İnşaat Mühendisliği İngilizce Mülakat Soruları ve Cevapları


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

CIVIL ENGINEERING INTERVIEW QUESTIONS

If you want to apply for an international job as a civil engineer, you need to be able to answer the questions in English. As there are not enough sources to find these answers, we have made a list of the questions that you can possibly encounter. The questions and terms might change in every country but yet we have tried to keep the difference at a minimum and serve you the best.

What Is A Civil Engineer?

Civil engineers design big building projects like roads, buildings, airports, tunnels, barrages and bridges etc. They also build and control them.

The Responsibilities of Civil Engineers

They can work in different sectors like environment, construction etc. They are expected to detect the budget of a project, give regular reports, work together with various professionals like clients, architects etc, making the soil test, getting involved in the fieldwork and making the technic and feasibility work.

Education

To be able to become a civil engineer, you have to be graduated from civil engineering departments in universities.

What is Expected From A Civil Engineer?

The civil engineers must have a knowledge of design programs like AutoCAD, Civil3D and etc. They should have a talent for problem-solving. They need to care about the timeline. They need to have a tendency for a work team. They need to be able to work under hard conditions.

Civil Engineering Interview Questions

Here are some questions that you can encounter during a civil engineering interview.

1. Can you describe what a projection line is?

You can say that a projection line might be described as the way in which the earth is displayed on a flat piece of paper.

2. Can you list out the various steps involved in the concreting process?

The main steps which are involved in the concreting process are batching, mixing, transporting and placement of concrete and compacting.

3)Describe the various types of slump test indications.

Slump tests are used to empirically measure the consistency of fresh concrete before it sets and to check for an improperly mixed batch of concrete as well. There are three different types of slumps that might occur in the test; true, shear and collapse slumps.


4)
What are some of the common roof types?

The commonly used roof types are gable roof, gambrel roof, shed roof, half-hipped roof, dutch hip roof, a-frame roof, skillion roof, folded plate roof, gull wind roof, bell cast roof and sawtooth roof.

5)What kind of personality traits do you believe a civil engineer needs to be successful?

When you answer this question, you should talk about what is necessary about the job and show your individual knowledge.

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ MÜLAKAT SORULARI

Eğer inşaat mühendisi olarak uluslararı bir işe başvurmak istiyorsanız, İngilizce mülakat sorularına cevap vermeniz gerekebilir. Bu soruları bulmak zor olduğu için, sizin için en çok sorulan soruların bir listesini yaptık. Sorular ülkeden ülkeye göre değişebilmektedir. İyi okumalar.

İnşaat Mühendisliği Nedir?

İnşaat mühendisleri yol, bina, havalanı, tünel, baraj ya da köprü gibi yapılar için projeler tasarlar, bu yapıları inşa eder ve bu süreci kontrol ederler.

İnşaat Mühendislerinin Sorumlulukları

İnşaat mühendisleri çevre ve inşaat sektörü gibi farklı sektörlerde çalışabilirler. İnşaat mühendislerinin, bir projenin bütçesini belirlemesi, düzenli olarak rapor vermesi, mimar ve müşterilerle birlikte çalışması, toprak sesli yapması, saha çalışmasına katılmaları, teknik ve fizibilite çalışmaları yapmaları beklenir.

Eğitim

İnşaat mühendisi olabilmek için, üniversitelerin dört yıllık eğitim veren inşaat mühendisliği bölümlerinden mezun olmak gerekir.

İnşaat Mühendislerinin Sorumlulukları Nelerdir?

İnşaat mühendislerinin, AutoCAD ve Civil3D gibi tasarım programlarını iyi bilmeleri, çözüm odaklı çalışmaları, teslim zamanlarına dikkat etmeleri , grup çalışmasına yatkın olmaları ve stres altında çalışabilmeleri beklenir.

İnşaat Mühendisliği Mülakat Soruları

İnşaat Mühendisliği mülakatlarında sık sık sorulan soruları aşağıda inceleyebilirsiniz.

1. Projeksiyon çizgisi nedir?

Projeksiyon çizgisini, dünyanın kağıt üzerine yansıtılmasıdır.

2. Betonlama sürecine neler dahildir?

Betonlama sürecine yığınlama, karıştırma, taşımacılık, betonun yerleştirilmesi ve sıkıştırma süreçleri dahildir.

3. Çökme deneyinden bahsediniz.

Çökme testleri, betonun dayanıklılığını test etmek için yapılır. Bu sırada üç süreç gerçekleşebilir; gerçek çökme, kayarak çökme ve yıkılarak çökme.

4. Genelde en çok kullanılan çatı tipleri hangileridir?

En çok kullanılan çatı tipleri, üçgen çatı, Felemenk çatısı, tek eğimli çatı, yarı kırma çatı ve çadır çatıdır.

5. Sizce bir inşaat mühendisi başarılı olabilmek için hangi karakteristik özelliklere sahip olmalıdır?

Bu soruya cevap verirken, işin gerektirdiklerine uygun özelliklerinizden bahsetmeli ve kişisel bilginizi karşı tarafa göstermelisiniz.

Konuşarak Öğren ile İnşaat Mühendisliği İngilizce İş Mülakatına Hazırlanın!

İngilizce iş mülakatına uzman eğitmenlerle hazırlanmak ister misiniz? Binlerce öğrencimiz gibi siz de Konuşarak Öğren ile İngilizce iş mülakatında başarınızı garanti altına alabilirsiniz.

  1. Eğitim Programı: İş mülakatına özel olarak hazırlanmış ders programı sizi bekliyor. Seviyenize uygun olarak bu eğitim programıyla günlük derslerinize katılırsınız. Mülakat içerisinde ihtiyaç duyacağınız profesyonel kelime, cümle kalıpları ve dil bilgisi kurallarını öğrenirsiniz.
  2. Size Özel Uzman Eğitmen: Eğitmen aramakla zaman kaybetmeyin. Amerika ofisimizde kadrolu olarak bulunan iş mülakatı alanında uzman, seviyenize ve ilgi alanlarınıza özel eğitmenlerle çalışın. Konuşarak Öğren’de eğitmeniniz belirlenir ve sabit eğitmenle derslere katılırsınız. Ders saatiniz geldiğinde eğitmeniniz sizi arar.
  3. Her An Yanınızdayız: Türkiye ofisimizde mentörlerimiz ile her an yanınızdayız. Eğitimlere başladığınızda size özel bir mentör atanır. Mentörünüz sizinle düzenli olarak iletişim halindedir.
    Düzenli olarak gelişim raporlarınızı sizinle paylaşır. Derslerinizi hatırlatır ve motivasyonunuz düştüğü anda size destek olur.

Aşağıdaki linke tıklayarak ücretsiz kayıt olabilir, eğitim danışmanlarımızdan mülakatlara hazırlık paketi hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Mülakat Programı Linki: https://www.konusarakogren.com/mulakat-

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı