İngilizce Öğrenmek İçin Neler Yapılabilir?


İngilizce Yardımcı Filler: Açıklamalar ve Örnekler
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce öğrenmek uzun vadeli ve aslında hiç bitmeyen bir süreçtir. Hiç bitmeyen diyoruz çünkü öğrenmenin sonu yok. İşinizle ilgili tüm İngilizce kelime ve gramer kurallarına hâkim olabilir, akıcı bir şekilde İngilizce konuşabilirsiniz. Ama bu dilde her şeye hâkimim diyemezsiniz. Yani öğrenmenin sonu yok derken kastettiğimiz bu aslında. Çünkü insan anadilinde bile dilin gerektirdiği her şeyi bilemeyebiliyor.

İngilizce öğrenmek için neler yapmalı, nasıl kolay İngilizce öğrenmeli, en azından ihtiyacımız olan İngilizce bilgisine ve akıcı İngilizceye sahip olmak için nasıl bir çalışma yöntemi izlemeli buyurun birlikte inceleyelim.

Aceleci ve sonuç odaklı olmayın

İngilizce öğrenmek isteyen biri olarak bunun bir süreç olduğunu unutmuyor ve hemen sonuca odaklanmıyoruz. Yani çalışmaya başlamadan önce uzun soluklu bir öğrenme dönemine gireceğimizi ve adım-adım ilerleyeceğimizi aklımızın bir köşesine yazıyoruz. Bir hafta, bir ay gibi kısa bir sürede İngilizce öğrenmeyi beklemiyoruz. Çalışmaya başlamadan önce bu düşünce ile sistemli çalışmamız gerektiğini bilmek çok önemli.

İngilizce öğrenmek için başarısını ispatlamış bir eğitime katılın

Her ne kadar kendi kendine çalışmakla İngilizce öğrenebileceği düşünülse de, süreci hızlandırmak ve doğru bir eğitim almak için İngilizceye her bakımdan hâkim bir eğitmenle çalışmak çok önemlidir. Eğitim şekli dinleme ve konuşma sistemli olmalıdır. Dinleme ve konuşmanın İngilizce konuşmayı ne denli olumlu etkilediğini daha önceki yazılarımızda birçok yönü ile açıklamıştık. Ana dili İngilizce olan bir öğretmenden dil eğitimi almak doğru telaffuz öğrenmek ve İngiliz kültürüne dil bakımından kısa sürede adapte olmak demektir. İngiliz kültürüne has terim ve deyimleri, kullanım yerlerini sadece ana dili İngilizce olan birinden öğrenebilirsiniz.

İngilizce dinleme ve konuşma egzersizi için her fırsatı değerlendirin

Bunun için internet sınırsız kaynaklarla doludur. Yabancı filmleri alt yazısız izlemek, chat arkadaşı edinmek, İngilizce kelime oyunları oynamak, İngilizce yabancı kaynakları takip etmek, dinleme egzersizi yapılan programlarla çalışmak gibi birçok seçenek mevcut. İngilizce konuşmayı öğrenmek isteyen biri için dijital ortamda tüm kaynaklar elinizin altıda yani.

İngilizce öğrenmeye ara vermeyin

Az da olsa her gün İngilizce bir şeyler öğrenmeye gayret edin. Uzaklaştığınız anda tekrar dönmeniz zor olacak, çalışma planının dışına bir kez çıktıktan sonra bunu sık-sık yapmayı alışkanlık haline getirip İngilizce öğrenme sürecini kendi ellerinizle uzatacaksınız.

Merak ettiğiniz kelimelerin veya metinlerin anlamlarını öğrenmek için İngilizce – Türkçe çeviri sözlüğü sitemizi mutlaka ziyaret edin.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı