusunda da yardımcı olmakta. Diyalogları sizin de seslendirmenizi sağlayarak ve yüzde kaç doğru okuduğunuz hakkında geri dönüt vererek telaffuzunuzu geliştirir. Bunun yanında diyalogları seslendirirken kendi sesinizi kaydedip dinlemenize de olanak sağlar.

4. English Talk

Birileriyle gerçekten İngilizce konuşmak istiyorsanız bu uygulama size göre. Dünyanın herhangi bir yerinden birisiyle telefon görüşmesi yapmanızı sağlayan uygulama sayesinde konuşma becerinizi geliştirebilirsiniz. Uygulamadaki “debate and discussion” bölümü sayesinde görüşme yaparken konu bulmakta zorluk çekmeyeceksiniz çünkü uygulama tartışmalı konulardan birini size sunarak bu sorunun önüne geçer.

5. Bottled

Bottled uygulaması, daha çok dünyadan arkadaş edinmeniz için kullanabileceğiniz bir uygulama. Bir kağıda istediğinizi yazıp şişenin içine koyuyorsunuz ve sanal okyanusta o şişeyi kim bulursa o okuyarak size cevap yazıyor. İnsanlar genel olarak İngilizce konuşuyor ve kaydolan insanlar da çoğunlukla İngilizcesini geliştirmek istiyor. Bu yüzden hem arkadaş edinip hem de İngilizce pratik yapabileceğiniz güzel bir uygulama halini alıyor.

6. Lingbe

Lingbe de sesli konuşma pratiği yapmak isteyenler için geliştirilmiş bir uygulama. Bunun yanında isterseniz mesajla da insanlarla iletişim kurabilirsiniz. Sadece İngilizce öğrenmek isteyenler değil, ana dili İngilizce olanları da bu uygulamada bulmanız mümkün. Uygulamada lingo adı verilen para birimi mevcut ve bu parayla arama yapmaya olanak veriliyor. Lingoyu ödeme yaparak veya ugulamada çeşitli görevler yaparak kazanmanız mümkün. Ayrıca pro hesap alırsanız, eklediğiniz arkadaşlarıyla görüntülü konuşmalar yapabilirsiniz. Ana dili İngilizce olanlar ile konuşmak için daha fazla uygulamayı buraya tıklayarak kapsamlı bir şekilde görüntüleyebilirsiniz.

7. HiNative

HiNative, diğer uygulamalardan farklı olarak soru cevap forumu gibi çalışır. İngilizce ile ilgili sorularınızı topluluğa sorabilirsiniz ve ana dili İngilizce olan insanlardan yanıtlar alabilirsiniz. Dilerseniz Türkçe öğrenmek isteyen yabancıların da sorularını siz cevaplayabilirsiniz. Aynı zamanda yazdığınız bir cümleyi veya yazıyı diğer insanların kontrol etmesini ve yanlışlarınızı düzeltmelerini isteyebilirsiniz. Özellikle sınavlara hazırlanan öğrenciler için faydalı bir uygulama olacaktır.

Sık Sorulan Sorular

Sadece İngilizce konuşma uygulamaları kullanarak İngilizce öğrenmem mümkün mü?

Sorunun cevabı sizin disiplininize ve istikrarınıza bağlıdır. Bu uygulamaları kullanan insanlar, genelde büyük hevesle başlayıp henüz A1 seviyesindeyken kullanmayı bırakabiliyor. Eğer devam ettirirseniz sonuçlarını görebilirsiniz. Bununla birlikte, sadece bu uygulamaları kullanmak yeterli olmayacaktır. İngilizce metinler okumalı, izlemeli ve dinlemelisiniz. Belki bir İngilizce konuşma uygulamasının yanında mektup arkadaşlığı olan uygulamaları da kullanabilirsiniz.

İngilizce konuşma uygulamalarına günde ne kadar zaman ayırmalıyım?

Gününüzün yarım saat veya bir saatini bu uygulamaların bir tanesi için ayırabilirsiniz. Ancak bütün gün İngilizceniz için yapacağınız tek şey bu zaman dilimi olmamalı. Bir şeyler okumaya, dinlemeye, izlemeye ayrıca özen göstermelisiniz. Bunun yanında uygulamadan öğrendikleriniz ile ilgili cümleler kurabilir, kelime tekrarları yapabilirsiniz.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ingilizce Konuşma

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı