İngilizce Öğrenirken En Sık Yapılan Hatalar


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce öğrenmek istiyor ancak bir türlü başarılı olamıyor musunuz? Belki de farkında olmadan hata yaptığınız noktalar vardır. Bu yazımızda İngilizce öğrenirken en sık yapılan hatalara değindik. Ve bazı hataları nasıl düzeltebileceğinizi, sizin için nasıl avantajlı duruma getirebileceğinizi de anlattık.

İngilizce Gramere Çok Fazla Yoğunlaşmak Veya Az Önem Vermek

Her iki durumda İngilizce öğrenme sürecini olumsuz etkileyebilir. İki noktayı da ayrı bir başlık altında inceleyelim ve neden olumsuz etki edebileceğini öğrenelim.

İngilizce Gramere Çok Fazla Yoğunlaşmak

Gramer bir dilin temelini oluşturan öğeler arasında ilk sıralarda yer alır. Bir dili öğrenmek, konuşmak ve kullanmak için öğrenilmesi gerekir. Ancak şunu da unutmamak gerekir. Gramer her şey değildir. İngilizce öğrenmek ve konuşmak için gramer ile birlikte konuşma, dinleme, okuma ve yzma becerileri de geliştirilmelidir. Gramer ağırlıklı bir öğrenme gerçekeleştiğinde teorik bilginiz yeterli olsa bile dili kullanma konusunda aynı durum geçerli olmayabilir.

İngilizce Gramere Az Yoğunlaşmak

Gramer konusuna fazla yoğunlaşmak kadar ona az önem vermekte öğrenme sürecinizi olumsuz etkiler. Grameri tam olarak öğrendiğinizde daha doğru ve düzgün cümleler kurabilir ve anlatmak istediğiniz düşünceleri daha etkili bir şekilde ifade edebilirsiniz. Ancak gramer konularını yeterince öğrenmezseniz, genel olarak dil kullanımınız da yeterince doğru olmayabilir. Sonuç olarak dil bilgisi konularına ideal ölçüde önem göstermelisiniz. Grameri öğrenme sürecinin merkezi yapmamalı ancak göz ardı da etmemelisiniz.

Çeviri Uygulamalarını Sık Kullanmak

Başta Google Translate olmak üzere çok bilinen kelime ve cümle çeviri uygulaması vardır. Bu uygulamalar oldukça kullanışlıdır. Ancak çok sık kullanıldığında sizi tembelleştirme ihtimalleri de oldukça yüksektir. Türkçe-İngilizce çift yönllü olarak çeviri yapmak öğrenme sürecinde çok büyük bir katkı sağlar. Ancak çeviri uygulamaları çok sık kullanılırsa, çeviri yapmanın sağlayacağı katkı ortadan kalkabilir. Çeviri yapmak sizi zorlasa, her zaman doğru yapamasanız bile -ki bu durum oldukça normaldir- daha iyi olana kadar denemeye devam etmeniz gerekir. Düzenli bir şekilde çeviri denemeleri yaptığınızda, gelişiminiz her geçen gün artacak ve çok daha doğru ve rahat bir şekilde tercüme yapabileceksiniz.

Türkçe Düşünmek

Türkçe ve İngilizce birbirinden birçok farkı bulunan iki dildir. Ana dilimiz olan Türkçe’de düşünmemek size zor gibi gelebilir ve aslında biraz zordur. Ancak tabi ki imkansız değildir. İki dil arasındaki farklardan dolayı özellikle Türkçe düşünüp İngilizce konuşmak sizi zorlar ve öğrenme sürecinizi zorlaştırabilir. İngilizce düşündüğünüzde cümle kurmak, yazı yazmak çok daha kolay olur. İngilizce düşünmek için de daha çok bu dildeki içeriklere maruz kalmanız gerekir. İngilizce hayatınızda daha çok yer edindiğinde, o dilde düşünmeniz de daha kolay olacaktır. Bu durum aslında öğrenme sürecindeki en büyük engellerden biridir. Bu engeli aştığınızda İngilizce öğrenmek ve konuşmak sizin için daha keyifli bir hale gelme ihtimali oldukça yüksektir.

Öğrenim Kaynaklarını Sınırlı Tutmak

İngilizce evrensel bir dildir ve her geçen gün daha fazla insan İngilizce öğrenir . Bu nedenle kaynak çeşitliliği de olduıkça fazladır. Ücretli ve ücretsiz birçok kaynak varken, tek bir kaynağa odaklanmak sizi sınırlandırır. Örneğin sadece konu anlatım kitabı veya bir youtube kanalını kullanmak yerine, ideal sayıda kaynaktan yeterli ölçüde yararlanmayı deneyebilirsiniz. Konu anlatımı için basılı bir kitap veya online dosyaları, pratik yapmak içinse internet sitelerini veya mobil uygulamaları kullanabilirsiniz. Farklı kaynaklardan yararlananmak anlatım çeşitliliği görmeniz için de size fayda sağlar. Bir materyalde size karmaşık gelen bir anlarım başka bir materyalde daha anlaşılır ve kolay gelebilir. Dolayısıyla web sitesi, uygulamalar, videolar, basılı kitaplar gibi farklı kaynakları bir arada kullanarak daha etkili ve verimli bir öğrenme gerçekleştirebilirsiniz.

Hata Yapmaktan Korkmak

İngilizce bilen veya İngilizce öğrenen birçok insan mükemmel veya mükemmele yakın bir şekilde konuşmak ister veya bunu amaçlar. Ancak ana dilimizi konuşurken bile birçok hata yapabildiğimizi göz önüne alırsak, bu isteğin çok da mantıklı olmadığını görebiliriz. Hata yapmak öğrenme sürecinin bir parçasıdır.

Ayrıca düşünüldüğü gibi olumsuz bir durum da değildir. Ayrıca hata yapmadan öğrenmek de mümkün değildir. Dolayısıyla özellikle İngilizce konuşma pratiği yapmak konusunda hataların varlığını kabul etmeli ve bu korkuyu yenmeye çalışmalısınız. Eğer hata yaptığınız noktaları not alır ve bunların nedenini de öğrenmek için çaba gösterirseniz, hem konuşma hem de öğrenme sürecine çok olumlu bir katkıda bulunabilirsiniz. Bu sayede hatalarınız azalmaya ve daha düzgün ve akıcı bir şekilde konuşmaya başlayabilirsiniz. Topluluk çinde veya arkadaşlarınızla daha rahat konuşabilmek için de yalnız olduğunuzda karşınızda biri varmış gibi pratik yapabilirsiniz. Bu öneri kulağa garip gelebilir ancak bir grup ya da topluluk önünde daha rahat konuşmak için başvurulan oldukça faydalı ve etkili bir yöntemdir.

Pratik Yapmamak

Pratik yapmak denilince ilk akla gelen çoğunlukla İngilizce konuşmaktır. Bu düşünce büyük bir ölçüde doğrudur ancak diğer becerilerin önemini de unutmamak gerekir. Teorik bilgileri öğrenmek kadar bu bilgileri kullanmak da önemlidir. İngilizce yazma pratiği yapmak bu süreçte en ulaşılabilir ve rahat yapılabilecek olanıdır.

Günlük yazmak, makale yazmayı denemek oldukça eğlenceli ve faydalı yazma pratikleridir. Okuma pratiği yapmak için de internet üzerinden pek çok kaynağa ulaşabilirsiniz. İngilizce konuşma pratiği yapmak için de ücretli ve ücretsiz birçok platform bulunur.

Dilerseniz Konuşarak Öğren İngilizce kurslarını da inceleyebilirsiniz. Size uygun olduğunu düşündüğünüz paketi tercih ederek Konuşarak Öğren kurs avantajlarından  faydalanabilirsiniz. Dinleme pratiği yapmak da oldukça önemlidir. Bu amaçla da başvurabileceğiniz birçok ücretsiz kaynak vardır. Bu platformların en bilineni Youtube ve Spotify’dır. Dinleme, konuşma, yazma ve okuma becerilerini öğrenme sürecinde göz ardı etmek sık yapılan hatalar arasındadır.

Düzenli, Sürekli ve Programlı Bir Şekilde Çalışmamak

Dil öğrenme sürecindeki en önemli etken düzenli ve sürekli çalışmaktır. İngilizce veya başka bir yabancı dil öğrenirken belli bir bilgi düzeyine ulaştınız bile sürekli tekrar etmeniz gerekir. Ancak İngilizce öğrenmeye çalışan pek çok insan sürekli ve düzenli çalışmadığı için başarıya ulaşamaz. Öğrenme gerçekleşir ancak kalıcı ve verimli olması zordur. Bilgi düzeyiniz yüksek bile olsa, belirli bir süre İngilizce çalışmadığınız da veya herhangi bir şekilde pratik yapmadığınızda, bilgilerinizi unutma ihtimaliniz oldukça yüksektir.

Hızlı Sonuç Almayı Beklemek

Yabancı dil öğrenmek uzun ve sürekli devam bir süreçtir. Düzenli ve programlı bir çalışma ile etkili bir sonuç almanız elbette mümkündür. Bu düzeni devam ettirdiğini sürece etkili bir öğrenme gerçekleştirebilirsiniz. Ancak kısa bir sürede yüksek bir bilgi düzeyine ulaşmayı beklemek mantıklı olmaz. Yapmanız gereken yılmadan, istikrarlı ve verimli bir şekilde çalışmak olmalıdır. Bu şekilde çalıştığınızda istediğiniz sonucu zaten elde edebilirsiniz.

Uzman Eğitmenler ile En Doğru Şekilde İngilizce Eğitimi İçin: Konuşarak Öğren

En az hata ile İngilizce öğrenmenin yolu, bu alanda uzman kişilerden destek almaktır. Konuşarak Öğren hem sunduğu eğitim materyalleri hem de uzman eğitim kadrosu ile bu süreçte size profesyonel bir şekilde amacınıza ulaştırır. Nitelikli eğitim materyalleri online öğrenme platformunda her zaman ulaşılabilir durumdadır. Ayrıca Konuşarak Öğren Youtube kanalı da neredeyse tüm konulardaki içerikleri ile size yardımcı olur. Amerikalı uzman eğitmenler ise öğrenme sürecini sizin için en verimli hale getirirler. Seviyenize ve öğrenme amacınıza uygun şekilde size özel bir program hazırlanır. Online öğrenme ortamında, evinizin konforunda kaliteli ve nitelikli bir İngilizce eğitimi almak istiyorsanız, Konuşarak Öğren tam size göre!

Sık Sorulan Sorular

İngilizce öğrenirken sık yapılan hatalar nelerdir?

  • İngilizce Gramere Çok Fazla Yoğunlaşmak Veya Az Önem Vermek
  • Öğrenim Kaynaklarını Sınırlı Tutmak
  • Hata Yapmaktan Korkmak
  • Pratik Yapmamak
  • Düzenli, Sürekli ve Programlı Bir Şekilde Çalışmamak
  • Hızlı Sonuç Almayı Beklemek

İngilizce öğrenirken yaptığım hataları nasıl düzeltebilirim ve en aza indirebilirim?
Yazımızda değindiğimiz bazı hataları nasıl düzeltebileceğiniz hakkında öneriler mevcuttur. Daha az hata yaparak İngilizce öğrenmek ve amacınıza ulaşmak için alanında uzman eğitmenlerden yardım alabilirsiniz. Ayrıca internet üzerinde ücretli veya ücretsiz olarak başvurabileceğiniz birçok öğrenme platformlarından da faydalanabilirsiniz.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı