Kabin Memurluğu Örnek İngilizce Mülakat Soruları ve Cevapları


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Kabin memuru olmak için önünüzde uzun ve zorlu bir yol var desek, ve hatta mülakat süreci için “the process is dark and full of terrors” desek, çok da yanılmış olmayız diye düşünüyoruz. Fakat neyse ki, sizi ak gezenlerin gazabından korur gibi, mülakatçıların sıkı sorularından korumak için buradayız!

Kabin memuru işe alımlarında karşınıza çıkacak İngilizce mülakat soruları ile cevaplarını ve bunların Türkçelerini sizin için derledik.

Kabin Memurluğu İngilizce Mülakat Soru Ve Cevapları

(Cabin crew interview questions and answers)

  1. Can you tell me about yourself?

It is important for you to stay professional during your interview. With this question, of course their main aim is not to learn about your hobbies or personal free time activities. They want to learn about your career and detailed work history. So do not add information that you do not want your interviewer and maybe your future employer to know. Keep your answer short. Remember that you are applying for a job as cabin crew, so tell them about relevant work history; cabin crew or other customer services.

Sample Answer:

ʻI have been working for the past 3 years for Company X. I started out as part-time junior sales associate and have been promoted to senior sales associate and most recent to store assistant manager. Meanwhile I graduated from Y University with a major in Economics.ʼ

  1. For what reason would you like to work for our aircraft?

Try not to go to your meeting without doing some exploration about the organization you might want to work for. Peruse their site and read the ‘about us’ or ‘history’ segments. The first part of the appraisal day comprises of a progression of enlightening recordings about the aircraft, how it was made, plans of extension, financial results, life in their city, profession possibilities and other significant data. Take a few notes and survey them before your final meet. Try not to investigate an obscure area. On the off chance that the questioner raises a specific subject that you don’t think a lot about, be straightforward and let them know so.

Sample Answer:

ʻI realize that your organization has been one of the quickest developing carriers on the planet, with various honours won (give a few models here) and transparency towards social decent variety. I would be respected to be a piece of such a yearning team.’

  1. Do you work better in a team or alone?

This is one of the questions that you can never escape. Because working as a cabin crew is always about being a team player. However, also this is not an easy question to answer. Just remember and do not tell something like “It depends on the situation.”

Sample Answer:

ʻIn my opinion, working with a group is the best, but I also like to do the jobs which are my personal responsibility.’

  1. Tell me about the most fun you ever experienced on the job.

Of course, here, they do not want to hear some jokes or pranks among your co-workers. Try to focus on a successful project that you had fun to complete. Keep your answer brief and look as much as professional.

Sample Answer:

ʻAt the end of the every year, we have a ʻsales individual of the yearʼ rivalry. A year ago, the business partners partitioned into 2 groups and we had our own opposition to see who sells the most. We had some good times making day by day graphs and presenting them for everybody on observe. We sold so much that month, we turned into the smash hit store and all of us praised by our manager.ʼ

  1. Can you give an example of an event where you have to change someone’s mind?

This is actually a question to measure your communication skills and persuasion. It also measures your strong problem-solving and decision-making skills. During the interview, the interviewer will want to know when you affected someone, the conditions of the situation, what exactly you did to influence that person, and the results of the event.

Sample Answer:

The company I worked for was a store selling beauty and health products and we were working with a supplier. According to my manager, instead of evaluating alternatives, it was the easiest method to renew the seller’s contract. When I spoke to him, he again objected to alternatives. But then I asked him to give me some time to find the best and least costly supplier, and as a result of my reviews I forwarded five vendors to him. After deciding at a supplier with my manager, we achieved 20,000 unit cost savings per year and a more qualified supplier for the department.

  1. What do you do when you encounter an unexpected situation? Can you give us an example?  With this question, your employer is trying to determine whether you can adapt to changes in flight schedules. Because the cabin team, which is generally lower in seniority, can fly to many places where the airline flies.

You should give confidence that you can work with maximum flexibility by noting that any issues such as flight schedule change, difficulty in hotel reservations, current workload will not affect you while you work.

If you have experienced unexpected job changes in your previous workplaces, it will be useful to give examples of them.

  1. Can you give us an example of a situation that you have dealt with a problematic and unhappy customer in the past? How did you solve the problem?

Here, your interviewer wants to learn how to solve a difficult situation in your past work experience. You may have a very unhappy passenger who needs to be calmed down during a flight of 38,000 feet in the air, so you need to show that you have the ability to manage such situations. You need to prove to the interviewer that you have the problem-solving skills necessary to alleviate the concerns of the passengers. What needs to be done for this;

  • Not judging people’s characters
  • Careful consideration of the situation to understand what the problem is
  • To show the passenger (customer) that you want to help
  • Seeing something from the perspective of a passenger; empathy ability

Sample Answer:

“In my last job, a customer was extremely angry and shouted at our staff. I knew he was disappointed, so I didn’t take it personally and made him know that we understood his anxiety so that he felt safe. I listened carefully and apologize for the problem he was experiencing. He submitted his complaint about a product he wanted to return but did not have an invoice. I explained to him that I could not refund cash without a receipt, but I could allow him to have the same amount of store credit. The event became a profitable situation for everyone, and the customer left the store happier than he entered. “

Such an answer indicates that you have the skills to assess and correct a negative situation.

Soru ve Cevapların Türkçeleri:

  1. Bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

 Mülakatınız boyunca profesyonel kalmanız son derece önemli. Bu soruyla, elbette sizin hobilerinizi ya da boş zamanlarda yaptığınız aktiviteleri öğrenmek istemiyorlar. Kariyerinizden ve detaylı iş geçmişinizden bahsetmeniz bekleniyor. Bu yüzden de, mülakat yapan kişinin ve hatta belki de gelecekteki iş vereninizin bilmesini istemeyeceğiniz şeylerden bahsetmeyin. Cevabınızı kısa tutun. Unutmayın ki, kabin memuru olarak başvuru yapıyorsunuz ve iş geçmişinizden bahsederken de alakalı işlerden bahsetmelisiniz.

 Örnek Cevap:

 Geçtiğimiz 3 yıl boyunca X şirketinde çalıştım. İlk olarak part time junior satış danışmanı olarak görev aldım, sonrasında ise senior satış danışmanlığına ve mağaza müdür yardımcılığına yükseldim. Bu süre zarfında da okuduğum İktisat bölümünden derece ile mezun oldum.

  1. Neden bizimle çalışmak istiyorsunuz?

 Çalışmak isteyebileceğiniz kuruluş hakkında biraz araştırma yapmadan toplantınıza gitmemeye çalışın. Sitelerini inceleyin ve “hakkımızda” veya “şirket tarihi” bölümlerini okuyun. Mülakat gününün ilk kısmı havayolu şirketi, nasıl kurulduğu, büyüme planları, finansal etkileri, kariyer olanakları ve diğer ilgili bilgiler hakkında bir dizi bilgilendirici videodan oluşmaktadır. Mülakattan önce notlar alın ve bunları gözden geçirin. Bilinmeyen sularda yüzmeye çalışmayın. Eğer görüşmeci önünüze fazla bilmediğiniz belli bir konu getirirse, dürüst olun ve söyleyin.

 Örnek Cevap:

 Şirketinizin dünyanın en hızlı büyüyen havayollarından biri olduğunu biliyorum, sayısız ödül (burada bazı örnekler verin) ve kültürel çeşitliliğe açıklığıyla. Böyle azimli bir ekibin parçası olmaktan onur duyarım.

  1. Ekip çalışmasına mı daha yatkınsınız yoksa bireysel çalışmaya mı?

Bu asla kaçamayacağınız sorulardan biridir. Çünkü bir kabin memuru olarak çalışmak her zaman bir takım oyuncusu olmayı gerektirir. Ancak, bu da cevaplaması kolay bir soru değildir. Sakın ola; “Duruma göre değişir” gibi bir şey söylemeyin.

 Örnek Cevap:

 “Bence ekiple çalışmak her zaman en iyisi; ama aynı zamanda kişisel sorumluluğum olan işleri de yapmaktan keyif alırım.”

  1. İşinizle ilgili yaşadığınız en eğlenceli deneyimi anlatır mısınız?

 Elbette kimse sizin iş arkadaşlarınızla aranızda geçen şakaları ya da esprileri merak etmiyor. Tamamlaması size keyif veren başarılı bir projeden bahsedebilirsiniz. Cevabınızı kısa tutun ve mümkün olduğunca profesyonel görünün.

 Örnek Cevap:

 Her yılın sonunda, “yılın satışçısı” seçilirdi. Geçen yıl, iki çalışma grubuna ayrıldık ve kimin en çok satış yapacağına dair bir rekabet ortamı oluşturduk. Gün gün grafikleri herkesin görebilmesi için paylaşıyorduk. Bir ay çok fazla satış yapmıştık ve tüm mağaza inanılmaz eğlenmişti.

  1. Birinin fikrini değiştirmek zorunda kaldığınız bir olaydan örnek verebilir misiniz?

 İletişim becerilerinizi ve ikna kabiliyetinizi ölçmeye yarayan bir soru bu aslında. Aynı zamanda, kuvvetli problem çözme ve karar verme becerinizi de ölçmekte. Mülakat sırasında mülakatı yapan kişi, sizden birini ne zaman etkilediğinizi, durumun koşullarını, o kişiyi etkilemek için tam olarak ne yaptığınızı ve olayın sonuçlarını öğrenmek isteyecektir.

 Örnek Cevap:

 Daha önce çalıştığım şirket güzellik ve sağlık ürünleri satan bir mağazaydı ve bir tedarikçi ile çalışıyorduk. Yöneticime göre, alternatifleri değerlendirmek yerine, satıcının sözleşmesini yenilemek en kolay yöntemdi. Ben kendisiyle konuştuğumda, başta alternatiflere yine itiraz etti. Fakat daha sonra kendisinden, en iyi ve en az maliyetli tedarikçiyi bulmak için bana biraz süre vermesini rica ettim ve değerlendirmelerim sonucunda beş satıcıyı kendisine ilettim. Yöneticimle bir tedarikçide karar kıldıktan sonra, departman için yılda 20.000 birim maliyet tasarrufu ve daha kalifiye bir tedarikçi elde etmiş olduk.

  1. Beklenmedik bir durumla karşılaştığınızda ne yaparsınız? Bize bir örnek verebilir misiniz?

 Bu soruyla işvereniniz, sizin uçuş programlarındaki değişikliklere adapte olup olamayacağınızı belirlemeye çalışmaktadırlar. Çünkü genellikle kıdemde daha düşük olan kabin ekibi, havayolu şirketinin uçtuğu birçok yere uçabilmektedir.

Çalışırken uçuş tarifesi değişikliği, gece otel rezervasyonları zorluğu, mevcut iş yoğunluğu gibi hiçbir konunun sizi etkilemeyeceğini belirtip, maksimum esneklikle çalışabileceğinizin güvenini vermelisiniz.

Önceki iş yerlerinizde, beklenmedik iş değişiklikleri yaşadıysanız bunlardan örnek vermeniz yararınıza olacaktır.

  1. Bize sorunlu ve mutsuz bir müşteri ile ilgilendiğiniz bir durumdan örnek verebilir misiniz? Sorunu nasıl çözmüştünüz?

 Burada, mülakatçınız, geçmiş iş deneyimlerinizde zor bir durumu nasıl çözdüğünüzü öğrenmek istiyor. Havada 38.000 fit yükseklikte bir uçuş sırasında sakinleştirilmesi gereken çok mutsuz bir yolcunuz olabilir, bu nedenle bu tür durumları yönetme becerisine sahip olduğunuzu göstermeniz gerekir. Mülakatçıya, yolcuların endişelerini hafifletmek için gerekli olan problem çözme becerilerine sahip olduğunuzu ispat etmeniz gerekiyor. Bunun için yapılması gerekenler ise;

  •  İnsanların karakterlerine karşı yargılayıcı olmamak
  • Sorunun ne olduğunu anlamak için durumu dikkatlice düşünmek
  • Yardım etmek istediğinizi yolcuya (müşteriye) göstermek
  • Bir şeyi bir yolcunun bakış açısından görebilme; empati yeteneği. 

Örnek Cevap:

“Son işimde, bir müşteri son derece öfkeli bir şekilde geldi ve personelimize bağırdı. Hayal kırıklığı yaşadığını biliyordum, bu yüzden kişisel olarak almadım ve endişesini anladığımızı bilmesini sağladım ki kendini güvende hissetsin. Dikkatle dinledim ve yaşadığı sorun için özür dilerim. İade etmek istediği bir ürünle ilgili şikayetini iletiyordu ancak faturası yoktu. Ona makbuz olmadan nakit para iadesi yapamadığımı, ancak aynı miktarda mağaza kredisine sahip olmasına izin verebileceğimi açıkladım. Olay herkes için karlı bir durum haline geldi ve müşteri içeri girdiğinden daha mutlu bir şekilde mağazadan ayrıldı. ”

 Bu tür bir cevap, olumsuz bir durumu değerlendirmek ve düzeltmek için gerekli becerilere sahip olduğunuzu gösterir.

Kabin memuru olmak için önünüzde uzun ve zorlu bir yol var desek, ve hatta mülakat süreci için “the process is dark and full of terrors” desek, çok da yanılmış olmayız diye düşünüyoruz. Fakat neyse ki, sizi ak gezenlerin gazabından korur gibi, mülakatçıların sıkı sorularından korumak için buradayız!

Kabin memuru işe alımlarında karşınıza çıkacak İngilizce mülakat soruları ile cevaplarını ve bunların Türkçelerini sizin için derledik.

Kabin Memurluğu İngilizce Mülakat Soru Ve Cevapları

(Cabin crew interview questions and answers)

  1. Can you tell me about yourself?

It is important for you to stay professional during your interview. With this question, of course their main aim is not to learn about your hobbies or personal free time activities. They want to learn about your career and detailed work history. So do not add information that you do not want your interviewer and maybe your future employer to know. Keep your answer short. Remember that you are applying for a job as cabin crew, so tell them about relevant work history; cabin crew or other customer services.

Sample Answer:

ʻI have been working for the past 3 years for Company X. I started out as part-time junior sales associate and have been promoted to senior sales associate and most recent to store assistant manager. Meanwhile I graduated from Y University with a major in Economics.ʼ

  1. For what reason would you like to work for our aircraft?

Try not to go to your meeting without doing some exploration about the organization you might want to work for. Peruse their site and read the ‘about us’ or ‘history’ segments. The first part of the appraisal day comprises of a progression of enlightening recordings about the aircraft, how it was made, plans of extension, financial results, life in their city, profession possibilities and other significant data. Take a few notes and survey them before your final meet. Try not to investigate an obscure area. On the off chance that the questioner raises a specific subject that you don’t think a lot about, be straightforward and let them know so.

Sample Answer:

ʻI realize that your organization has been one of the quickest developing carriers on the planet, with various honours won (give a few models here) and transparency towards social decent variety. I would be respected to be a piece of such a yearning team.’

  1. Do you work better in a team or alone?

This is one of the questions that you can never escape. Because working as a cabin crew is always about being a team player. However, also this is not an easy question to answer. Just remember and do not tell something like “It depends on the situation.”

Sample Answer:

ʻIn my opinion, working with a group is the best, but I also like to do the jobs which are my personal responsibility.’

  1. Tell me about the most fun you ever experienced on the job.

Of course, here, they do not want to hear some jokes or pranks among your co-workers. Try to focus on a successful project that you had fun to complete. Keep your answer brief and look as much as professional.

Sample Answer:

ʻAt the end of the every year, we have a ʻsales individual of the yearʼ rivalry. A year ago, the business partners partitioned into 2 groups and we had our own opposition to see who sells the most. We had some good times making day by day graphs and presenting them for everybody on observe. We sold so much that month, we turned into the smash hit store and all of us praised by our manager.ʼ

  1. Can you give an example of an event where you have to change someone’s mind?

This is actually a question to measure your communication skills and persuasion. It also measures your strong problem-solving and decision-making skills. During the interview, the interviewer will want to know when you affected someone, the conditions of the situation, what exactly you did to influence that person, and the results of the event.

Sample Answer:

The company I worked for was a store selling beauty and health products and we were working with a supplier. According to my manager, instead of evaluating alternatives, it was the easiest method to renew the seller’s contract. When I spoke to him, he again objected to alternatives. But then I asked him to give me some time to find the best and least costly supplier, and as a result of my reviews I forwarded five vendors to him. After deciding at a supplier with my manager, we achieved 20,000 unit cost savings per year and a more qualified supplier for the department.

  1. What do you do when you encounter an unexpected situation? Can you give us an example?  With this question, your employer is trying to determine whether you can adapt to changes in flight schedules. Because the cabin team, which is generally lower in seniority, can fly to many places where the airline flies.

You should give confidence that you can work with maximum flexibility by noting that any issues such as flight schedule change, difficulty in hotel reservations, current workload will not affect you while you work.

If you have experienced unexpected job changes in your previous workplaces, it will be useful to give examples of them.

  1. Can you give us an example of a situation that you have dealt with a problematic and unhappy customer in the past? How did you solve the problem?

Here, your interviewer wants to learn how to solve a difficult situation in your past work experience. You may have a very unhappy passenger who needs to be calmed down during a flight of 38,000 feet in the air, so you need to show that you have the ability to manage such situations. You need to prove to the interviewer that you have the problem-solving skills necessary to alleviate the concerns of the passengers. What needs to be done for this;

  • Not judging people’s characters
  • Careful consideration of the situation to understand what the problem is
  • To show the passenger (customer) that you want to help
  • Seeing something from the perspective of a passenger; empathy ability

Sample Answer:

“In my last job, a customer was extremely angry and shouted at our staff. I knew he was disappointed, so I didn’t take it personally and made him know that we understood his anxiety so that he felt safe. I listened carefully and apologize for the problem he was experiencing. He submitted his complaint about a product he wanted to return but did not have an invoice. I explained to him that I could not refund cash without a receipt, but I could allow him to have the same amount of store credit. The event became a profitable situation for everyone, and the customer left the store happier than he entered. “

Such an answer indicates that you have the skills to assess and correct a negative situation.

Soru ve Cevapların Türkçeleri:

  1. Bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

 Mülakatınız boyunca profesyonel kalmanız son derece önemli. Bu soruyla, elbette sizin hobilerinizi ya da boş zamanlarda yaptığınız aktiviteleri öğrenmek istemiyorlar. Kariyerinizden ve detaylı iş geçmişinizden bahsetmeniz bekleniyor. Bu yüzden de, mülakat yapan kişinin ve hatta belki de gelecekteki iş vereninizin bilmesini istemeyeceğiniz şeylerden bahsetmeyin. Cevabınızı kısa tutun. Unutmayın ki, kabin memuru olarak başvuru yapıyorsunuz ve iş geçmişinizden bahsederken de alakalı işlerden bahsetmelisiniz.

 Örnek Cevap:

 Geçtiğimiz 3 yıl boyunca X şirketinde çalıştım. İlk olarak part time junior satış danışmanı olarak görev aldım, sonrasında ise senior satış danışmanlığına ve mağaza müdür yardımcılığına yükseldim. Bu süre zarfında da okuduğum İktisat bölümünden derece ile mezun oldum.

  1. Neden bizimle çalışmak istiyorsunuz?

 Çalışmak isteyebileceğiniz kuruluş hakkında biraz araştırma yapmadan toplantınıza gitmemeye çalışın. Sitelerini inceleyin ve “hakkımızda” veya “şirket tarihi” bölümlerini okuyun. Mülakat gününün ilk kısmı havayolu şirketi, nasıl kurulduğu, büyüme planları, finansal etkileri, kariyer olanakları ve diğer ilgili bilgiler hakkında bir dizi bilgilendirici videodan oluşmaktadır. Mülakattan önce notlar alın ve bunları gözden geçirin. Bilinmeyen sularda yüzmeye çalışmayın. Eğer görüşmeci önünüze fazla bilmediğiniz belli bir konu getirirse, dürüst olun ve söyleyin.

 Örnek Cevap:

 Şirketinizin dünyanın en hızlı büyüyen havayollarından biri olduğunu biliyorum, sayısız ödül (burada bazı örnekler verin) ve kültürel çeşitliliğe açıklığıyla. Böyle azimli bir ekibin parçası olmaktan onur duyarım.

  1. Ekip çalışmasına mı daha yatkınsınız yoksa bireysel çalışmaya mı?

Bu asla kaçamayacağınız sorulardan biridir. Çünkü bir kabin memuru olarak çalışmak her zaman bir takım oyuncusu olmayı gerektirir. Ancak, bu da cevaplaması kolay bir soru değildir. Sakın ola; “Duruma göre değişir” gibi bir şey söylemeyin.

 Örnek Cevap:

 “Bence ekiple çalışmak her zaman en iyisi; ama aynı zamanda kişisel sorumluluğum olan işleri de yapmaktan keyif alırım.”

  1. İşinizle ilgili yaşadığınız en eğlenceli deneyimi anlatır mısınız?

 Elbette kimse sizin iş arkadaşlarınızla aranızda geçen şakaları ya da esprileri merak etmiyor. Tamamlaması size keyif veren başarılı bir projeden bahsedebilirsiniz. Cevabınızı kısa tutun ve mümkün olduğunca profesyonel görünün.

 Örnek Cevap:

 Her yılın sonunda, “yılın satışçısı” seçilirdi. Geçen yıl, iki çalışma grubuna ayrıldık ve kimin en çok satış yapacağına dair bir rekabet ortamı oluşturduk. Gün gün grafikleri herkesin görebilmesi için paylaşıyorduk. Bir ay çok fazla satış yapmıştık ve tüm mağaza inanılmaz eğlenmişti.

  1. Birinin fikrini değiştirmek zorunda kaldığınız bir olaydan örnek verebilir misiniz?

 İletişim becerilerinizi ve ikna kabiliyetinizi ölçmeye yarayan bir soru bu aslında. Aynı zamanda, kuvvetli problem çözme ve karar verme becerinizi de ölçmekte. Mülakat sırasında mülakatı yapan kişi, sizden birini ne zaman etkilediğinizi, durumun koşullarını, o kişiyi etkilemek için tam olarak ne yaptığınızı ve olayın sonuçlarını öğrenmek isteyecektir.

 Örnek Cevap:

 Daha önce çalıştığım şirket güzellik ve sağlık ürünleri satan bir mağazaydı ve bir tedarikçi ile çalışıyorduk. Yöneticime göre, alternatifleri değerlendirmek yerine, satıcının sözleşmesini yenilemek en kolay yöntemdi. Ben kendisiyle konuştuğumda, başta alternatiflere yine itiraz etti. Fakat daha sonra kendisinden, en iyi ve en az maliyetli tedarikçiyi bulmak için bana biraz süre vermesini rica ettim ve değerlendirmelerim sonucunda beş satıcıyı kendisine ilettim. Yöneticimle bir tedarikçide karar kıldıktan sonra, departman için yılda 20.000 birim maliyet tasarrufu ve daha kalifiye bir tedarikçi elde etmiş olduk.

  1. Beklenmedik bir durumla karşılaştığınızda ne yaparsınız? Bize bir örnek verebilir misiniz?

 Bu soruyla işvereniniz, sizin uçuş programlarındaki değişikliklere adapte olup olamayacağınızı belirlemeye çalışmaktadırlar. Çünkü genellikle kıdemde daha düşük olan kabin ekibi, havayolu şirketinin uçtuğu birçok yere uçabilmektedir.

Çalışırken uçuş tarifesi değişikliği, gece otel rezervasyonları zorluğu, mevcut iş yoğunluğu gibi hiçbir konunun sizi etkilemeyeceğini belirtip, maksimum esneklikle çalışabileceğinizin güvenini vermelisiniz.

Önceki iş yerlerinizde, beklenmedik iş değişiklikleri yaşadıysanız bunlardan örnek vermeniz yararınıza olacaktır.

  1. Bize sorunlu ve mutsuz bir müşteri ile ilgilendiğiniz bir durumdan örnek verebilir misiniz? Sorunu nasıl çözmüştünüz?

 Burada, mülakatçınız, geçmiş iş deneyimlerinizde zor bir durumu nasıl çözdüğünüzü öğrenmek istiyor. Havada 38.000 fit yükseklikte bir uçuş sırasında sakinleştirilmesi gereken çok mutsuz bir yolcunuz olabilir, bu nedenle bu tür durumları yönetme becerisine sahip olduğunuzu göstermeniz gerekir. Mülakatçıya, yolcuların endişelerini hafifletmek için gerekli olan problem çözme becerilerine sahip olduğunuzu ispat etmeniz gerekiyor. Bunun için yapılması gerekenler ise;

  •  İnsanların karakterlerine karşı yargılayıcı olmamak
  • Sorunun ne olduğunu anlamak için durumu dikkatlice düşünmek
  • Yardım etmek istediğinizi yolcuya (müşteriye) göstermek
  • Bir şeyi bir yolcunun bakış açısından görebilme; empati yeteneği. 

Örnek Cevap:

“Son işimde, bir müşteri son derece öfkeli bir şekilde geldi ve personelimize bağırdı. Hayal kırıklığı yaşadığını biliyordum, bu yüzden kişisel olarak almadım ve endişesini anladığımızı bilmesini sağladım ki kendini güvende hissetsin. Dikkatle dinledim ve yaşadığı sorun için özür dilerim. İade etmek istediği bir ürünle ilgili şikayetini iletiyordu ancak faturası yoktu. Ona makbuz olmadan nakit para iadesi yapamadığımı, ancak aynı miktarda mağaza kredisine sahip olmasına izin verebileceğimi açıkladım. Olay herkes için karlı bir durum haline geldi ve müşteri içeri girdiğinden daha mutlu bir şekilde mağazadan ayrıldı. ”

 Bu tür bir cevap, olumsuz bir durumu değerlendirmek ve düzeltmek için gerekli becerilere sahip olduğunuzu gösterir.

Konuşarak Öğren ile Kabin Memurluğu İngilizce İş Mülakatına Hazırlanın!

İngilizce iş mülakatına uzman eğitmenlerle hazırlanmak ister misiniz? Binlerce öğrencimiz gibi siz de Konuşarak Öğren ile İngilizce iş mülakatında başarınızı garanti altına alabilirsiniz.

  1. Eğitim Programı: İş mülakatına özel olarak hazırlanmış ders programı sizi bekliyor. Seviyenize uygun olarak bu eğitim programıyla günlük derslerinize katılırsınız. Mülakat içerisinde ihtiyaç duyacağınız profesyonel kelime, cümle kalıpları ve dil bilgisi kurallarını öğrenirsiniz.
  2. Size Özel Uzman Eğitmen: Eğitmen aramakla zaman kaybetmeyin. Amerika ofisimizde kadrolu olarak bulunan iş mülakatı alanında uzman, seviyenize ve ilgi alanlarınıza özel eğitmenlerle çalışın. Konuşarak Öğren’de eğitmeniniz belirlenir ve sabit eğitmenle derslere katılırsınız. Ders saatiniz geldiğinde eğitmeniniz sizi arar.
  3. Her An Yanınızdayız: Türkiye ofisimizde mentörlerimiz ile her an yanınızdayız. Eğitimlere başladığınızda size özel bir mentör atanır. Mentörünüz sizinle düzenli olarak iletişim halindedir.
    Düzenli olarak gelişim raporlarınızı sizinle paylaşır. Derslerinizi hatırlatır ve motivasyonunuz düştüğü anda size destek olur.

Aşağıdaki linke tıklayarak ücretsiz kayıt olabilir, eğitim danışmanlarımızdan mülakatlara hazırlık paketi hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Mülakat Programı Linki: https://www.konusarakogren.com/mulakat-

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı