İngilizce Öğrenmenin Yaşı Var mı?


İngilizce Neden Ortak Dildir?
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce öğrenmek için geç kaldığını düşünenlerin sayısı azımsanamayacak kadar çok maalesef. Oysa araştırmalar gösteriyor ki İngilizceyi her yaşta öğrenebilir, hatta üçüncü bir dili bile öğrenerek bambaşka bir dünyaya adım atabilirsiniz. Çünkü her öğrendiğiniz dil size o dilin kültürünü dolayısı ile farklı bir dünyanın kapılarını açacaktır.

İngilizce öğrenmek için en uygun yaş

Birçok ebeveyn görmüşsünüzdür. Çocuklarına daha küçücükken İngilizce eğitimi aldırmaya başlarlar. Çizgi filmler İngilizce izlenir, İngilizce oyunlar oynanır, hatta evde İngilizce konuşarak çocuğun bu dili öğrenmesi kolaylaştırılır. Aslında pek te haksız değiller. Araştırmalar gösteriyor ki çocuklar yabancı dili daha hızlı öğreniyor. Çünkü yetişkinler gibi kurallara takılmıyor, seçici olmuyor. Harvard Üniversitesinde konu ile ilgili detaylı bir araştırma yapılmış. Araştırmada 2 farklı yaş grubu incelenmiş ve sonuç şaşırtıcı. Profesör Catherine Snow ve yardımcısının yaptığı araştırmaya göre 12-15 yaş grubu çocuklar daha küçük yaştakilere göre çok daha hızlı İngilizce öğrenmiş.

Yaşça büyükler İngilizceyi bilgisayardan öğreniyor

Artık klasik dil kursları eskiden olduğu kadar ilgi çekmiyor. Çünkü her alanda olduğu gibi eğitim alanında da İnternet kullanımı yaygınlaştı. Özellikle online İngilizce eğitimlerinde Skype üzerinden evden çıkmadan en etkili ve en hızlı dil eğitimi veriliyor. Öğretmenler ana dili İngilizce olan Amerikalılar. Bunun avantajı ise en doğru telaffuzların öğrenilmesi. Bilgisayar ortamında oynanan İngilizce oyunlar da kelime ezberlemede başvurulan eğlenceli yöntemlerden biri.

Çocuklar mı yetişkinler mi daha hızlı İngilizce öğreniyor?

Çocukların yetişkinlere göre daha hızlı öğrendiği bir gerçektir. Çünkü çocuklar verileni olduğu gibi alıyor yani sorgulamadan. Yetişkinlerse her şeyde olduğu gibi dil öğrenirken de mantık arıyor. Bu da öğrenmeyi zorlaştırıyor.

Her yaşta İngilizce öğrenin

Her yaşta İngilizce öğrenebilir, İngilizce öğrenmek için geç kaldığınız fikrinden sıyrılabilirsiniz. Çünkü online İngilizce eğitimi her İngilizce seviyesinde olan bireyler için kişiye özel bir eğitimdir. Bire bir özel ders tadında ve en keyifli ev ortamında İngilizce öğrenmenin yolu online İngilizceden geçiyor. Birkaç ayda akıcı bir şekilde İngilizce konuşmaya başlayabilir, zaman ve mekan kısıtlaması olmaksızın dilediğiniz zamanda bu eğitimi alabilirsiniz. Bilgi için;

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı