Corendon İngilizce Mülakat Soruları ve Cevapları


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Türkiye’de havayolu şirketlerinde çalışmak için bu tür firmaların mülakatlarına giren adayları duyar gibiyiz. Zira uçmak belki de hepsinin hayali! Mülakattan önce internette şöyle bir arama yapıp, mülakat süreci hakkında bilgi edinmeye çalışarak hazırlıklı gitmeye çalışan, fakat çok da faydalı bir şey bulamayanlar; en çok da sizi duyduk ve sizler için şahane bir yazı hazırladık. Bu yazıda Corendon Airlines İngilizce mülakat soru ve cevaplarına ulaşabileceksiniz.

Önce firma hakkında genel özet bilgi ile çalışma şartları hakkında detay vereceğiz. Sonrasında mülakat süreci ve aşamalarından bahsedecek ve son olarak İngilizce mülakat özelinde detay vereceğiz.

Bonus olarak da İngilizce mülakatta daha önceki yıllarda sorulmuş soruları ve cevaplarını, bir de üstüne bu soru ve cevapların Türkçesini bulabilirsiniz!

Haydi başlayalım.

Corendon Hakkında Genel Bilgi

Türk menşeili bir havayolu operatörü olan Corendon Airlines, aslında Corendon Turizm Grubu bünyesinde, 2004 yılında kurulmuştur. İlk uçuşunu 12 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştiren firmanın bu uçuşu, Sabiha Gökçen’den, Amsterdam’a gerçekleştirmiştir. Firmanın yönetim kurulu başkanlığını Yıldıray Karaer yapmakta ve Corendon Airlines’ın filosunda toplamda 25 adet Boeing 737-800 bulunmakta. Bu Boeing’lerin 16 tanesi Türkiye, 4’ü Hollanda ve 5’i Malta tescillidir.

Mülakattan önce firma hakkında temel de olsa bazı bilgilere sahip olmanız sizi diğer adaylardan bir adım öne geçirecektir. Çünkü hiçbir şirket kendisi hakkında bilgi sahibi olmayan ve rastgele bütün işlere başvuran personelle çalışmak istemez.

Çalışma şartlarına gelecek olursak, maaşlar piyasa koşullarıyla eş değer ve kıdeme ya da uçuş saatlerine göre değişkenlik gösterebiliyor. Bunun dışında sosyal haklardan yararlanabiliyorsunuz ve yurt içi ya da yurt dışı uçuşlarda gittiğiniz bölgede birkaç gün konaklamanız gerekebiliyor.

İşe Alım Süreci Nasıl Gerçekleşiyor?

Mülakat süreci sizin ilk olarak kariyer siteleri üzerinden firma ilanına yaptığınız başvuru ile başlıyor. İlana yapılan başvuru belirli filtrelerden geçtikten sonra, firmanın talebini karşılaması halinde sizinle iletişime geçiliyor.

En belirgin kriter adayların üniversite mezunu olması.

Sizinle iletişime geçildikten sonra elbette uluslararası çalışacağınız için İngilizceniz sınanıyor. İngilizce sınavı online ortamda, bir dil kursunun vasıtasıyla gerçekleşiyor. Sizden beklenen seviyeyi geçtiyseniz bu kez de online olarak sözlü İngilizce sınavına tabii tutuluyorsunuz. Bu sınav da Skype ya da Whatsapp üzerinden görüntülü olarak gerçekleşmekte. Sözlü sınavda da başarılı olursanız puanınız şirkete bildiriliyor ve sizden mülakat için genel merkez olan Antalya’ya gelmeniz isteniyor. Burada da Türkçe sözlü mülakat yapılıyor ve insan kaynakları tarafından detaylı bir analize tabi tutuluyorsunuz. Son olarak boy ve kilo ölçümleriniz yapılıyor fakat mülakata daha önce giren adayların yorumlarına istinaden, boy ve kilo konusunda, Corendon Airlines’ın diğer havayolu şirketlerine göre daha esnek olduğunu söyleyebiliriz.

Corendon İngilizce sınav ve mülakatında nasıl başarılı olunur?

Yukarda da bahsettiğimiz gibi İngilizce Corendon için son derece önemli. Öyle ki, İngilizcenizi ölçmek için profesyonel bir dil okulu ile anlaşmışlar. İlk olarak gireceğiniz online sınav daha çok genel bilgiler üzerine kurulu ve sizden temel dil bilgisi, kelime bilgisi ve okuduğunu anlama gibi becerilere hakim olmanızı bekliyor. Bunun için de YDS tarzı sorular çözmenizde fayda var. Çıkmış soruları inceleyerek hazırlanabilirsiniz.

Ardından gerçekleşen online sözlü İngilizce mülakat için ise konuşma becerinizin ölçüleceğini söyleyebiliriz. Zira havayolu firmaları akıcı İngilizce konuşabilen personeli her zaman tercih ederler. Bu mülakat aşaması için ise size önerimiz, birazdan sizinle paylaşacağımız sorulara ve bu soruların benzerlerine çalışmanız olacak.

Telaffuz hatalarınıza özellikle dikkat etmeye çalışmanız için soruları sesli yanıtlayıp, İngilizcesine güvendiğiniz bir yakınınızdan teyit etmesini isteyebilirsiniz.

Mülakat sürecinin çok uzun olmadığını söylemekte fayda var. Unutmayın, herkes sizinle aynı süreçlerden geçiyor ve başarmamanız için hiçbir sebep yok!

 

CORENDON ENGLISH INTERVIEW

We hear the candidates who really like to work in airway companies and have interviews in such companies. Because flying is perhaps the dream of all! Those who try to go prepared by doing a search on the internet before the interview and trying to learn about the interview process, but who cannot find anything very useful; we heard you most and we prepared a great post for you. In this post, you will be able to access Corendon Airlines English interview questions and answers.

First, we will give general summary information about the company and details about the working conditions. Afterwards, we will talk about the interview process and its stages, and finally we will give details about the interview in English.

As a bonus, you can find the questions and answers asked in previous years in English interview, and also the Turkish of these questions and answers!

So let’s start!

General Information About Corendon

Corendon Airlines, a Turkish airline operator, was originally established in 2004 within the Corendon Tourism Group. The first flight of the company, which was made on April 12, 2015, was carried out from Sabiha Gökçen to Amsterdam. Yıldıray Karaer is the chairman of the company’s board of directors and Corendon Airlines has 25 Boeing 737-800s in its fleet. This is the 16 of Boeing Turkey, 4 and 5 of the Netherlands is registered in Malta.

Having some basic information about the company before the interview will take you one step ahead of the other candidates. Because no company wants to work with staff who do not know about it and apply to all jobs randomly.

If we come to the working conditions, salaries are equivalent to market conditions and may vary depending on seniority or flight times. Apart from this, you can enjoy social rights and you may need to stay for a few days in the region you go on domestic or international flights.

How Does the Recruitment Process Take Place?

The interview process starts with the application you made to the company announcement through career sites. After the application made to the announcement passes through certain filters, if the company meets the request, you are contacted.

The most obvious criterion is that candidates are university graduates.

Your English is being tested because of course you will work internationally after being contacted. The English exam takes place online, through a language course. If you have passed the level expected from you, this time you are subjected to an oral English exam online. This exam takes place on Skype or Whatsapp. If you succeed in the oral exam, your score is reported to the company and you are asked to come to Antalya, the headquarters for the interview. Here, too, an oral interview is held in Turkish and you are subjected to a detailed analysis by human resources. Lastly, your height and weight measurements are made, but based on the comments of the candidates who entered the interview before, we can say that Corendon Airlines is more flexible in terms of height and weight compared to other airline companies.

How to be successful in the Corendon English exam and interview?

As we mentioned above, English is extremely important for Corendon. So much so that they have agreed with a professional language school to measure your English. First of all, the online exam that you will take is based on general knowledge and expects you to master the skills such as basic grammar, vocabulary and reading comprehension. For this, it is useful to solve YDS-style questions. You can prepare by examining the questions.

Then, for the online oral English interview, we can say that your speaking skills will be measured. Because airline companies always prefer staff who can speak fluent English. For this interview phase, our suggestion will be to study the questions (or familiar possible questions) we will share with you.

To try to pay special attention to your pronunciation mistakes, you can answer questions aloud and ask a relative you trust in English to confirm.

It is worth saying that the interview process is not too long. Remember, everyone goes through the same processes as you and there is no reason not to succeed!

 

 

20 Interview Questions and answers for candidates to prepare for when applying an airway company

Once you’ve done a little research about the company, it’s time to prepare for the interview itself. Usually your interview will take place on Skype or over the telephone (or even in person). It’s important to be prepared to answer questions on the spot without mincing your words or drawing blanks.

Here are 20 common interview questions and answers that candidates are asked, as well as how you can prepare for them so that you come across as confident, professional and competent.

 

  1. Can you tell me about yourself?

It is important for you to stay professional during your interview. With this question, of course their main aim is not to learn about your hobbies or personal free time activities. They want to learn about your career and detailed work history. So do not add information that you do not want your interviewer and maybe your future employer to know. Keep your answer short. Remember that you are applying for a job in Corendon Airlines so tell them about relevant work history; cabin crew or other customer services.

SAMPLE ANSWER:

ʻI have been working for the past 3 years for Company X. I started out as part-time junior sales associate and have been promoted to senior sales associate and most recent to store assistant manager. Meanwhile I graduated from Y University with a major in Economics.ʼ

  1. For what reason would you like to work for our aircraft?

Try not to go to your meeting without doing some exploration about the organization you might want to work for. Peruse their site and read the ‘about us’ or ‘history’ segments. The first part of the appraisal day comprises of a progression of enlightening recordings about the aircraft, how it was made, plans of extension, financial results, life in their city, profession possibilities and other significant data. Take a few notes and survey them before your final meet. Try not to investigate an obscure area. On the off chance that the questioner raises a specific subject that you don’t think a lot about, be straightforward and let them know so.

SAMPLE ANSWER:  ʻI realize that your organization has been one of the quickest developing carriers on the planet, with various honours won (give a few models here) and transparency towards social decent variety. I would be respected to be a piece of such a yearning team.’

  1. Tell me about your dream job.

Avoid telling a particular job. On the off chance that you state another job, you will give a feeling that you may be dissatisfied with the cabin crew work. In the event that you state cabin crew, at that point your believability may be questioned. Discussion about the positive viewpoints that the job will bring to your life as opposed to naming a position.

SAMPLE ANSWER: ʻMy dream job will give me the chance to travel and find new societies and fascinating cultures. The job gets me eager to awaken each day, go to work and continually get the hang of something new.’

  1. Do you work better in a team or alone?

This is one of the questions that you can never escape. Because working as a cabin crew is always about being a team player. However, also this is not an easy question to answer. Just remember and do not tell something like “It depends on the situation.”

SAMPLE ANSWER: ʻIn my opinion, working with a group is the best, but I also like to do the jobs which are my personal responsibility.’

  1. How would your friends or co-workers describe you?

Set up certain statements from your co-workers or friends. Remain concentrated on the abilities and qualities that are applicable for the cabin crew work. Try not to get into long tales about your companions or colleagues.

SAMPLE ANSWER 1: ʻBoth my companions and colleagues would state that I am a trustworthy person. They all know that they can trust me about listening to their problems and finding solutions for them’.

SAMPLE ANSWER 2: ʻBradley Cooper, my partner at Company X, consistently said that I am the most tidy and organized person he knows because my working area was always organized and clean and I never left my desk with uncompleted works.

  1. Tell me about a time when you helped someone.

This is again a kind of a certain question. Because interviewers need to know that you are eager to help people. So, if you have some examples about helping either a costumer or a co-worker, it will make easy your job. It is important to focus on the requirements of cabin crew position. Using the name of individuals or places will increase your reliability.

SAMPLE ANSWER: Mrs. Brown who was a consistent customer in the hotel that I worked, checked in with her aunt and twin babies. We did not know that the babies would need sleeping cots before. We had only one sleeping cot. At the time that tension might have got higher, I talked to my manager and we ordered a sleeping cot online with tha same day delivery. I made sure that the arrangements were ok with the room and everyone pleased. Additionally I arranged some extra toys and blankets for the babies. At the end of the day Mrs. Brown and her aunt was very happy and my manager praised my efforts.

  1. Tell me about a time you made a suggestion to improve business.

When you are asked this question, tell an incident or situation that you gave a suggestion fort he benefit of the company. Do not mention your suggestions which were rejected or suspended to be evaluated later. If you have not any example for this question, try to talk about your efforts and efficiency; honesty is important.

SAMPLE ANSWER: When I was working in the restaurant, there were sugar packs on each table. I suggested my supervisor to serve sugar with cube on a tray whenever a costumer had ordered coffee or tea instead of putting them on the tables as packs. At the end of the month, he told me that this arrangement caused a decrease in sugar consumption in the restaurant.

  1. Tell me about the most fun you ever experienced on the job.

Of course, here, they do not want to hear some jokes or pranks among your co-workers. Try to focus on a successful project that you had fun to complete. Keep your answer brief and look as much as professional.

SAMPLE ANSWER: ʻAt the end of the every year, we have a ʻsales individual of the yearʼ rivalry. A year ago, the business partners partitioned into 2 groups and we had our own opposition to see who sells the most. We had some good times making day by day graphs and presenting them for everybody on observe. We sold so much that month, we turned into the smash hit store and all of us praised by our manager.ʼ

  1. What are your strengths?

Try to talk about your qualities in the field of customer services, collaboration, interaction and communication, scrupulousness or critical thinking. Try not to examine your qualities outside your work region.

SAMPLE ANSWER: ʻI am a team person and I have a great talent on realizing and working on details. I offer customized assistance to my clients while planning to go past all desires and guarantee that my clients get the most ideal help. I additionally can adjust in a quick paced environment.ʼ

  1. What are your weaknesses?

Try not to give data which could harm your professional image or lessening your odds of landing the position.

SAMPLE ANSWER: ʻI feel that my caution on details can also be my shortcoming. I need everything to be great. Once in a while I get so made up for lost time in little subtleties that I miss to see the big picture. It was brought up to me and I had the option to develop myself. I am presently continually finding approaches to adjust both the subtleties and the general situation.ʼ

  1. Tell me about a time when you had to deal with a co-worker who wasnʼt doing his/ her fair share of the work. What did you do and what was the outcome?

Always try to turn your answers a positive experience. Be professional and do not tell something bad about your co-worker.

SAMPLE ANSWER: Sofia was my day of work partner. During lunch administration I saw her being delayed to take requests and take care of the new clients. I needed to step in her general vicinity and do some portion of her work. After the administration was over I asked her what was occurring. I discovered that her grandma was gravely sick and she simply got the news that morning. I got her out for the following days until she felt much improved. She valued my readiness to accomplish something for her and we are currently working very well together, taking additional work from one another at whatever point is essential.

  1. Tell me about a time you misjudged a person.

This question can be answered with an underestimated situation. Do not talk about disappointment. Try to be positive and talk about a new experience.

SAMPLE ANSWER: ʻOur office boy was a very shy individual. One day I began to converse with him and I discovered that he was really a designer in his nation, however came here to give a superior future to his kids. He was carrying out the responsibility to get familiar with the language better and comprehend our way of life. We became companions and he was in any event, offering me guidance with a portion of the tasks I was taking a shot at. I recounted to my administrator his story, and following 1 year he was allowed to meet. Presently he is working in the arranging division. I figured out how to never pass judgment on someone just by the activity they are doing.

  1. Tell me about a challenge at work you faced and overcame recently.

Talk about a problem-solving situation. But be careful. Do not mention the problem part so much, try to focus on the solving part. Do not tell something bad about other people.

SAMPLE ANSWER ʻWe got another PC programming that would take the bookings for the afternoon, yet in addition the client subtleties, the requests and the home-conveyance plan. It was requiring some investment to enter all the information while the clients were pausing. I requested that the chief make some train from the IT Company. In just 30 minutes they showed me all the alternate routes and I figured out how to be efficient while working it.’

  1. Tell me about a time you resolved a conflict.

This is different from the previous question. Because they want you to talk about specific and personal issues more than the work. Do not talk about your personal friendships or relations with your boss or co-workers.

SAMPLE ANSWER:  Two of the business relates in my group were not getting along well. One of them, Anna was in charge of the inventory for the new delegated work and the other one; Karen was responsible for re-arranging display. They were always interfering each other’s work. I talked to them and I told that their specific abilities are just fitted with the job they had been working on. So, they agreed with me and solved the problem between them.

I also think that it is better to ask people to be volunteer for the part of the work to avoid this kind of issues.

  1. Have you worked with someone you didn’t like? If so, how did you handle it?

This is a really a tricky question! Just do not tell that there had been anyone that you did not like in the job! Be professional and diplomatic.

SAMPLE ANSWER: ‘No, not really. Disagreements can occur as the nature of the efficiency but it is important to solve the problems for the sake of the work.

  1. What is the kind of person you refuse to work with?

Ah-ha! Another tricky question. Obviously no one wants to hire a person who refuses to work with someone. Especially airlines are the places that you have to be as open-minded as much.

SAMPLE ANSWER: ‘I do not have such criteria and I can work with anyone. I believe everybody has a special strength and power to be discovered.’

  1. Would you say that you can easily deal with high pressure situations?

Interviewer asks this question instead of saying that being a member of cabin crew is synonymous with high pressure, most of the time. So you cannot say that you do not want to work under pressure.

SAMPLE ANSWER: ‘Yes, I’d had times that I had to be under pressure in my previous jobs. Actually I think being under pressure motivates me to work faster and more efficient.’

  1. What do you expect from a supervisor?

Do not give any clue or negative impressions about your previous supervisors. Remember to mention on being a team.

SAMPLE ANSWER: I appreciate support and guidance which my supervisor provides me. I also like being honest, fair and respectful for the differences in team.

  1. What motivates you to do the best on the job?

If you answer this question with specific examples, interviewer may think you need a trigger to be motivated at work. So you can be diplomatic.

SAMPLE ANSWER: ‘I believe in intrinsic motivation and happy customers and a balanced team always motivate me.’

  1. Do you have any questions for me?

Interviewer wants you to seem interested in getting the job. But your interest should not be about salary at the very beginning of the process. Do not ask about salaries!

SAMPLE ANSWER: ʻWhat is the most significant thing that I ought to do to contribute in my first long periods of flying?ʼ or ʻWhen your top performing group leave the carrier, for what reason do they leave?ʼ or ʻHow do you think I performed during the assessment?ʼ

 

 

Adayların Coredon Mülakatlarına Hazırlanırken Yararlanabileceği 20 Örnek Soru ve Cevap

Başvuracağınız şirket hakkında ki bu bizim durumumuzda Coredon oluyor, biraz araştırma yaptıktan sonra, sıra mülakatın kendisi için hazırlanmaya geldi. Yazımızda bahsettiğimiz gibi, genellikle görüşmeler Skype ya da telefon görüşmesi üzerinden gerçekleşiyor. Burada önemli olan husus, cevap verirken kelime hatası yapmaktan ya da duraksamalardan kaçınmak.

Size adaylara sorulabilecek 20 örnek soru ve bu sorulara cevap verebilmenizi sağlayacak rehber niteliğinde yanıtlar hazırladık. Bu yanıtlara hazırlandığınızda da kendine güvenen, profesyonel ve işinin ehli bir aday olduğunuzu ispatlamış olacaksınız.

  1. Bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

Mülakatınız boyunca profesyonel kalmanız son derece önemli. Bu soruyla, elbette sizin hobilerinizi ya da boş zamanlarda yaptığınız aktiviteleri öğrenmek istemiyorlar. Kariyerinizden ve detaylı iş geçmişinizden bahsetmeniz bekleniyor. Bu yüzden de, mülakat yapan kişinin ve hatta belki de gelecekteki iş vereninizin bilmesini istemeyeceğiniz şeylerden bahsetmeyin. Cevabınızı kısa tutun. Unutmayın ki, Corendon Airlines’a başvuruyorsunuz ve iş geçmişinizden bahsederken de alakalı işlerden bahsetmelisiniz.

ÖRNEK CEVAP: Geçtiğimiz 3 yıl boyunca X şirketinde çalıştım. İlk olarak part time junior satış danışmanı olarak görev aldım, sonrasında ise senior satış danışmanlığına ve mağaza müdür yardımcılığına yükseldim. Bu süre zarfında da okuduğum İktisat bölümünden derece ile mezun oldum.

  1. Sizi neden işe alalım?

Çalışmak isteyebileceğiniz kuruluş hakkında biraz araştırma yapmadan toplantınıza gitmemeye çalışın. Sitelerini inceleyin ve “hakkımızda” veya “şirket tarihi” bölümlerini okuyun. Mülakat gününün ilk kısmı havayolu şirketi, nasıl kurulduğu, büyüme planları, finansal etkileri, kariyer olanakları ve diğer ilgili bilgiler hakkında bir dizi bilgilendirici videodan oluşmaktadır. Mülakattan önce notlar alın ve bunları gözden geçirin. Bilinmeyen sularda yüzmeye çalışmayın. Eğer görüşmeci önünüze fazla bilmediğiniz belli bir konu getirirse, dürüst olun ve söyleyin.

ÖRNEK CEVAP: Şirketinizin dünyanın en hızlı büyüyen havayollarından biri olduğunu biliyorum, sayısız ödül (burada bazı örnekler verin) ve kültürel çeşitliliğe açıklığıyla. Böyle azimli bir ekibin parçası olmaktan onur duyarım.

  1. Bana hayalinizdeki işi anlatın.

Belirli bir işi söylemekten kaçının. Başka bir meslek ya da işten bahsetmeniz, mülakatı yapan kişinin, kabin memurluğunun sizi yeteri kadar tatmin etmediğini düşünmesine yol açar. Direkt kabin memuru olmanın hayaliniz olduğunu söylemeniz durumunda da inandırıcılığınızı kaybedebilirsiniz. O yüzden etiket koymak yerine, bir mesleğin iş hayatınıza katabileceği olumlu noktalar üzerine değinin.

ÖRNEK CEVAP: Hayalimdeki iş, bana seyahat etme, yeni insanlar ve kültürler tanıma fırsatı sunan bir iş.  Böyle bir iş beni her gün uyanıp işe gitmek ve yeni şeyler keşfetmek konusunda motive edecektir.

  1. Ekip çalışmasına mı daha yatkınsınız yoksa bireysel çalışmaya mı?

Bu asla kaçamayacağınız sorulardan biridir. Çünkü bir kabin memuru olarak çalışmak her zaman bir takım oyuncusu olmayı gerektirir. Ancak, bu da cevaplaması kolay bir soru değildir. Sakın ola; “Duruma göre değişir” gibi bir şey söylemeyin.

ÖRNEK CEVAP: “Bence ekiple çalışmak her zaman en iyisi; ama aynı zamanda kişisel sorumluluğum olan işleri de yapmaktan keyif alırım.”

  1. Arkadaşlarınız veya iş arkadaşlarınız sizi nasıl tanımlar?

İş arkadaşlarınızdan veya arkadaşlarınızdan alıntılarla konuşun. Tabii bunu yaparken de kabin memurluğu işi ile ilgili yeteneklere ve niteliklere odaklanın. Arkadaşlarınız veya meslektaşlarınız hakkında uzun hikayelere girmemeye özen gösterin.

ÖRNEK CEVAP 1:  Hem iş arkadaşlarım hem de özel hayatımdaki arkadaşlarım, güvenilir bir insan olduğumu söyler. Hepsi problemlerini dinlemek ve kendilerine çözüm bulmak konusunda bana güvenebileceklerini bilirler. ”

ÖRNEK CEVAP 2: X Firması’ndaki ortağım Ahmet Ünalan, çalışma alanım her zaman düzenli ve temiz olduğu için tanıdığı en düzenli ve tertipli kişi olduğumu sürekli olarak söylerdi. İşten çıkarken masamda asla bitmemiş işlerimi ve evraklarımı bırakmazdım.

  1. Birine yardım ettiğiniz bir durumdan örnek verebilir misiniz?

Bu yine kesin sorulabilecek sorulardan biri. Çünkü mülakatı yapan kişiler, insanlara yardım etmeye istekli olduğunuzu bilmelidir. Dolayısıyla, bir müşteriye veya iş arkadaşınıza yardım ettiğiniz bir hikayeniz mevcutsa, işiniz kolaylaşacaktır. Kabin memurluğu pozisyonunun gerekliliklerine odaklanmak önemlidir. Bireylerin veya yerlerin adını kullanmak güvenilirliğinizi artıracaktır.

ÖRNEK CEVAP: Bir gün, çalıştığım otelde sadık bir müşteri olan Gülay Hanım; teyzesi ve ikiz bebekleriyle otele giriş yaptı. Bebeklerin daha önce uyku tulumuna ihtiyaç duyacağını bilmiyorduk. Bizde de sadece bir uyku tulumu vardı. Bu esnada ortam biraz gerilmişti ve hemen ardından ben müdürümle konuşarak, online olarak aynı gün teslim edilecek şekilde bir uyku tulumu sipariş ettik.  Ayarlamalarla ben bizzat ilgilendim ve neticede herkes oldukça memnundu. Hatta ekstra olarak bebekler için oyuncaklar ve battaniye ayarladım. Günün sonunda Gülay Hanım ve halası mutluydu ve müdürüm de çabalarımı takdir etmişti.

  1. İşe katkı sağlamak adına sunduğunuz bir öneriden bahseder misiniz?

Bu soru ile karşılaştığınız zaman, şirketin sürekliliği ya da karlılığı için yaptığınız bir önerinin içinde geçtiği bir olay anlatın. Reddedilen ya da sonradan değerlendirilmek üzere beklemeye alınan tavsiyelerinizden bahsetmeyin.

Herhangi bir örneğiniz yoksa da çabalarınızdan ve verimliliğinizden bahsedin; dürüstlük her zaman önemlidir.

ÖRNEK CEVAP: Restoranda çalışırken, her masada içi şeker dolu şekerliklerimiz olurdu. Ben de yöneticime her masaya böyle şekerlik koymak yerine, müşteriler kahve ya da çay sipariş ettiğinde tepsi ile tekli şeker ikram etme fikrini sundum. Ayın sonunda yöneticim bu düzenleme sayesinde restoranda şeker tüketiminde gözle görülür bir düşüş yaşandığını söylemişti.

  1. İşinizle ilgili yaşadığınız en eğlenceli deneyimi anlatır mısınız?

Elbette kimse sizin iş arkadaşlarınızla aranızda geçen şakaları ya da esprileri merak etmiyor. Tamamlaması size keyif veren başarılı bir projeden bahsedebilirsiniz. Cevabınızı kısa tutun ve mümkün olduğunca profesyonel görünün.

ÖRNEK CEVAP: Her yılın sonunda, “yılın satışçısı” seçilirdi. Geçen yıl, iki çalışma grubuna ayrıldık ve kimin en çok satış yapacağına dair bir rekabet ortamı oluşturduk. Gün gün grafikleri herkesin görebilmesi için paylaşıyorduk. Bir ay çok fazla satış yapmıştık ve tüm mağaza inanılmaz eğlenmişti.

  1. Güçlü yanlarınız nelerdir?

Müşteri hizmetleri, etkili iletişim becerileri ya da problem çözme yetenekleri alanındaki yeteneklerinizden bahsetmeye çalışın. Yeteneklerinizi iş alanınızın dışından örneklendirmekten kaçının.

ÖRNEK CEVAP: Tam bir takım insanı olduğumu söyleyebilirim ve detayları fark etmek ve o detaylar üzerinde çalışmak konusunda yetenekliyimdir. Müşterilerimin isteklerini yerine getirirken, kendilerine kişiselleştirilmiş destek sağlarım ve hepsinin gereken yardım ve yönlendirmeyi aldığına emin olurum. Ek olarak yüksek tempolu ortamlarda da çalışabilirim.

  1. Zayıf yönleriniz nelerdir?

Profesyonel imajınızı zedeleyebilecek ya da başvurduğunuz pozisyona alınma olasılığınızı azaltacak şekilde bir bilgi vermekten kaçının.

ÖRNEK CEVAP: Detaylar üzerine olan dikkatim bazen de zayıf yönüm olabiliyor. Herşeyin mükemmel olmasını istiyorum ve bir kez küçük ayrıntılara girdiysem bazen büyük resmi kaçırabiliyorum. Bu yönümden çok memnun değilim fakat yine de şu günlerde hem genel durumu hem de detayları görebilmek için yeni yaklaşımlar geliştirmek üzerine çalışıyorum.

  1. Bir işte gerektiği gibi sorumluluk almayan bir iş arkadaşınızla konuşmak zorunda kaldığınız bir durum oldu mu? Ne yaptınız ve sonucu ne oldu?

Her zaman cevaplarınızı olumlu bir deneyime bağlamaya çalışın. Profesyonel olun ve iş arkadaşınız hakkında kötü bir şey söylemeyin.

ÖRNEK CEVAP: Bir iş ortağım vardı. Bir öğle yemeği sonrasında, yeni müşterilere teklifler sunmamız ve onlarla ilgilenmek için geciktiğini gördüm. Benim de onun müşteri çevresine dahil olmam ve işinin bir kısmını yapmam gerekiyordu. Toplantı bittikten sonra ona neler olduğunu sordum. Büyükannesinin ağır hasta olduğunu öğrendim ve o sabah da vefat haberini aldı. Kendisini daha iyi hissedene kadar ilerleyen günlerde ona hep yardımcı oldum. Kendisi de onun için gösterdiğim çabayı takdir etti ve devamında gayet sorunsuz çalıştık.

  1. Bir insan hakkında yanlış yargıda bulunduğunuz bir zamandan bahseder misiniz?

Bu tür bir soruya, hafife aldığınız bir durumdan bahsederek karşılık verebilirsiniz. Hayal kırıklıklarınızdan bahsetmeyin. Olumlu olmaya çalışın ve edindiğiniz deneyimden bahsedin.

ÖRNEK CEVAP: Son derece utangaç bir Office boy’umuz vardı. Bir gün onunla konuşurken, kendisinin kendi ülkesinde aslında bir tasarımcı olduğunu öğrendim. Fakat buraya çocuklarına daha iyi bir gelecek sunabilmek için gelmişti. Sonradan arkadaş olduk ve bana işlerimle ilgili bazı konularda yardımcı oldu. Yöneticime hikayesinden bahsettim ve bir yıl sonra tayinine onay verdi. Şu an hala düzenleme departmanında çalışıyor. Ben de bu tecrübeden sonra insanları sadece yaptıkları işle yargılamamam gerektiğini öğrendim.

  1. Yakın zamanda karşı karşıya geldiğiniz ve üstesinden geldiğiniz bir zorluktan bahsedebilir misiniz?

Sorun çözme becerileriniz hakkında konuşun. Ama dikkatli olmakta fayda var; sorunlu kısımdan çok bahsetmeyin ve çözme kısmına odaklanmaya çalışın. Diğer insanlar hakkında kötü bir şey söylememeniz de elbette oldukça önemli.

ÖRNEK CEVAP: Yeni bir bilgisayar yazılımı almıştık ve öğleden sonraki rezervasyonları, müşteri bilgilerini, siparişlerini ve teslimat bilgilerini buna girmemiz gerekiyordu.  Program yeniydi ve kısa yolları bilmiyorduk; müşteriler beklerken de tüm verilerin girilmesi gerekiyordu. Yöneticiden IT’den eğitim alabilmek için izin istedim ve sadece 30 dakika içinde tüm yönergeleri kavrayıp kısa yolları öğrendim.

  1. Bana bir sorunu çözdüğünüz bir olayı anlatır mısınız?

Benzer görünse de aslında bu soru öncekinden farklı. Çünkü işten çok kişilerle ilgili konular hakkında konuşmanızı istiyorlar. Kişisel arkadaşlıklarınız veya patronunuz ya da iş arkadaşlarınızla olan ilişkileriniz hakkında konuşmayın elbette.

ÖRNEK CEVAP: Grubumda yer alan kişilerden ikisi iyi anlaşamıyordu. Bunlardan biri kendisine atanan iş için envanterden sorumluyken; diğeri, ekranın yeniden düzenlenmesinden sorumluydu. Her zaman birbirlerinin çalışmalarına müdahale ediyorlardı. Onlarla konuştum ve aslında özel yeteneklerinin üzerinde çalıştıkları işe ne kadar uygun olduğunu söyledim. Böylece benimle aynı fikirde oldular ve aralarındaki sorunu çözdüler.

Ayrıca, bu tür sorunlardan kaçınmak için insanlardan işi gönüllü seçmelerini istemenin daha iyi olduğunu düşünüyorum.

  1. Şimdiye kadar hoşlanmadığınız biriyle çalıştınız mı? Böyle bir durum olduysa sorunu nasıl çözdünüz?

İşte hileli bir soru! Ne yaparsanız yapın, iş ortamında hoşlanmadığınız birileri olduğunu söylemeyin. Profesyonel ve diplomatik olun.

ÖRNEK CEVAP: ‘Hayır, hiç böyle bir durum olmadı. Anlaşmazlıklar ya da çatışmalar verimli çalışabilmenin doğal bir sonucu ama işin sürekliliği için sorunu çözmek gerekir.

  1. Birlikte çalışmak istemeyeceğiniz insan tipi nedir?

Ta tam! Bir hileli soru daha. Çok açık görülüyor ki, hiç kimse birileriyle çalışmayı reddedebilecek bir personeli işe almak istemez. Özellikle havayolu şirketlerine başvuruyorsanız olabildiğince açık görüşlü olmanız beklenir.

ÖRNEK CEVAP: ‘Bu tür bir kısıtlamam yok, herkesle çalışabilirim. Herkesin keşfedilmeyi bekleyen bir gücü ve özel bir yanı olduğuna inanırım.

  1. Stres yaratan durumlarla kolaylıkla başa çıkabileceğinizi söyleyebilir misiniz?

Mülakatı yapan kişi bu soruyu sorarak aslında, kabin memurluğunun çoğu zaman stresle eş anlamlı olduğunu söylemeye çalışıyor. Bu sebeple stres altında çalışmak istemediğinizi söylememeniz gerekiyor.

ÖRNEK CEVAP: ‘Elbette, önceki işlerimde stres altında çalışmam gereken durumlar olmuştu. Açıkçası stres ve biraz da baskının beni daha hızlı çalışmam ve daha çok verim almam konusunda motive ettiğini düşünüyorum.

  1. Bir yöneticiden beklentiniz nedir?

Önceki işverenleriniz ya da yöneticileriniz hakkında ipucu vermekten ya da negatif bir yorum yapmaktan kaçının. Takım oyuncusu olmaktan bahsetmenin gerekliliğini unutmayın.

ÖRNEK CEVAP: ‘Yöneticimin bana sağlayabileceği destek ve rehberlik benim için çok önemlidir. Ayrıca dürüstlüğe, adalete ve ekipteki farklılıklara gösterilen saygıya önem veririm.

  1. Yaptığınız işin en iyisini yapmanız konusunda sizi motive eden şey nedir?

Bu soruya belirli bir örnek verirseniz, mülakatı yapan kişi sizin motive olmak için bir tetikleyiciye ihtiyaç duyduğunuzu düşünebilir. Bu yüzden yine diplomatik davranabilirsiniz.

ÖRNEK CEVAP: ‘Ben içsel motivasyona inanıyorum ve mutlu müşteriler ile uyumlu bir ekip beni daima motive eder.’

  1. Bana sormak istediğiniz bir soru var mı?

Mülakatı yapan kişi bu son soruyla, sizin işe istekli olup olmadığınızı da ölçer bir bakıma. Fakat ilginiz sürecin bu kadar başında maaşla alakalı olmamalı. Ne kadar ücret veriyorsunuz demeyin bu yüzden.

ÖRNEK CEVAP: ʻİlk uzun süreli uçuşumda başarılı olmak için yapmam gereken en önemli şey nedir?’

ÖRNEK CEVAP 2: ‘En iyi performans gösteren personelinizden biri işi bıraktığında, bunun sebebi ne oluyor?’

ÖRNEK CEVAP 3:‘Değerlendirmemin nasıl geçtiğini düşünüyorsunuz’

Yazımıza son verirken, hazırladığımız mülakat sorularının hem Corendon’a özel, hem herhangi bir havayolu şirketindeki kabin memurluğu pozisyonuna uygun ve hem de herhangi başka bir iş kolunun başka bir pozisyonu için dahi kullanılabilir olduğunu söyleyebiliriz.

Konuşarak Öğren ile Corendon İngilizce İş Mülakatına Hazırlanın!

İngilizce iş mülakatına uzman eğitmenlerle hazırlanmak ister misiniz? Binlerce öğrencimiz gibi siz de Konuşarak Öğren ile İngilizce iş mülakatında başarınızı garanti altına alabilirsiniz.

  1. Eğitim Programı: İş mülakatına özel olarak hazırlanmış ders programı sizi bekliyor. Seviyenize uygun olarak bu eğitim programıyla günlük derslerinize katılırsınız. Mülakat içerisinde ihtiyaç duyacağınız profesyonel kelime, cümle kalıpları ve dil bilgisi kurallarını öğrenirsiniz.
  2. Size Özel Uzman Eğitmen: Eğitmen aramakla zaman kaybetmeyin. Amerika ofisimizde kadrolu olarak bulunan iş mülakatı alanında uzman, seviyenize ve ilgi alanlarınıza özel eğitmenlerle çalışın. Konuşarak Öğren’de eğitmeniniz belirlenir ve sabit eğitmenle derslere katılırsınız. Ders saatiniz geldiğinde eğitmeniniz sizi arar.
  3. Her An Yanınızdayız: Türkiye ofisimizde mentörlerimiz ile her an yanınızdayız. Eğitimlere başladığınızda size özel bir mentör atanır. Mentörünüz sizinle düzenli olarak iletişim halindedir.
    Düzenli olarak gelişim raporlarınızı sizinle paylaşır. Derslerinizi hatırlatır ve motivasyonunuz düştüğü anda size destek olur.

Aşağıdaki linke tıklayarak ücretsiz kayıt olabilir, eğitim danışmanlarımızdan mülakatlara hazırlık paketi hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Mülakat Programı Linki: https://www.konusarakogren.com/mulakat-

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı