Albaraka Türk İngilizce Mülakat Soruları ve Cevapları


Albaraka Türk İngilizce Sınavı ve Mülakatına Gireceklere Tavsiyeler
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Albaraka Türk iş görüşmesine hazırlananlar işe alınma sürecinin nasıl gerçekleştiği ve mülakat sırasında karşılarına gelebilecek olan İngilizce soruları merak ettiklerini düşünüyoruz. Bu yazıda sizlerle öncelikli olarak Albaraka Türk’de işe girebilmek için ihtiyaç duyduğunuz İngilizce seviyesi hakkında kısa bilgi verip, küçük bir teste katılmanızı isteyeceğiz, sonrasında da genel işe alınma süreci hakkında bilgi vereceğiz. Öncesinde bir uyarımız var. İngilizce konuşma performansınızı gözlemlemek isterseniz buraya tıklayıp kayıt olmanız yeterli. Konuşarak Öğren tarafından sunulan İngilizce konuşma derslerine ücretsiz erişim kazanacaksınız.

Albaraka Türk’de işe girebilmek için İngilizce konusunda kendinizi geliştirmenizi tavsiye ediyoruz. İlk mülakatlardan geçtikten sonra İngilizce konusunda kötü bir performans göstermeniz işi alma şansınızı büyük ölçüde etkileme riskine sahip.

Sizin için aşağıda küçük bir test hazırladık. Öncelikle aşağıdaki butona tıklayarak teste katılmanızı öneriyoruz.

[viralQuiz id=39]

Kısaca Albaraka Türk

  • Cari ve katılım hesaplarında biriken fonu ticaret ve sanayi finansmanlarında işletiyor, elde ettiğimiz faizsiz kârı müşterilerimizle paylaşıyoruz.
  • Müşterilerimize bireysel finansman, kurumsal finansman, finansal kiralama ve proje bazlı kâr/zarar ortaklığı gibi hizmetler sunuyoruz.
  • Ana ortağımız olan Albaraka Banking Group’un faaliyet gösterdiği Körfez, Ortadoğu ve Kuzey Afrika coğrafyalarında finansal ürün ve hizmet sunma konusunda en iyi bölgesel banka olma vizyonuna sahibiz.
  • Singapur’dan İngiltere’ye, Güney Afrika’dan Fas’a, Avustralya’dan Kazakistan’a 80 ülkede 1000’e yakın bankayla kurduğumuz geniş muhabirlik ağıyla; müşterilerimize hızlı, kaliteli ve güvenli dış ticaret yapma olanağı sunuyoruz.
  • Bireysel ve küçük işletmelerin finansal ihtiyaçlarına destek veriyoruz.
  • Biri yurt dışında olmak üzere toplam 220 şubemiz ve 3.899 personelimizle müşterilerimize global bir katılım bankası olarak hizmet vermeye devam ediyoruz.

Kaynak: Albarak Türk

Özellikle kurumsal yapılarda bulunmak isteyen ve sektör olarak bankayı seçen okurlarımıza, Albaraka Türk mülakatlarıyla ilgili birkaç tavsiyemiz var;

Online sınava iyi hazırlanın

Albaraka Türk, yüz yüze görüşmeye çağırmadan önce online bir sınava sokuyor iş adaylarını. Bu online sınavı geçenler de, diğer mülakata girme şansı yakalıyorlar.

Zeka testine benzer yapıda olan sınavda sorular çok zorlayıcı olmasa da, süre kısıtlılığı sebebiyle yetiştiremeyenler oluyor.

Bu sebeple, ALES’in mantık testindeki gibi örneklere bakarak kendinizi sınayabilir ve onun üzerinden pratik yapabilirsiniz.

Grup mülakatında kendinize güvenin

Online sınavı geçenler, daha sonradan bir grup mülakatına çağırılıyorlar.

Burada kendinize duyduğunuz güven oldukça önemli. Ne de olsa, potansiyel rakiplerinizle beraber aynı odada bulunacaksınız ve aralarından sıyrılıyor olmanız çok önemli.

Bunun için yapabileceğiniz en iyi şey de, grup mülakatını daha önceden çalışmanız olacaktır. Her mülakatta karşımıza çıkabilen, “Kendinizi tanıtın” gibi sorularla başlayacak olan mülakata hazırlanmak için, yazımızı okuyabilirsiniz.

Bankanın yarattığı değerleri iyi öğrenin

Her kurumsal yapı, birbirinden oldukça farklıdır. Aynı sektörden olsalar bile ve aslında aynı işi yapıyor olsalar bile, her bankanın kendisine ait bir kimliği ve bir kültürü vardır.

Bu sebeple, ön araştırma yapmanız ve şirket hakkında birtakım temel değerleri bilmeniz hem sizin kendinizi tanımanız ve uygunluğunuzu ölçmeniz açısından hem de onlara kendinizi doğru anlatabilmeniz açısından oldukça önemli olacaktır.

Bankaya birey olarak ne katabileceğinizin farkına varın

Bir şirket, herhangi bir insanı işe alırken bir puzzle parçası gibi yaklaşır ve hem resmi tamamlamasını hem de tam uymasını bekler.

Bu sebeple, daima karşımıza bilindik sorular çıkar; “Sizce Albaraka Türk’e ne katabilirsiniz?” yani aslında neden sizi seçmelilerin cevabının olduğu sorudur bu.

Yukarıdaki cevabınızı takiben, değerlere nasıl uyacağınızı akıcı, kısa ve etkili bir şekilde anlatmanız gerekiyor. Yine karşılıklı ön pratiğin mutlaka yapılması gereken bu soru için de, ister profesyonel ister bir arkadaş desteği alabilirsiniz.

Kendinizi anlatırken net ve samimi olun

Tabiri caizse, lafı gevelemeyin. Sıfatlara odaklanmaktansa, kendinizi neden o sıfatla tanımladığınızı somut olaylarla anlatın ki inandırıcı bir hikayeniz olduğu karşı taraf tarafından da anlaşılsın.

“Ben çok çalışkanım”dansa, “Bir proje bitimine kadar önceden hazırlanmış planımı dakikası dakikasına uygular, takip eder ve zamanını aşmadan teslim ederim” gibi açıklayıcı cümleler karşı tarafta da daha fazla güven uyandıracaktır.

Motivasyonunuzu karşı tarafa doğru yansıtın

İşe girme motivasyonları, az çok aynı olsa da, şirketler kendilerinin özel olduğunu ve sizin bir anda bırakıp gitmeyeceğinizi duymak isterler.

Özellikle, Albaraka Türk’ü kendinize çok uygun gördüyseniz eğer bunu karşı tarafa aynı samimiyetle iletiyor olmanız gerekecektir.

Bunun için, içinizden gelen en samimi şekilde neden Albaraka Türk’te çalışmak istediğinizi gözleriniz parlaya parlaya karşı tarafa aktarmaya çalışın.

Kalıcılığınıza ve isteğinize inandırırsanız, bir sonraki mülakata çağrılacağınızı da garantilemiş olursunuz.

Albaraka Türk mülakatlarına hazırlanmak için, Konuşarak Öğren’e girebilirsiniz ve seviyenize en uygun hocadan konuşma dersleri almaya başlayabilirsiniz.

Ayrıca, İngilizce iş mülakatları hakkındaki diğer yazılarımıza da blogumuzdan ulaşabilirsiniz;

Garanti Bankası mülakatları için; https://www.konusarakogren.com/blog/garanti-bankasi-ingilizce-sinavi-ve-mulakati/

Akbank mülakatları için; https://www.konusarakogren.com/blog/akbank-ingilizce-sinavi-ve-mulakati/

İş Bankası mülakatları için; https://www.konusarakogren.com/blog/akbank-ingilizce-sinavi-ve-mulakati/

Kuveyt Türk mülakatları için; https://www.konusarakogren.com/blog/kuveyt-turk-ingilizce-sinavi-ve-mulakati/

QNB Finans Bank mülakatları için; https://www.konusarakogren.com/blog/qnb-finans-bank-ingilizce-sinavi-ve-mulakati/

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı