Garanti Bankası İngilizce Mülakat Soruları ve Cevapları


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Garanti Bankası iş görüşmesine hazırlananlar işe alınma sürecinin nasıl gerçekleştiği ve mülakat sırasında karşılarına gelebilecek olan İngilizce soruları merak ettiklerini düşünüyoruz. Bu yazıda sizlerle öncelikli olarak Garanti Bankası’nda işe girebilmek için ihtiyaç duyduğunuz İngilizce seviyesi hakkında kısa bilgi verip, küçük bir teste katılmanızı isteyeceğiz, sonrasında da genel işe alınma süreci hakkında bilgi vereceğiz. Yazının detaylarına geçmeden önce küçük bir hatırlatmada bulunalım. İş görüşmesine katılmadan önce İngilizce konuşma konusunda performansınızı test etmek isterseniz buraya tıklayarak kayıt olmanız durumunda ücretsiz bir ders kazanacaksınız.

Garanti Bankası’nda işe girebilmek için İngilizce konusunda kendinizi geliştirmenizi tavsiye ediyoruz. İlk mülakatlardan geçtikten sonra İngilizce konusunda kötü bir performans göstermeniz işi alma şansınızı büyük ölçüde etkileme riskine sahip.

Kurumsal firmalar, çalışanlarını en yetkin ve en deneyimli kişiler arasından seçmeye her zaman özen gösterir. Bu nedenle, birçok insan bu firmalarda işe girmek için İngilizce kurslarına, bilgisayar sertifikalarına, iş deneyimlerine sahip olmaya çalışır. Garanti Bankası İngilizce sınavı ve mülakatı bankanın çalışanlarını özenle seçtiğinin bir kanıtı.

Garanti Bankası web sitesinde bu durumu şöyle ifade ediyor:

  • Garanti’de herkes “işinin lideri” olarak çalışır.
  • Biz, insan kaynağına verdiğimiz eğitim ve teknoloji desteğiyle finans dünyasında örnek gösterilebilecek bir düzey yakaladık.
  • Bundan sonra da amacımız, çalışanlarımızın içindeki istek enerjisini ortaya çıkaran, yeteneklerini sergilemeye yönelik anlayışımızı geliştirmektir. “Avrupa’nın En İyi Bankası Olmak” hedefimizi, bizimle paylaşacak yeni arkadaşları aramızda görmeyi her zaman isteriz.

Peki siz Garanti’li olmak ister misiniz? Cevabınız evetse, gelin birlikte Garanti Bankası İngilizce sınavı ve mülakatı hakkında biraz bilgi edinelim.

Banka Sınavları

Banka sınavları, sadece Garanti Bankası’na özgü değil, hemen hemen tüm bankalarda geçerli olan sınavlardır. Gişe görevlisinden banka müfettişliğine kadar farklı pozisyonlar için yeni eleman arayan bankaların değişen aralıklarla gerçekleştirilir. Ağırlıklı olarak İngilizce ve genel yetenek sorularının bulunduğu testlerden ve mülakatlardan oluşur.

Bu sınavlar çoğunlukla hafta sonlarında yapılır. Sınavlara başvurmak isteyenler için gazetelerin insan kaynakları bölümlerinde için duyurular bulunur.

Çeşitli özel bankalardaki farklı pozisyonlar için sınav başvuru ilanları ilgili duyuruları yapan internet sitelerinden de öğrenilebilir. Çalışmak istediğiniz bankaların duyurularını mutlaka takip edin.

Türkiye’de bankacılığı farklı bir boyuta taşıyan sürekli yeniliklerle müşterilerinin karşısına çıkan Garanti Bankası da personel alımını bu sınavlar yoluyla yapıyor.

Garanti Bankası Sınavı

Garanti Bankası İngilizce sınavı ve mülakatı her sene farklı zamanlarda Merkezi İnceleme Yetkilisi veya Dış Ticaret ve Krediler Asistanı gibi birçok çeşitli pozisyon için gerçekleştiriliyor.

Araştırmalarımıza göre Gişe Asistanı, Telefon Bankacılığı Müşteri Temsilcisi, Operasyon Asistanı alımları yıl boyu; Müşteri Hizmetleri Temsilcisi/Müşteri İlişkileri Yetkilisi ve Genel Müdürlük birimlerimiz için Müfettiş Yardımcısı ve Genel Müdürlük Yetkili alınları ise her yıl 1 kez gerçekleştiriliyor.

Bankacılık sektöründe kariyer yapmak isteyenler banka sınavlarına başvurarak kariyer hayatlarındaki başarı kapısını aralayabilirler. Garanti Bankası İngilizce sınavı ve mülakatı ilk aşamada “Genel Yetenek Sınavı” ve “İngilizce (Yabancı Dil) Sınavı” olmak üzere iki bölümü kapsıyor.

Genel yetenek sınavını tamamlamanız için size verilen süre 60 dakika ve soru sayısı ise araştırmalarımıza göre 70 ile sınırlı. Nitekim bu sınava giren bazı adayların problemlerinden biri de sınavı yetiştirememek oluyor.

Bu iki aşamayı geçen adayları ise iki aşamalı mülakat süreci karşılıyor. Sonuçlar ise genellikle birkaç hafta içerisinde banka tarafından, kendi internet sitelerinde duyuruluyor.

Garanti Bankası İngilizce Sınavı

Edindiğimiz bilgilere göre, İngilizce sınavı yalnızca 50 sorudan oluşuyor. Eğer daha önce YDS veya benzeri dil sınavlarını deneyimlediyseniz bu sınav size hiç de zor gelmeyecek.

Bu soruları cevaplandırmak için size verilecek olan süre ise 60 dakika; genel yetenek bölümünün aksine adaylar genellikle bu kısmı yetiştirmede sıkıntı yaşamamışlar ve sınavı ortalama yarım saate yakın bir sürede tamamlamışlar.

Daha önce sınava girmiş olanların paylaştıkları bilgilere bakılırsa kelime öbekleri ve deyimler, Garanti Bankası İngilizce sınavı için çok önemli. Bunun yanı sıra fiillerin çekimleri konusunda da bilgi sahibi olmanız gerekiyor.

Garanti Bankası Mülakat

Tebrikler, iki zorlu aşamayı geçtiniz ve mülakata girmeye hak kazandınız ama maalesef süreç burada bitmedi; büyük ihtimalle grup mülakatında ve daha sonra tekli mülakatta da ter dökeceksiniz. Süreç bu kısımda da iki aşamalı işliyor ilk önce grup mülakatına çağırılıyorsunuz ve eğer başarılı geçerse sizi bireysel olarak mülakata çağırıyorlar.

Sınavınız başarılı sonuçlandığında, size toplu mülakat için mail gönderiliyor. Toplu mülakatlar genellikle bankanın Genel Müdürlük binasında yapılıyor; gruplar ortalama 6-7 kişiden oluşuyor.

Burada sizden kendiniz tanıtmanız ve daha sonra size verilen bir konuyu tartışmanız isteniyor. Hem kendinizi tanıtıp hem de grup tartışmasına uyum sağlamak için elinizden geleni yapmalısınız ama bu kısımda insanlarla olan ilişkileriniz de gözlemlendiği için bu ikisi arasındaki dengeyi iyi sağlamalısınız.

Unutmayın Garanti Bankası, adaylardan beklentisini şöyle açıklıyor:

  • Değişime açık olmak, müşteri odaklılık, iletişim, işbirliği ile çalışmak Garanti Bankası çalışma kültürünün olmazsa olmazları arasında.

Toplu mülakatı başarıyla tamamladığınız takdirde sizi tekli mülakat için mail yoluyla haberdar ediyorlar. İşe alım yetkilileri bu aşamada sizi daha iyi tanımak ve pozisyon için uygun olup olmadığınızı anlamak için çok farklı sorular sorabiliyor; örneğin bir satış temsilcisi alımı için tam o anda bir şeyi pazarlamasını isteyebilir; her zaman hazır olmakta fayda var…

Garanti Bankası İngilizce Mülakat

Garanti Bankası’nın aradığı önemli özelliklerden biri de iyi düzeyde İngilizce bilgisidir. Bireysel mülakatlarda işe alım yetkilisi size İngilizce sorular yöneltebilir, soruları İngilizce olarak yanıtlamanızı isteyebilir.

Yaklaşık 30 dakika süren grup mülakatlarının aksine sizin de vereceğiniz cevaplara göre nispeten daha uzun bir mülakat olabilir. Önceden bu aşamaya kadar ilerlemiş adaylardan edinilen bilgilere göre aşağıdaki sorulara benzer sorularla karşı karşıya gelebilirsiniz:

  • Tell me about yourself. (Bana kendinizden bahsedebilir misiniz?)
  • Tell me about your education. (Eğitim bilgilerinizden bahsedebilir misiniz?)
  • What are your strenghts? (Güçlü taraflarınız nelerdir?)
  • What are some of your weaknesses? (Zayıf yönleriniz nelerdir?)
  • Do you prefer working individually or with a team? (Bireysel çalışmayı mı tercih edersiniz ekip çalışmasını mı?)
  • What can you do for this company?( Bu şirket için ne yapabilirsiniz?)
  • Why should we hire you?( Sizi neden işe almalıyız?)
  • What do you know about our company? (Şirketimize dair neler biliyorsunuz?)
  • Describe a typical work week. (Tipik bir çalışma haftanızı anlatabilir misiniz?)

Tabii ki bu sorular dışında çok daha yaratıcı olmayı seçen insan kaynakları sorumluları da olabilir; örneğin “Bir kitap yazmak istesen ilk cümlesi ne olurdu?” veya “Bir film çekmek istesen başrolünde kim oynardı; neden?”, “Görmeyen birisine kırmızı/mavi (veya herhangi bir renk) rengi nasıl anlatırdın?”

Bu tarz insanı düşünmeye iten ama aynı zamanda da telaşlandırabilen yaratıcı sorular da son zamanlarda mülakatlarda sık sık tercih ediliyor. Siz de Garanti Bankası İngilizce sınavı ve mülakatı için öncesinde yeterince hazırlık yaparsanız kolayca bu mülakatları geçebilirsiniz.

Ayrıca bunlar da ilginizi çekebilir;

İngilizce İş Görüşmesi

Akbank İngilizce Sınav ve Mülakatı

İş Bankası İngilizce Sınav ve Mülakatı

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı