İngilizce Öğrenmek Yetenek mi?


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce öğrenmede etkili olan birçok unsur bulunuyor. Eğitime başlanan yaş, eğitim kalitesi, azim, kararlılık ve eğitim şekli. Bunlardan biri de dil öğrenme yeteneği diyebilirsiniz. Aslında bu konu birçok kez araştırılmış Dil öğrenmek gerçekten yetenek işi mi, birden fazla dil bilenler doğuştan şanslı mı sorgulanmış. Biz de İngilizce öğrenmek için gerçekten yetenekli mi olmak gerekiyor yoksa daha ağır basan etkenler mi var araştırdık.

Dil öğrenme yeteneği

Tüm insanlar hiçbir dili bilmeden doğar ve sonradan öğrenir. Hatta Almanya veya İngiltere’de doğan bir Türk ana dilini bilmeksizin Almanca veya İngilizce konuşmayı öğrenir. Bir dili öğrenmek, konuşmak ve konuşmayı akıcı bir hale getirmek bir süreçtir. Tıpkı bir çocuğun konuşmayı adım-adım öğrenmesi gibi. Üstelik çocuklar konuşmaya başlarken ne gramer öğrenir ne de kelime ezberler. Her şey kendiliğinden gelişir. Çevresinde ona kelimeleri dikte eden ebeveynleri vardır. Buna bir de duyduklarını ekleyince her geçen gün kelime hazneleri genişler. Öğrendiklerini hemen cümle içinde kullanırlar. Önce iki üç kelimelik cümleler sonrasında da daha uzun cümlelerle.

Dil yeteneğini şekillendiren nedir?

Aslında herkes doğduğundan dil öğrenmek için aynı donanımla doğuyor. Üstün zekâlı veya zihinsel engelli olmadığı sürece diğerleri ile aynı zihinsel yetilerle dünyaya geliyor. İngilizce öğrenmek isteyen birinin sahip olduğu avantaj ve dezavantaj nedir? İngilizce öğrenmek için gerekli imkânlara sahip olanlar avantajlıdır. İyi bir İngilizce öğretmeni bulanlar, İngilizce öğrenmeye hevesli olanlar, İngilizce öğrenmek için zaman ayıranlar gibi. Bir de doğru eğitim yöntemini bulamayanlar, yıllarca kurslara gitmesine rağmen hala İngilizce konuşamayanlar var. Şimdi her iki gruptaki kişiler için birinin İngilizce öğrenme yeteneği var diğerinin yok diyebilir miyiz?

İngilizce öğrenme yeteneği nasıl geliştirilir?

İngilizce öğrenmek için yeteneği olmadığını söyleyenleri duymuşsunuzdur. Uzmanlar diyor ki bu sadece bir bahane. İngilizce öğrenmeye kararlı olup disiplinli bir şekilde çalışanlar mutlaka İngilizce konuşmayı öğreniyor. Öğrenemeyip yeteneğinin olmadığı sonucuna varanlarsa yanlış öğrenme metotları ile zaman kaybedenler. İngilizce konuşturma garantili olan online İngilizce eğitimleri, birebir İngilizce dersler olarak kişiye özel eğitimlerin verildiği ve kişinin seviyesinden başlayan eğitimlerdir.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı