İngilizce Konuşurken Kelimeler Aklıma Gelmiyor


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce konuşmaya başlamak İngilizce eğitiminin son aşamasıdır. Çünkü İngilizce eğitiminde amaç konuşabilmek, konuştuğunu anlayabilmektir. Özellikle akıcı İngilizce için konuşma odaklı İngilizce eğitimler alınır. Artık günümüzde herkes okuldaki İngilizce eğitimi gibi sadece yazarak İngilizce eğitimi almayla İngilizce konuşmanın mümkün olmadığını biliyor. İngilizce konuşurken kelimeler aklıma gelmiyor diyenlerdenseniz, kelimeleri kolay hatırlamanız için önerilerde bulunacağımız yazımız size oldukça faydalı olacaktır.

İngilizce Konuşurken Kelimeler Aklıma Gelmiyor diyenler için öneriler

İngilizce kelime ezberlemek

İngilizce konulurken kelimelerin aklınıza gelmemesi o kelimeyi yeterince öğrenemediğinizi ve hafızanızda yer etmediğini gösterir. Kelime ezberlerken görselleri de kullanmanız ve öğrendiğiniz kelimeleri sık sık tekrarlayarak pratik yapmanız kalıcı bir öğrenme sağlayacak ve konuşurken kelimeleri daha rahat hatırlamanıza yardımcı olacaktır.

İngilizce kelimeleri kolay hatırlamak için

Bildiğinizi düşündüğünüz bir kelimeyi hatırlayamamakla aradığınız uygun kelimeyi bulamamak farklı şeylerdir. Ezberlediğiniz bir kelimeyi İngilizce konuşurken hatırlayamıyorsanız tekrar gözden geçirmeli ve iyi öğrenmelisiniz. Uygun kelimeyi bulamamaksa kelime bilgisi eksikliğinden kaynaklanır. Yani kelime hazneniz yeterli değildir. Her gün yeni İngilizce kelimeler öğrenmeyi alışkanlık haline getirin. İngilizce kelime oyunları, kelime kartları, wordly gibi kelime öğreten uygulamaları kullanarak çok kolay İngilizce kelime ezberleyebilirsiniz.

Asıl sorun İngilizce kelimeleri unutmak

Öğrendiğiniz kelimeleri cümle içinde kullanmanız, yatmadan önce tekrarlamanız, bildiğiniz kelimelerle ilgili pratik yapmanız ve alt yazısız filmler izlemeniz kelimeleri kalıcı bir şekilde öğrenmenizi ve unutmamanızı sağlayacaktır. Resimli kelime kartları gibi görsel öğrenme teknikleri öğrenmeyi kolaylaştırır. Konuşma ise öğrendiğinizi pratiğe dökme bakımından kelimenin hafızaya yer etmesini sağlar. Yani öğrenme denen şeyde ne kadar duyu organınızı işin içine dahil ederseniz o kadar iyi kelime ezberlersiniz.

Eğlenerek ezberlenen kelimeler unutulmuyor

Her konuda olduğu gibi İngilizce eğitiminde de işin içine eğlence katmak gerek. Sıkıcı ve zoraki bir eğitimi zaten kim ister ki. Hem keyifli hem de verimli bir eğitim olan online İngilizce günümüzün en popüler İngilizce eğitimi olarak milyonlarca insana İngilizce konuşmayı öğretmiş bir platformdur. Günde 10-20 veya 30 dakikalık canlı derslerde sıkılmak bir yana, dersin bitmesini bile istemeyeceksiniz.

İngilizce chat arkadaşı edinmek, alt yazısız film izlemek, bulmaca çözmek, İngilizce uygulamaları indirip her ortamda akıllı cihazlardan dinlemek gibi birçok eğlenceli eğitim yöntemi sayabiliriz.

 

Merak ettiğiniz kelimelerin veya metinlerin anlamlarını öğrenmek için İngilizce – Türkçe Sözlük sitemizi mutlaka ziyaret edin.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı