İngilizce Öğrenenler İçin Harika Bir Kelime Öğrenme Tekniği


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce eğitimi günümüzde anaokullarında başlamakta ve tüm öğrenim hayatı boyunca devam etmektedir. Ana derslerin yanında verilen İngilizce eğitimler ilk temellerin atıldığı ve ilk İngilizce kelimelerin öğrenildiği anaokulu ve ilköğretim başta olmak üzere üniversiteye kadar devam eder. Birçok üniversite belli oranlarda İngilizce eğitimini yine şart koşmaktadır. Alınan eğitimlerin kalitesi ve ne derece yeterli olduğu da bir başka tartışma konusudur.

İngilizce öğrenmeye başlayanlar için görsel anlamda yeni bir teknik geliştirildi. Üstelik harf bazında kelime ezberlemeyi de çok kolaylaştırıyor.

Harfleri kelimelere dönüştüren resimler

Her bir harf o harfle başlayan bir kelimenin resmine dönüşüyor. Yani hangi harfi kullanıyorsanız o harfle başlayan bir canlı veya cansız varlığın harfi kullanarak resmini yapıyorsunuz ve çocuklarınıza eğlenceli bir şekilde İngilizce kelime öğretiyorsunuz.

A harfinden kelime resmi

Ant: karınca demektir. Küçük a harfi kullanılarak karınca resmi çiziliyor ve bir güzel boyanıyor. Küçük a karıncanın başı olarak çizilip gövdenin kalanı tamamlanıyor. Böylece görsel olarak karınca kelimesi daha kalıcı bir şekilde öğrenilmiş oluyor.

B harfi

Bird: Kuş. İki dairenin arasına çizilen bir gaga ve gövdenin arkasına çizilen bir kuyruk size bird yani kuş kelimesini resimle anlatıyor.

T harfi

Tent: Çadır demektir. T harfi çadırın ana iskeletini oluşturuyor. Üzerine çizilen bir üçgen ve yanlara çizilen yamuk şekli ile güzel bir çadır ortaya çıkıyor. Çocuğunuz da t harfi ile başlayan çadır kelimesini böylece görerek öğreniyor.

U Harfi

Umbrella: Şemsiye. U harfi şemsiyenin tutacak yeri olarak belirleniyor. Sonra yukarı doğru bir sap ve şemsiyenin tentesi çiziliyor.

Örnekleri istediğiniz kadar çoğaltabilir, hem eğlenceli hem de kalıcı bir kelime öğrenme oyunu oynayabilirsiniz. Aslında oyun tarzında bir İngilizce kelime ezberleme şekli. Tam da çocuklara göre. Hatta çocuklarınızdan istediği harflerde istediği kelimeleri sözlükten bularak resim haline getirmesini ve diğer resimleri ile birlikte bunları biriktirmesini söyleyebilirsiniz. Her geçen gün İngilizce kelime öğrenme teknikleri geliştiriliyor. Belli bir seviyeye geldiğinde ise çocuğunuza online İngilizce eğitimi aldırabilir, profesyonel bir şekilde İngilizce eğitim almaya devam etmesini sağlayabilirsiniz. başlangıç seviyesinden itibaren alınan İngilizce online eğitimlerle çocuğunuz kelimelerin telaffuzlarını da öğrenecek, küçük yaşta İngilizce konuşmaya başlayacaktır.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı