Ülker İngilizce Mülakat Soruları ve Cevapları


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Sabri Ülker ve Asım Ülker tarafından 22 Şubat 1944’te kurulan Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş, ürünlerini 110 ülkeye ihraç eden bir gıda üretici şirketidir. Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında 108. sıradadır. 

Yakaladığı bu küresel başarının arkasında insan gücünün olduğunun bilincinde olan bir şirkettir. Ülker’de bugün binlerce işçi ve eleman çeşitli pozisyonlarda çalışırken, ihtiyaçları doğrultusunda her gün yeni mezun, mavi yaka eleman ve personel alımı yapmaya devam etmektedir. Yaklaşık 41.000 çalışanı bulunan holding, personel alımı konusunda oldukça hassas davranmaktadır.

Ülker Mülakat ve İşe Alım Süreci

Ülker, personel ihtiyacı olduğunda yeni mezun, deneyimli personel ya da mavi yaka elemanları nasıl bir değerlendirmeden geçirerek işe alıyor? Elbette bu saydığımız personellerin her biri için farklı değerlendirmeler uygulanıyor. 

Yeni mezunlar için değerlendirme; Genel Yetenek Testi, İngilizce Testi, Kişilik Envanteri Uygulaması, Yetkinlik bazlı mülakat, Değerlendirme merkezi uygulamaları ve Vaka Çalışmaları şeklinde ilerliyor. 

Deneyimli personel değerlendirmeleri için; Kişilik Envanteri Uygulaması, İngilizce Testi, Yetkinlik Bazlı Mülakat ve Vaka Çalışmaları ile değerlendirme yapılıyor.

Mavi yaka olarak adlandırılan üretim personeli alımlarında ise adaylar önce yetenek sınavlarına tabi tutulmaktadır. Ardından insan kaynakları ve çalışacağı bölüm yöneticileri adayın teknik bilgi ve becerilerinin pozisyona uygunluğunu değerlendirip, gerektiğinde el kol koordinasyon testleri ve işbaşı uygulamaları da yapılmaktadır.

Burada amaç pozisyon için gerekli teknik ve davranışsal özellikleri doğru yöntemler kullanarak gözlemlemek ve pozisyonlara en uygun adayları yerleştirmektir.

Görüşme yapmak istediğiniz firma hakkında yeterli bilgiyi edinmeden mülakata gitmeniz doğru değildir. Eğer o işi gerçekten istiyorsanız muhatabınızı tanımanız, web sitesini incelemeniz gerekir. Sadece şirket değil, şirketin rakipleri hakkında da bilgi sahibi olmanız sizi birkaç adım öne taşıyacaktır. Mümkün olduğunca çok fazla veri toplarsanız kendinden emin ne istediğini bilen bir tavır gösterebilirsiniz. 

 Ülker İngilizce Mülakatta Sorulan Sorular

İngilizce mülakatlara başlamadan önce sohbet havasında birkaç cümle ile aday ve yönetici arasında bir sıcaklık oluşturulur. Bu ısınma sohbeti genelde günlük konuşma cümleleridir;

  • Did you have any trouble finding us? (Bizi bulmakta herhangi bir sorun yaşadın mı?)

Şeklinde sorularla yetkilinin hem samimi hem de ilgili olduğunu belli eden cümleler seçilir. Ardından adayı yakından tanımak için İngilizce sorular sorulur; 

  • What are your weaknesses?  (Zayıf yönleriniz neler? )
  • Tell me a little about yourself.   Bana biraz kendinizden bahsedin.
  • What are your strengths? Güçlü yönleriniz neler? 
  • Are you a risk-taker or do you like to stay away from risks?  Risk alıyor musunuz yoksa risklerden uzak kalmayı mı tercih edersiniz?
  • What did you hear about us? Bizim hakkımızda ne duydun?
  • How long have you been looking for a job?  Ne zamandır iş arıyorsun? 
  • When are you able to start? Ne zaman başlayabilirsin?
  • If selected for this position, can you describe your strategy for the first 90 days? Bu pozisyon için seçilirseniz, ilk 90 gün boyunca stratejinizi tanımlayabilir misiniz?

İngilizce mülakatlarda hem kişiliğinizle hem teknik bilgi ve becerinizle ön plana çıkabilmek adına kariyerinizle ilgili sorulan sorulara hazırlıklı olmalısınız. Bir yandan İngilizce bilginizi gösterecek diğer yandan da iş yerindeki davranış biçiminizi karşı tarafa yansıtacaksınız. Bunun için İngilizce bilginizin yeterli olması gerekir. Bazı cevabı hazır sorular elbette olacaktır ancak tahmin edemeyeceğiniz sorular olabileceği için bol bol pratik yapmalı ve konuşmanıza akıcılık katmalısınız. İnsan kaynakları sorumlusu İngilizcenizin akıcılığına ve telaffuzunuza dikkat edecektir. Bunları geliştirmek için de sık sık pratik yapmanız gerekecek. Çevrenizde İngilizce bilgisi iyi olan birileri ile vakit geçirmeye özen gösterin. Ya da pratik yapmak ve ileri seviye İngilizce konuşmak için linki tıklayıp kaydınızı yaptırın. konusarakogren.com  kaliteli eğitmenler sayesinde İngilizce bilginizi hızlıca ileri düzeye çıkarmanızı sağlayacaktır. 

Konuşarak Öğren ile Ülker İngilizce İş Mülakatına Hazırlanın!

İngilizce iş mülakatına uzman eğitmenlerle hazırlanmak ister misiniz? Binlerce öğrencimiz gibi siz de Konuşarak Öğren ile İngilizce iş mülakatında başarınızı garanti altına alabilirsiniz.

  1. Eğitim Programı: İş mülakatına özel olarak hazırlanmış ders programı sizi bekliyor. Seviyenize uygun olarak bu eğitim programıyla günlük derslerinize katılırsınız. Mülakat içerisinde ihtiyaç duyacağınız profesyonel kelime, cümle kalıpları ve dil bilgisi kurallarını öğrenirsiniz.
  2. Size Özel Uzman Eğitmen: Eğitmen aramakla zaman kaybetmeyin. Amerika ofisimizde kadrolu olarak bulunan iş mülakatı alanında uzman, seviyenize ve ilgi alanlarınıza özel eğitmenlerle çalışın. Konuşarak Öğren’de eğitmeniniz belirlenir ve sabit eğitmenle derslere katılırsınız. Ders saatiniz geldiğinde eğitmeniniz sizi arar.
  3. Her An Yanınızdayız: Türkiye ofisimizde mentörlerimiz ile her an yanınızdayız. Eğitimlere başladığınızda size özel bir mentör atanır. Mentörünüz sizinle düzenli olarak iletişim halindedir.
    Düzenli olarak gelişim raporlarınızı sizinle paylaşır. Derslerinizi hatırlatır ve motivasyonunuz düştüğü anda size destek olur.

Aşağıdaki linke tıklayarak ücretsiz kayıt olabilir, eğitim danışmanlarımızdan mülakatlara hazırlık paketi hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Mülakat Programı Linki: https://www.konusarakogren.com/mulakat-

Bu yazılar da ilginizi çekebilir:

SunExpress İngilizce Mülakat

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı