En İyi Online İş İngilizcesi Kursları


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Türkçe konuşurken, iş yerinde kullandığımız dil ve evimizde kullandığımız dil birbirinden farklı. Bu durum İngilizce için de geçerli. İşte bu yüzden ortaya “günlük İngilizce” ve “iş İngilizcesi” olarak iki kavram çıkıyor. Yani, öğrendiğiniz her kelimeyi her yerde kullanmanız mümkün değil. Ya da “İngilizce seviyem ileri düzeyde.” deseniz de iş yerinizde kullanılan bazı kalıpları anlayamayabilirsiniz. Tam da bu sebeple eğer iş yerinizde İngilizce hakim bir dilse, İngilizce seviyenizi geliştirirken aynı zamanda da iş İngilizcesini de öğrenmeniz gerekir. Ancak klasik İngilizce kursları çalışma temponuza uymuyor olabilir. Günlük hayatınızda iş İngilizcesi kurslarına ayırabileceğiniz zamanınız yoksa ne yapacağınızı sorguluyor olabilirsiniz. Bu noktada karşımıza “online iş İngilizcesi kursları” çıkıyor. Bu yazımızda iş İngilizcesi kursu seçerken dikkat etmeniz gerekenleri bulabilirsiniz. Ardından, size önerdiğimiz ücretli ve ücretsiz çeşitli iş İngilizcesi kurslarına ulaşabilirsiniz.

İş İngilizcesi Kursu Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

İngilizce Seviyeniz

İş İngilizcesi kurslarında yeterli verimi almak için İngilizce seviyenizin en az B2 olması gerekir. Aksi halde İngilizce seviyeniz kendinizi yeterli ölçüde ifade etmenize ve verilen bilgileri anlayabilmenize yardımcı olmayacaktır. Eğer İngilizce seviyenizin B2’nin altında olduğunu biliyorsanız, öncelikle klasik İngilizce kurslarına başvurarak seviyenizi geliştirmelisiniz.

İş İngilizcesi Dersini Veren Platform

Günümüzde internet üzerinden pek çok konuya dair derslere ulaşmak mümkün. Bu dersleri, özellikle bu amaçla kurulmuş platformlar sağladığı gibi çeşitli üniversitelerin “açık ders” platformları da sağlayabiliyor. Açık dersler, çeşitli sektörlerden, seviyelerden hatta farklı ülkelerden insanların, istedikleri zaman istedikleri yerden tek bir tıkla erişebilecekleri dersler. Dolayısıyla size yüzde yüz uygun olmayabilirler. Bu platformlar genelde ücretsiz ders vermesine rağmen üniversite seviyesinde dersler sağladığı için sizin beklentilerinize uygun olup olmadığını tespit etmeniz gerekir. Bu dersleri istediğiniz zaman takip edip istediğiniz zaman bırakabiliyor olmanız, tespit etme sürecini kolaylaştırır. Ancak özellikle iş İngilizcesi konusuna hakim bir eğitmenden alacağınız iş İngilizcesi üzerine özelleşmiş bir dersin size sağlayacağı faydanın daha yüksek olacağı su götürmez bir gerçek.

Sertifika

Eğitimin sonunda alacağınız sertifika da seçeceğiniz kursu etkileyen önemli bir faktör. Eğer sertifikanızın geçerliliğinin yüksek olmasını istiyorsanız, öncü iş İngilizcesi kurslarına katılmanız gerekir.

Bir de sertifikanın “akredite” özelliğini göz önünde bulundurmalısınız. Akredite, aldığınız eğitimin diğer ülkelerde de tanındığını ve geçerli sayıldığını gösterir. Özellikle yurt dışındaki kurumlarda çalışacaksanız, başvuracağınız kursta bu özelliği aramayı ihmal etmeyin.

Ders İçeriği

Kursun sağlayacağı ders içerikleri de kursa başvurmadan önce incelemeniz gereken noktalardan biridir. Çünkü kimi kurslar sektöre göre özelleşmiş eğitimler verirken kimi kurslar genel iş İngilizcesi eğitimi vermektedir. Çoğu kursun içeriğinde “mülakata hazırlanma, CV hazırlama, e-mail yazma, kısaltmalar ve terimler” bulunur. Eğer çalıştığınız alana göre özelleşmiş eğitimlere ihtiyacınız varsa, aramalarınızı buna göre filtrelemeniz gerekir.

Faydalanabileceğiniz İş İngilizcesi Kursları

Konuşarak Öğren

 

Konuşarak Öğren, ana dili İngilizce olan deneyimli eğitmenleri ile birlikte İngilizce yolculuğunuzda yanınızda! İstediğiniz her seviyede ve her konuda tamamen size göre özelleştirilmiş bir ders içeriği sunar. Bu sayede ihtiyacınız olan noktalarda size uygun şekilde eğitim alabilirsiniz. Sizin için özel hazırlanan ders notları ve materyaller sayesinde istediğiniz konuda uzmanlaşabilirsiniz. İngilizce dil bilgisi, kelime bilgisi, sık kullanılan kalıplar ve pratik etkinliklerle İngilizcenizi her alanda geliştirebilirsiniz. Konuşarak Öğren’e kayıt olarak iş İngilizcesi eğitiminizi, çeşitli sektörlerde uzmanlaşmış eğitmenlerimizden uygun ve güncel kurumsal kurallara uygun şekilde öğrenebilirsiniz. Bu bilgileri sadece teorik olarak öğrenmekle kalmaz, konuşarak pratik yaparsınız. Çeşitli örnek diyaloglarla konuşma becerinizi geliştirir ve öğrendiğiniz kalıpları rahatça kullanırsınız. Bu öğrenme yöntemi, konuşma becerilerinizi artırarak İngilizceyi doğru kullanmanıza yardımcı olur. Böylece kurumsal bir toplantıda hangi cümleyi hangi üslupla kurmanız gerektiğini uzun süre düşünmek zorunda kalmazsınız. Ayrıca Konuşarak Öğren’de çalışmak istediğiniz eğitmeni seçebilirsiniz. Böylece çalıştığınız sektörde görev alan eğitmenlerimizle, sektöre dair kalıpları ve kelimeleri de paylaşma imkanı bulursunuz. Çalışma programınızı ve saatlerinizi günlük yaşantınıza göre özelleştirebilirsiniz. Bu sayede yoğun iş temponuzun arasında her zaman İngilizce için gerekli vakti yaratabilirsiniz. Profesyonel hayat, rakiplerinize karşı sürekli yarıştığınız bir maratona benzer. Önde olmak için, Konuşarak Öğren’i seçin! Prestijli bir İş İngilizcesi eğitimi için Konuşarak Öğren’in İş İngilizcesi sayfasını ziyaret ederek ayrıntılı bilgi alabilirsiniz!

EF

 

EF, dünyaca tanınan prestijli bir İngilizce kursu olduğu gibi internet üzerinden sağladığı ücretsiz İngilizce seviye tespit sınavları ve yurt dışı eğitim programlarıyla da biliniyor. EF’in online iş İngilizcesi kursunda ise öncelikle iş İngilizcesinde hitaplara ve kurallara dair eğitim alabilirsiniz. Toplantıyı İngilizce olarak yönetme, iş anlaşmaları ve İngilizce sunumlar yapma gibi daha ileri seviye gerektiren durumlara dair eğitimler de bulabilirsiniz. Ayrıca profesyonel e-mailleri, dilekçeleri ve iş yazışmalarını yapabilmek için gerekli beceriyi de kazanabilirsiniz. Eğitimin sonunda alacağınız sertifika da oldukça geçerli olur.

 

IIENSTITU

 

İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından sağlanan çeşitli eğitimlerden biri de iş İngilizcesi eğitimi. Canlı dersler, videolu konu anlatımları ve yazılı notlar sayesinde iş İngilizcesine dair gerekli becerileri kazanır, ödev ve sınavlarla da bilgilerinizi pekiştirirsiniz. Eğitimin sonunda sertifikanızı alabilmek için de ayrıca bir sınava girmeniz gerekir. Bazı eğitimlerde sertifika ayrı bir ücretlendirmeye tabi olabilir.

 

Preply

Preply, temelde bir dil öğrenme platformudur. Çeşitli dilleri ana dili olarak konuşan eğitmenler olduğu gibi bu dilleri çeşitli konularda ileri düzeyde kullanabilen eğitmenleri de buluyor. Eğitim almak istediğiniz dili, özellikle eğitim almak istediğiniz konuyu, eğitmeninizi, ders saatlerini ve fiyat aralığını da seçebilmenize fırsat sağlıyor. Eğitimler temelde konuşma pratiğine dayalı olduğu için, iş İngilizcesine dair bilgi edinmeden bu platformu kullanmaya başlamak size yeterli verimi sağlamayabilir. Ayrıca eğitimlerin sonunda bir sertifika da sağlanmıyor.

Faydalanabileceğiniz Diğer İş İngilizcesi Platformları

Coursera

 

 

Coursera, geçerliliği yüksek bir açık ders platformu. Çünkü ders sağlayıcıları büyük şirketler ve prestijli üniversiteler. Platformdaki dersler ücretsiz ancak sertifika almak için belirlenen ücretleri ödemeniz gerekiyor. Eğitimleri kendi programınıza göre, gerçekleştikleri anda ya da gerçekleştikten sonra takip edebilirsiniz. Coursera, aktif bir “topluluk” olarak işleyen bir platform. Eğitimlerinizde videolu konu anlatımları sunulduğu gibi kendinizi denemeniz için küçük sınavlar da sağlanıyor. Eğitimlerin sonunda sınıf arkadaşlarınızın değerlendireceği kısa ödevlerinizi de tamamlamanız gerekiyor. Coursera’daki eğitimlerin ileri İngilizce bilen ve öğrenen kişilere hitap ettiğini de belirtmekte fayda var.

 

FutureLearn

Bireysel bir İngilizce eğitimiyle daha yüksek başarı sağlayabileceğinizi düşünüyorsanız, bu platform size uygun değil. Çünkü FutureLearn öğrencilerin kendileriyle aynı konuda eğitim alan diğer öğrencilerle sosyalleşerek eğitim almasını hedefleyen bir açık ders platformu. Ancak derslerin zamanlaması eğer size uymuyorsa, sonrasında derslere bireysel olarak erişmek de mümkün. Platformda sadece İngilizce dersleri yok, başka konulara dair ücretli veya ücretsiz pek çok ders bulabilirsiniz. İngilizce kursları ise British Council ve British Museum gibi öncü kuruluşlarca sağlanıyor. Eğitim sonunda alacağınız sertifikaların bazıları için ücret ödemeniz gerekirken bazı sertifikalar eğitim sonunda ücretsiz verilebiliyor.

MOOEC

 

 

MOOEC, tamamen İngilizce öğrenmek üzerine özelleşmiş ücretsiz bir açık ders platformudur. Bu platformda ihtiyaç gördüğünüz dersi seçebilirsiniz. Eğer İngilizce seviyeniz, iş İngilizcesi eğitimine başlamak için yetersizse öncelikle temel İngilizce dersleri alma imkanı da bulabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta ise, bu platformun Avustralya temelli olması. Dolayısıyla bazı kelime ve kalıplar öğrendiğiniz Amerikan İngilizcesi ya da İngiliz İngilizcesinden farklılık gösterebilir.

Udemy

 

Udemy, çeşitli konularda ücretli ve ücretsiz dersler sağlayan bir açık ders platformudur. Derslerde videolu konu anlatımları, yazılı materyaller ve hatta kısa sınavlar da sağlanmaktadır. Udemy’de sadece onaylı kursların sonunda sertifika veriliyor, bu kurslar ise ücretli sağlanmaktalar. Ayrıca Udemy sertifikalarının geçerliliğinin yüksek olmadığını da belirtmekte fayda var.

İş İngilizcesine Dair Sıkça Sorulan Sorular

İş İngilizcesi nedir?

Profesyonel hayatta insanlar arasında, günlük hayattan farklı bir iletişim şekli vardır. Sektörünüze dair çeşitli terimler ve sözcükler, işinizin kelime bilgisini oluşturur. İş İngilizcesi, bu üslup ve söz bilgisinin edinilmesini sağlar. Günlük İngilizceden farklı olarak daha resmi ifadeler içerir.

Öğrendiğim ileri seviye İngilizce, iş yerimde yeterli olmaz mı?

Öğrendiğiniz ileri seviye İngilizce, iletişim becerilerinizi geliştirebilir. Ancak bir dilde ileri seviyeye ulaşmış olmak, çalıştığınız sektörde bu dili etkin olarak kullanacağınız anlamına gelmez. Her sektörün kendine ait bir üslubu, iletişim biçimi ve kelime birikimi vardır. Eğer işinizde başarılı olmak ve İngilizceyi çalışırken etkin kullanmak istiyorsanız, iş İngilizcesi eğitimi almanız gereklidir.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı