İngilizce Mülakata Gireceklere Tavsiyeler


İngilizce Mülakata Gireceklere Tavsiyeler
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Bir iş mülakatı öncesinde bizi nelerin beklediğini merak ederiz! Peki İngilizce mülakatlarda nasıl bir ortam oluyor? Nasıl sorular soruluyor ve nelere dikkat etmelisiniz?

İngilizce Mülakata Gireceklere Tavsiyeler

İngilizce iş mülakatları ile ilgili merak edilenleri, sizler için derledik. İşte uymanız gereken mülakat kurallarından, kullanmanız gereken İngilizce ile ilgili püf noktalarına kadar, mülakata gireceklere bazı tavsiyeler.

1. Bol bol prova yapın!

İngilizce seviyeniz ne durumda olursa olsun, o anki stresle başa çıkabilmek adına arkadaşlarınızla, ailenizle prova yapmadan mülakata gitmeyin. İngilizce mülakat provalarınızda sorulan klasik sorulara kendinizce yanıtlar verin. Örnek vermek gerekirse, tell me about yourself, yani kendinden bahset gibi bir soruya nasıl yanıt verirdiniz?

2. İngilizceye hakim olduğunuzu gösterecek küçük detaylar

Kendinizi ifade ederken, ortaya koyduğunuz her şeyden daha önemlisi, onu nasıl sunduğunuz. Yani anlatım biçiminiz, kullandığınız kelimeler. Çok dar bir kütüphane ile, kısıtlı bir anlatım dikkat çekici olmaz. Ancak bazı İngilizce deyimleri profesyonel şekilde, hatasız kullanmanız fark yaratabilir. Gitmeden önce, işin sektörüne de çok uzak olmayacak şekilde birkaç önemli İngilizce deyim üzerinde çalışın, rahat bir şekilde kullanın.

3. Ses tonunuz ve verdiğiniz imaj

Mülakat esnasında, bir şeylerden bahsederken ses tonunuz, kendinize olan güveninizi ifade eder biçimde güçlü olmalı. Çok iyi İngilizce biliyor dahi olsanız, anlatım biçiminiz, vurgularınız, kimi zaman beden diliniz onu bütünleyici olmalı. Kullandığınız yabancı dil, üzerinizde eğreti durmamalı, Kısacası ben bu dile de, bu işe de hakimim mesajını verin.

4. Kelimeleri yutmadan, net ifadeler kullanın

Stresten ötürü özellikle anlatım esnasında, kelime aralarında verlen esler, ımm, aa, ıı gibi çok fazla anlamsız beklemeler yapmak eksi puan olabilir. Telaffuzuna emin olmadığınız kelimeler için çalışmayı unutmayın. Çeşitli Youtube kanallarında, Google Now gibi programlarda artık her kelimenin telaffuzu açık şekilde belirtiliyor.

5. Sorulabilecek soruları aslında biliyorsunuz!

Her mülakatta olduğu gibi, İngilizce iş mülakatlarında da aslında sorulabilecek sorular bellidir. Çok uzak, çok beklenmedik sorular beklemek anlamsız. İşle ilgili ve kişisel yaşamınızla ilgili sorulabilecek onlarca soruyu inceleyin, hakim olun. İnterneti kullanın, gittiğiniz firmanın mülakatına daha önce girmiş kişilerin yazdıklarına ulaşmak, arama motorları ile beş dakikanızı dahi almayacak…

Son bir öneri: İş mülakatına girecek özgüvenim yok mu diyorsunuz…

O halde size önerimiz, onlarca şirketin, binlerce profesyonelin İngilizce konuşma pratiği konusunda tercih ettiği Konuşarak Öğren sistemi ile, konuşma pratiği eğitimi almanız. Hem eksiklerinizi görecek, hem de Skype üzerinden günde 10 dakikanızı ayırarak o özgüveni bulacaksınız!

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı