İngilizce Makarna Tarifi Örnekleri


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Makarna, hepimizin her fırsatta yaptığı ve oldukça da severek tükettiği bir yiyecek. Karnımızın acıktığı anlarda yapmak için aklımıza ilk gelen besinlerden olan makarnanın da, çok çeşitli tarifleri söz konusu. Ancak biz sizlerle standart bir makarna tarifini vererek işe başlayacağız, ardından ise içeriğimizi birkaç farklı makarna çeşidi ile zenginleştireceğiz. Sizlere verdiğimiz bu İngilizce makarna tarifleri, günlük hayatınızın her alanında çok işinize yarayacak. Bu makarna tariflerini dilerseniz bir arkadaşınıza anlatabilir, dilerseniz de ödevlerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. İşte karşınızda İngilizce makarna tarifi örnekleri…

Pasta Recipe / Makarna Tarifi

Ingredients / İçindekiler

1 pack of pasta: 1 paket makarna

1,5 liter water: 1,5 litre su

2 tablespoon oil: 2 çorba kaşığı yağ

2 teaspoon salt: 2 çay kaşığı tuz

Recipe / Tarif

First, add the water in a pot. Wait for the water to boil. Then add the pasta in the pot. Cook the pasta about 10-15 minutes. Add 2 teaspoon salt in the pot. Then, pour over the pasta. Finally, add the oil, and pasta. 

Bon appetit to everyone!

İlk önce tencereye suyu koyun. Suyun kaynamasını bekleyin. Sonra makarnayı tencereye atın. Makarnayı yaklaşık 10-15 dakika pişirin. 2 çay kaşığı tuzu, tencereye ekleyin.  Daha sonra makarnayı süzün ve son olarak yağ ile süzdüğünüz makarnayı ekleyin.

Herkese afiyet olsun!

Pasta with Tomato Sauce Recipe / Domates Soslu Makarna Tarifi

Ingredients / Malzemeler

1 pack of pasta: 1 paket makarna

1/2 tbsp salt: Yarım çorba kaşığı tuz

2 tbsp(tablespoon) oil: 2 çorba kaşığı yağ

1 sliced  green pepper(optional): 1 adet doğranmış biber(isteğe bağlı)

½ sliced onion (optional): Yarım doğranmış kuru soğan(isteğe bağlı)

1 teaspoon black pepper: 1 çay kaşığı karabiber

Chopped parsley: Doğranmış maydanoz

Recipe / Tarif

First, put water in a large pot and add 1/2 tablespoon of salt. Then, bring to a boil on high heat and add the pasta in a pot. Cook the pasta about 10 minutes. After that, drain the pasta. Meanwhile, heat oil in a large pan and cook onion, bell pepper on medium heat until softened. Next, add the sauce in a pan. Finally, cook it about 5-10 minutes. Your pasta is ready!

İlk önce büyük bir tencereye su koyun ve yarım çorba kaşığı tuz ekleyin. Suyu kaynatın ve ardından makarnayı tencereye ilave edin. Makarnayı yaklaşık 10 dakika pişirin. Sonra makarnayı süzün. Bu arada, yağı büyük bir tavada ısıtın ve soğanları pişirin, biberleri yumuşayana kadar orta ateşte ısıtın. Ardından sosu tencereye ekleyin. Son olarak 5-10 dakika arasında pişirin. Makarnanız hazır! 

Spaghetti Bolognese Recipe / Spagetti Bolonez Tarifi

Ingredients / Malzemeler

2 tbsp olive oil: 2 çorba kaşığı zeytinyağı

400g minced meat: 400 gram kıyma

1 diced onion: 1 adet doğranmış soğan

2 cloves of garlic: 2 diş sarımsak

3 grated carrot: 3 adet rendelenmiş havuç

5 chopped tomatoes: 5 adet doğranmış domates

1 cup beef stock: 1 bardak et suyu

1 pack of spaghetti: 1 paket spagetti makarna

1 teaspoon salt: 1 çay kaşığı tuz

1 teaspoon pepper: 1 çay kaşığı karabiber

Recipe / Tarif

First, heat a large saucepan over a medium heat. Add 1 tablespoon olive oil and once hot add the beef mince, salt and pepper. After, cook the mince until well browned over a medium-high heat. Then, add and cook onion, 1 tablespoon oil in another saucepan. Add the garlic and carrot 2 minutes later. Then pour the mince and any juices in the bowl back into the saucepan.

Öncelikle, büyük bir tencereyi orta derece ateşte ısıtın. Ardından yağı ekleyin ve yağın ısınmasının ardından kıyma, tuz ve karabiberi ilave edin.  Daha sonra kıymayı orta derece bir sıcaklıkta koyu kahverengi oluncaya kadar pişirin. Sonra başka bir tencereye soğan ve 1 çorba kaşığı yağı ekleyin, pişirin.2 dakika sonra sarımsağı ve havucu ekleyin. Rendelenmiş havucu ve çıkan suyu ile birlikte kıymayı tencereye geri dökün.

Add the tomatoes in a pan and stir well. Pour the  beef stock in a pan and boil it about 45 minutes. When ready to cook the spaghetti, heat a large saucepan of water. Once the spaghetti is cooked through, drain and add to the pan with the bolognese sauce. Finally, mix well and serve.

Domatesleri tavaya ekleyin ve iyice karıştırın. Et suyunu ilave edin ve 45 dakika kadar kaynatın. Spagetti pişirmeye hazır olduğunuzda, büyük bir tencere su ısıtın. Paket üzerindeki talimatlara göre pişirin. Spagetti pişince, suyunu süzün ve bolonez sosuyla birlikte tencereye koyun. Son olarak iyice karıştırın ve servis yapın.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

2 thoughts on “İngilizce Makarna Tarifi Örnekleri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı