Akbank İngilizce Mülakat Soruları ve Cevapları


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Akbank iş görüşmesine hazırlananlar işe alınma sürecinin nasıl gerçekleştiği ve mülakat sırasında karşılarına gelebilecek olan İngilizce soruları merak ettiklerini düşünüyoruz. Bu yazıda sizlerle öncelikli olarak Akbank’da işe girebilmek için ihtiyaç duyduğunuz İngilizce seviyesi hakkında kısa bilgi verip, küçük bir teste katılmanızı isteyeceğiz, sonrasında da genel işe alınma süreci hakkında bilgi vereceğiz. Detaylara geçmeden önce bir uyarıda bulunalım. İş görüşmesi öncesinde İngilizce konuşma performansınızı test etmek istiyorsanız buraya tıklayarak kayıt olup, ücretsiz bir ders kazanabilirsiniz.

Akbank’da işe girebilmek için İngilizce konusunda kendinizi geliştirmenizi tavsiye ediyoruz. İlk mülakatlardan geçtikten sonra İngilizce konusunda kötü bir performans göstermeniz işi alma şansınızı büyük ölçüde etkileme riskine sahip.

Günümüzde en çok tercih edilen ve en çok alım yapan sektörlerden birinin de bankacılık sektörü olduğunu söyleyebiliriz. Bugün işletme eğitimi almış birçok mezunun yanı sıra farklı bölümler bitirmiş ve farklı iş kollarında deneyimli olan sayısız kişi bu sektöre yaklaşıyor, iş imkânı arıyor.

Eskiden lise mezunlarının da çalışma imkanı bulabildiği bankalar ise artık işe alımlarda daha titiz davranıyor. Üniversite mezunu olmanın yanı sıra Yüksek Lisans ve üstü eğitim derecelerini tamamlamış, birden fazla yabancı dil bilen başvuranlar daha çok fırsat yakalayabiliyor.

Biz sizin için sektörün en iyi bankalarından biri olan Akbank’ın işe alım süreci ve Akbank İngilizce sınavı ve mülakatı hakkında kapsamlı bir araştırma yaparak bu bankada işe girmek için neler yapmanız gerektiğine dair aklınızda belirebilecek sorulara ışık tutmaya çalıştık.

Banka Sınavları

Bugün bütün bankalar, gördükleri yoğun talep karşısında en iyi personel seçimini yapabilmek için kendi beklentileri ve ihtiyaçları kapsamında banka sınavları gerçekleştiriyor. Belli aralıklarla verilen iş ilanlarıyla birlikte banka sınavlarının da tarihleri açıklanıyor.

Bankalar, farklı pozisyonlar için farklı içeriklerle sınavlar gerçekleştiriyor ve işe alım süreci bu sayede mümkün olduğunca adil bir şekilde tamamlanmış oluyor. Zorluk derecesine göre sıralayacak olursak banka sınavları zordan kolaya göre şu şekilde sıralanabilir:

Akbank Sınavı

1948 yılında özel sermayeli bir ticaret bankası olarak kurulan Akbank, bugün 15 milyonu aşkın müşterisiyle Türkiye’nin önde gelen bankalarından biri olma özelliğini taşıyor.

En mükemmel bankacılık deneyimini yaşatma vizyonunu koruyan firma, insan kaynakları uygulamalarında şeffaflık, bilgilendirme ve etkin iletişime önem veren, performansa ve geribildirime dayalı adil bir yönetim vaat ediyor. Bu nedenle Akbank İngilizce sınavı ve mülakatı oldukça kapsamlı bir sınav olarak karşımıza çıkıyor.

Bununla beraber, banka çalışanlarının gelişimini ve memnuniyetini ön planda tutuyor. Bu nedenle Akbank, gerek yeni mezun, gerekse deneyimli çalışanlar için sektörde en çok tercih edilen bankalar arasında yer alıyor.

Yaptığımız araştırmalar sonucunda ulaştığımız bilgilerden derlediğimiz bu yazıda, Akbank’ın işe alım sürecinde karşılaşabileceğiniz yetenek testi, yetkinlik envanteri, İngilizce yeterliliği ve bireysel mülakata dair aklınıza takılan sorulara cevap bulabileceğinizi umuyoruz.

Peki, Akbank’ın çalışanı olabilmek için ne yapmanız gerekiyor?

Başvurunuza, Akbank’ın internet sitesinde bulunan Akbank İşe Alım Sistemi’ne kaydolarak başlayabilirsiniz. Ardından sisteme, halihazırda bulunan CV’nizi yüklemeli ya da sistem üzerinde yeni CV oluşturmalısınız. Yalnız CV’nizin yetkililerce görüntülenmesi için Aktif/Pasif durumunu güncellemeyi unutmayın.

Ulaştığımız bilgilere göre başvuracağınız farklı pozisyonlar için ölçme ve değerlendirme sürecinde küçük değişiklikler olabiliyor. Biz, başvurabileceğiniz birçok pozisyon için ortak olan süreç hakkında bilgi vereceğiz. CV’nizi Akbank’a ulaştırıp iş başvurusu yapmanın ardından sizi bekleyen ölçme ve değerlendirme adımları şunlar:

İlk olarak Yetenek Testi ve Yetkinlik envanteri ile değerlendirmeye alınıyorsunuz.

Yetenek Testi ve Yetkinlik Envanteri

Kurum, yetenek sınavıyla genellikle sizin dikkatinizi, rakamsal konulardaki algınızı ölçmeye çalışıyor. Yetkinlik envanteri ise kişisel özelliklerinizin bu iş kolu için uygun olup olmadığını değerlendirmeye yarıyor. Genel olarak bankaların kullandığı sınav soruları birbiriyle eşdeğer olarak nitelendirilebilir.

Yetenek sınavına baktığımızda mantık sorularına ağırlık verildiğini görüyoruz. Bunun yanı sıra şekil yeteneği, grafik yorumlama, Türkçe ve İngilizce gibi konularda da sorularla karşılaşabilirsiniz.

Bizim size tavsiyemiz teste girmeden önce başka kaynaklardan olabildiğince çok soru çözmeniz, farklı soru tiplerine aşina olmanız. Dikkatinizin ve algınızın sınanacağı bu testin benzerlerini ne kadar sık çözerseniz, karşılaşacağınız sorulara yanıt vermekte o kadar kolaylık yaşayacağınıza eminiz.

Akbank İngilizce Sınavı

Akbank, diğer bankalar gibi özellikle belli başlı pozisyonlarda çalışan personelinin ileri seviyede İngilizce bilmesini ister. Bunların en başında yöneticiler ve olmazsa olmaz yabancı dil bilen çağrı merkezi çalışanları gelir.

Akbank İngilizce sınavı hakkında pek fazla bilgi olmasa da araştırmalarımız gösteriyor ki, Akbank İngilizce sınavı özellikle belli konularda konuşma, yazma ve okuduğunu anlama becerilerinizi görmek istiyor. Bu becerilerinizi özellikle mülakat sırasında değerlendiriyor.

Yaptığımız araştırmalar gösteriyor ki, farklı pozisyonlara göre değişse de Müfettiş Yardımcısı gibi yabancı dil gerektiren pozisyonlar için sınav tarihinden geriye doğru son iki yıl için TOEFL sınavından en az 75 puan almış olmayı gerektiriyor.

Mülakat sırasında bu puanı belgelemeniz istenecek. Diğer taraftan, lise ve lisans eğitim diliniz İngilizce ise Akbank İngilizce sınavı gerekmeyebiliyor.

Akbank Mülakat

Bu sınavlarda beklenen sonucu aldığınız takdirde mülakata çağırılıyorsunuz. Mülakat, sizin kendinizi kendi sözcüklerinizle tanıtabileceğiniz yer.

Size yöneltilecek sorular, sizden bekledikleri tek bir doğru cevabı almak amacıyla değil, sizi tanımak ve kurum içerisinde beklenen performansta çalışabilecek sosyal ve entelektüel becerilere sahip olup olmadığınızı ölçmek amacıyla yöneltiliyor.

Sorunlara nasıl çözüm ürettiğiniz, negatif koşullar karşısında ne tepki verdiğiniz sosyal becerilerinize dair işverenlerinize bilgi verecektir. Mülakat sırasında sizden beklenenin özgüvenli bir şekilde ne istediğini, neden istediğini bilen bir birey olarak kendinizi sunmak olduğunu söylemek yanlış olmaz.

İşinize dair maddi kazanım elde etmenin yanı sıra kendinizi geliştirmek ve çalışmakta olduğunuz kurumu iyileştirmek gibi hedeflerinizin olması bir artı özellik olacaktır. Eski deneyimlerinizi kötülememek ve sağlam referanslar göstermek de önemli bir unsur.

Akbank İngilizce Mülakat

Bu soruların yanı sıra banka işlemlerine dair çözümler (faiz oranları, bileşik faiz, makro, mikro ekonomi) hakkında güncel bilginizi ve İngilizce seviyenizi ölçmek için sorular yöneltebilirler.

İngilizce mülakat, pozisyonunuza göre daha yoğun şekilde uygulanabilirken, genel mülakatın içinde bir iki soruyla da tamamlanabilir. Akbank İngilizce sınavı denince özellikle bu mülakata hazır olmanız gerekiyor.

Bankacılıkla ilgili temel kavramların İngilizcelerini bildiğinizden emin olun ve beklenti ve becerilerinizden İngilizce bahsedebilecek kadar dili konuşmayı öğrenin. 

Ayrıca İngilizce İş Görüşmesi yazımızda ilginizi çekebilir.

Konuşarak Öğren ile Akbank İngilizce İş Mülakatına Hazırlanın!

İngilizce iş mülakatına uzman eğitmenlerle hazırlanmak ister misiniz? Binlerce öğrencimiz gibi siz de Konuşarak Öğren ile İngilizce iş mülakatında başarınızı garanti altına alabilirsiniz.

  1. Eğitim Programı: İş mülakatına özel olarak hazırlanmış ders programı sizi bekliyor. Seviyenize uygun olarak bu eğitim programıyla günlük derslerinize katılırsınız. Mülakat içerisinde ihtiyaç duyacağınız profesyonel kelime, cümle kalıpları ve dil bilgisi kurallarını öğrenirsiniz.
  2. Size Özel Uzman Eğitmen: Eğitmen aramakla zaman kaybetmeyin. Amerika ofisimizde kadrolu olarak bulunan iş mülakatı alanında uzman, seviyenize ve ilgi alanlarınıza özel eğitmenlerle çalışın. Konuşarak Öğren’de eğitmeniniz belirlenir ve sabit eğitmenle derslere katılırsınız. Ders saatiniz geldiğinde eğitmeniniz sizi arar.
  3. Her An Yanınızdayız: Türkiye ofisimizde mentörlerimiz ile her an yanınızdayız. Eğitimlere başladığınızda size özel bir mentör atanır. Mentörünüz sizinle düzenli olarak iletişim halindedir.
    Düzenli olarak gelişim raporlarınızı sizinle paylaşır. Derslerinizi hatırlatır ve motivasyonunuz düştüğü anda size destek olur.

Aşağıdaki linke tıklayarak ücretsiz kayıt olabilir, eğitim danışmanlarımızdan mülakatlara hazırlık paketi hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Mülakat Programı Linki: https://www.konusarakogren.com/mulakat-

 

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı