İngilizce Öğrenenler İçin Video Kaynakları


İnternet Üzerinden İngilizce Öğrenmek
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce öğrenenler günümüzde çok avantajlı değil mi? Oldukça geniş bir İngilizce içeriğe, internet sayesinde ulaşılabiliyor. İngilizce metinler, videolar, tweetler, paylaşımlar… Kısacası gerçekten öğrenmek istiyorsanız, hepsi işinize yarayacaktır. Bu yazımızda video tarafına biraz bakalım. İngilizce öğrenenler için video konusunda hangi kaynaklardan, hangi bilgileri öğrenebilirsiniz…

İngilizce öğrenenler için video kaynakları

İngilizce öğreten Youtube kanalları

Türkiye’de bu konuda birçok kanal yayın yapıyor, yurt dışı kaynaklı İngilizce öğrenme temalı kanallar da mevcut. İngilizce öğrenme konusuna farklı bir pencereden bakan Konuşarak Öğren konsepti, aynı şekilde Youtube’a da taşınmış. Bazı kelimelerin anlamları, okunuşlarına dair kısa ve bilgilendirici videoları bu kanalda bulabilirsiniz. Nasıl videolar derseniz, işte birkaç örnek.

Whatsoever kelimesi ile ilgili bir kısa video;

Bu videodaki gibi kısa ve akılda kalır şekilde anlatımı olan, yüzlerce video Konuşarak Öğren youtube kanalında sizi bekliyor.

Bunun yanı sıra Youtube’da İngilizce konu anlatımı içeriklerine göz atıyorsanız, kanalda konu anlatımlı videolar da mevcut. Örnek olarak, İngilizcede en önemli konulardan bir tanesi olan “a, an ve the” ile ilgili bir video serisi mevcut;

Bu videolar dışında, Youtube hala en popüler mecralardan, farklı İngilizce eğitim kanalları bulup, gündelik olarak çalışmalarınızı sürdürebilirsiniz.

Sosyal medya sayesinde İngilizceyi geliştirmek!

İngilizce öğrenenler için video dediğimizde, artık sosyal medya da demiş oluyoruz! Nasıl mı? Artık sosyal medya, adeta video içeriğe döndü de ondan. Snapchat, Instagram, Periscope ya da Younow gibi mecralar üzerinden İngilizce içerik üretenleri takip ederek, dilin en güncel haline kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Örnek olarak size Instagram’da birkaç hesap önerebilirim. Ya da Facebook’ta. Haberleri, üzerinde İngilizce caption’lar ile veren birkaç platform, 1 dakikalık kısa videolar ile gelişmelerin özetini sunuyor. Bu da İngilizcenize pozitif yansır. Benim önerilerim;

Nowthisnews, BusinessInsider, TechInsider ve BuzzFeed. Aynı zamanda 9gag içerikleri de popüler kültür İngilizcesine dönük kaliteli içerikleri ile, videolar ile İngilizcenizi ciddi anlamda geliştirecektir. Bazı büyük Facebook sayfalarının, Facebook live yayınlarını da takip etmenizi öneriyoruz.

Haber haber hep sıkar derseniz, arada eğlenceli boomerang videolar da izleyin tabii…

Video izlemenin dışında, İngilizce film ve dizileri zaten saymıyoruz ve bunu zaten es geçmediğinizi düşünüyoruz… 🙂 Unutmayın, İngilizceyi gerçekten öğrenmek istiyorsanız hem okuma, hem konuşma hem de dilin mantığını anlama konusunda çok yönlü çalışmalısınız.

İnternet çağı, bize gerçekten birçok nimet sunuyor. Tüm platformlardan ve içerik modellerinden yararlanmalısınız…

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı