İngilizce Öğretmenliği Bölümü Hangi Üniversitelerde Var? Devlet ve Vakıf Üniversiteleri Tam Liste


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce öğretmenliği gerçekten gönül vererek yapılacak mesleklerden biri. Çünkü İngilizce öğretmeni olduğunuzda sadece İngilizce bilmiyor, aynı zamanda onu nasıl öğreteceğinizi de biliyorsunuz. Bir sürü insandan duymuşsunuzdur; İngilizceyi lisedeki öğretmenim sayesinde sevdim, ya da tam tersi beni İngilizceden soğutan ortaokuldaki öğretmenimdi. Yani aslında her şey sizin elinizde.

İngilizce öğretmeni olmak istiyorsunuz fakat hangi üniversitelerde bu bölüm var emin değilsiniz. Sizin için Türkiye’de İngilizce öğretmenliği okuyabileceğiniz üniversiteleri derledik. Okuduğunuz bölümde yer alan akademik kadro da en az bulunduğu şehir kadar hatta daha önemli olduğu için üniversitelerin öğretim görevlilerini de bilmenizde fayda var. 

Bölümleri ve verileri ÖSYM’nin YÖK Atlas sitesinden derledik. 

İngilizce Öğretmenliği Programı Bulunan Devlet Üniversiteleri

 

  • Akdeniz Üniversitesi (Antalya) Eğitim Fakültesi

 

Köklü üniversitelerimizden biri olan Akdeniz Üniversitesi hem coğrafi konumu hem de akademik başarısı ile öğrencilerin tercih listelerinde yerini almaktadır. Akdeniz Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği programında 1 profesör, 5 doktor öğretim üyesi bulunmaktadır. 

 

  • Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi

 

Yeni açılmış okullardan biri de Aksaray Üniversitesi. Haliyle İngilizce Öğretmenliği programı da henüz yeni açılmış ve 2018 yılı itibarı ile 47 mezun vermiş. 

 

  • Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim Fakültesi

 

Yine coğrafi konumu ile Akdeniz Üniversitesi’nin komşusu niteliğinde ve öğrencilerin ilgi gösterdiği bir üniversite Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi. Burada da İngilizce Öğretmenliği programında 3 doktor öğretim üyesi eğitim vermekte. 

 

  • Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi

 

Amasya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünü tercihlerinize eklediyseniz okulda 1 doçent ve üç doktor öğretim üyesi bulunduğunu bilmenizde fayda var. 

 

  • Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) Eğitim Üniversitesi

 

Türkiye’nin köklü ve yüksek puanlarla öğrenci alan üniversitelerden biri olan Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde 5 profesör, 2 doçent, 7 doktor öğretim üyesi yer almakta. 

 

  • Atatürk Üniversitesi (Erzurum) Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi

 

Eğitim Fakültesi oldukça köklü ve kaliteli olan bir başka üniversite; Erzurum Atatürk Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde 1 profesör, 5 doktor öğretim üyesi bulunuyor.

 

  • Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi

 

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin İngilizce Öğretmenliği programında ise 5 doktor öğretim üyesi yer alıyor. 

 

  • Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi

 

Balıkesir Üniversitesi’nin en bilindik fakültelerinden biri olan Necatibey Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümü bünyesinde 1 profesör, 2 doktor öğretim üyesi barındırıyor. 

 

  • Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi

 

Yeni açılmış üniversitelerden olan Bayburt Üniversitesinin yeni bölümlerinden olan İngilizce Öğretmenliği bölümünde 3 doktor öğretim üyesi yer almakta. 

 

  • Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi 

 

Türkiye’deki hemen hemen her öğrencinin hayallerinden biridir herhalde Boğaziçi’li olmak. Burada İngilizce Öğretmenliği bölümü okuyacaksanız bölümde 4 profesör, 2 doçent, 6 doktor öğretim üyesi bulunduğunu bilmenizde fayda var. 

 

  • Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi

 

Bolu’da yer alan Abant İzzet Baysal Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde 4 doktor öğretim üyesi bulunuyor. 

 

  • Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi

 

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümü 1 profesör, 2 doçent, 1 doktor öğretim üyesi ile eğitim vermekte. 

 

  • Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi

 

İngilizce Öğretmenliği bölümünde kaliteli eğitim alabileceğiniz okullarımızdan olan Uludağ Üniversitesi ise bölümde 2 profesör, 2 doçent, 6 doktor öğretim üyesi barındırıyor.

 

  • Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi

 

Öğrencilerin sık tercih ettiği okullardan biri olan ve mutlaka kontenjanını dolduran Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde 2 profesör, 2 doçent, 6 doktor öğretim üyesi bulunmakta. 

 

  • Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi

 

İngilizce Öğretmenliği bölümü için akademik kadro olarak zengin üniversitelerimizden biri de Çukurova Üniversitesi. Çukurova Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde 5 profesör, 6 doçent, 4 doktor öğretim üyesi yer almakta. 

 

  • Dicle Üniversitesi (Diyarbakır) Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi

 

Dizle Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümü bünyesinde 1 doçent, 1 doktor öğretim üyesi barındırıyor.

 

  • Dokuz Eylül Üniversitesi (İzmir) Buca Eğitim Fakültesi

 

Yüksek puanla öğrenci alan üniversitelerden biri olan ve İzmir’de yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi, 2 profesör, 2 doçent, 6 doktor öğretim üyesi ile İngilizce Öğretmenliği bölümünde eğitim vermekte.

 

  • Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi

 

Düzce Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde 5 doktor öğretim üyesi bulunuyor.

 

  • Erciyes Üniversitesi (Kayseri) Eğitim Fakültesi

 

Kayseri Erciyes Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği programı bünyesinde 1 profesör, 1 doçent ve 2 doktor öğretim üyesi barındırıyor. 

 

  • Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eğitim Fakültesi

 

Erzincan’da yer alan Binali Yıldırım Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümü 3 doktor öğretim üyesi ile eğitim vermekte. 

 

  • Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi

 

Osmangazi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde de yine 3 doktor öğretim üyesi yer alıyor. 

 

  • Fırat Üniversitesi (Elazığ) Eğitim Fakültesi

 

Elazığ’da yer alan Fırat Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği programı da 3 doktor öğretim üyesi ile eğitim vermekte.

 

  • Gazi Üniversitesi (Ankara) Gazi Eğitim Fakültesi

 

Ankara’nın köklü okullarından olan Gazi Üniversitesi İngilizce öğretmenliği bölümünde 5 profesör, 3 doçent, 4 doktor öğretim üyesi bulunuyor. 

 

  • Gaziantep Üniversitesi Gaziantep Eğitim Fakültesi

 

Gaziantep Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünü tercih edecekseniz bölümde 1 doçent, 4 doktor öğretim üyesi yer aldığını bilmenizde fayda var. 

 

  • Hacettepe Üniversitesi (Ankara) Eğitim Fakültesi

 

Öğrencilerini yüksek puan ile alan üniversitenin İngilizce Öğretmenliği programında 1 profesör, 3 doçent, 3 doktor öğretim üyesi bulunuyor.

 

  • Harran Üniversitesi (Şanlıurfa) Eğitim Fakültesi

 

Şanlıurfa’da yer alan Harran Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde 3 doktor öğretim üyesi bulunmakta. 

 

  • Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi

 

Mustafa Kemal Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde 4 doktor öğretim üyesi yer alıyor. 

 

  • İnönü Üniversitesi (Malatya) Eğitim Fakültesi 

 

İnönü Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde 1 doçent, 3 doktor öğretim üyesi bulunmakta. 

 

  • İstanbul Medeniyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi 

 

Yeni açılan okullardan biri olan İstanbul Medeniyet Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünün akademik kadrosunda 1 profesör, 5 doktor öğretim üyesi yer alıyor. 

 

  • İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi

 

Önceleri İstanbul Üniversitesi bünyesinde barınan, sonradan İstanbul Üniversitesi’nin bölünmesi ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa bünyesine tüm akademik personeli ile aktarılan Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi’nde yer alan İngilizce Öğretmenliği bölümü bünyesinde 8 doktor öğretim üyesi barındırıyor. 

 

  • İzmir Demokrasi Üniversitesi Eğitim Fakültesi

 

Yeni açılan devlet üniversitelerinden biri de İzmir Demokrasi Üniversitesi. Burada İngilizce Öğretmenliği programında 2 doçent, 2 doktor öğretim üyesi yer alıyor. 

 

  • Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi 

 

İstanbul’un yanı başında yer alan Kocaeli Üniversitesi de İngilizce Öğretmenliği bölümünde 2 doçent, 2 doktor öğretim üyesi ile eğitim vermekte. 

 

  • Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi

 

İstanbul’da yer alan ve yüksek puanlarla öğrenci alan Marmara Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde 5 doktor öğretim üyesi yer almakta. 

 

  • Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi

 

Mersin Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği programında 1 doktor öğretim üyesi yer alıyor.

 

  • Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi

 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünün akademik kadrosunda ise 2 profesör, 4 doktor öğretim üyesi bulunmakta. 

 

  • Necmettin Erbakan Üniversitesi (Konya) Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi

 

Konya’da yer alan Necmettin Erbakan Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde 1 profesör, 6 doktor öğretim üyesi bulunuyor.

 

  • Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi

 

Turizm cennetlerinden olan Nevşehir’de yer alan Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde 4 doktor öğretim üyesi bulunmakta. Turistik şehirlerde bulunan üniversiteleri tercih ederken, buraların genel anlamda ev kiralarının da yüksek olduğunu belirtmekte fayda var. 

 

  • 19 Mayıs Üniversitesi (Samsun) Eğitim Fakültesi

 

Samsun’da yer alan 19 Mayıs Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde 1 profesör, 2 doçent, 5 doktor öğretim üyesi bulunuyor. 

 

  • Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ankara (Eğitim Fakültesi

 

Çoğu öğrencinin hayali olan üniversitelerden biri de şüphesiz Orta Doğu Teknik Üniversitesi; nam-ı diğer ODTÜ. Burada İngilizce Öğretmenliği bölümünde 3 profesör, 5 doçent, 10 doktor öğretim üyesi bulunuyor. İnsan hayret ediyor doğrusu. 

 

  • Pamukkale Üniversitesi (Denizli) Eğitim Fakültesi

 

Denizli’deki Pamukkale Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde 2 profesör, 1 doçent, 5 doktor öğretim üyesi bulunuyor. 

 

  • Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi 

 

Sakarya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde 1 profesör ve 1 doktor öğretim üyesi yer alıyor.

 

  • Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi

 

Cumhuriyet Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümü 5 doktor öğretim üyesi ile eğitim veriyor. 

 

  • Süleyman Demirel Üniversitesi (Isparta) Eğitim Fakültesi

 

Süleyman Demirel Üniversitesi 2 doçent, 2 doktor öğretim üyesi

 

  • Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi

 

İngilizce Öğretmenliği bölümünü Trabzon Üniversitesi’nde okuyacaksanız, burada da 2 doktor öğretim üyesi bulunduğunu söylemekte fayda var. 

 

  • Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi

 

İstanbul’un hemen kıyısındaki bir diğer üniversite, Trakya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde ise 1 profesör, 4 doktor öğretim üyesi bulunmakta. 

 

  • Yıldız Teknik Üniversitesi (İstanbul) Eğitim Fakültesi

 

Yıldız Teknik Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği programında 1 doçent, 4 doktor öğretim üyesi bulunuyor. 

 

  • Yozgat Bozok Üniversitesi Eğitim Fakültesi

 

Yozgat’ta yer alan Bozok Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde 1 doktor öğretim üyesi yer alıyor.

İngilizce Öğretmenliği Programı Bulunan Vakıf Üniversiteleri

 

  • Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi 

 

İngilizce Öğretmenliği bölümünde ücretli, %100 burslu ve %50 burslu seçenekleri bulunan Bahçeşehir Üniversitesi akademik kadrosu 1 profesör, 1 doçent, 4 doktor öğretim üyesi şeklinde. 

 

  • Başkent Üniversitesi (Ankara) Eğitim Fakültesi 

 

Başkent Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümü için tam burslu, %75 burslu, %50 burslu ve ücretli seçeneklerini sunuyor. Bölümde 1 doçent ve 3 doktor öğretim üyesi bulunuyor. 

 

  • Biruni Üniversitesi Eğitim Fakültesi 

 

Biruni Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünü tam burslu, %75 burslu ya da %50 burslu tercih edebiliyorsunuz. Bölümde 1 profesör ve 2 doktor öğretim üyesi yer alıyor. 

 

  • Çağ Üniversitesi (Mersin) Fen Edebiyat Fakültesi 

 

İngilizce Öğretmenliği bölümü için tam burslu, %75 burslu ve %50 burslu seçeneklerini sunan Çağ Üniversitesi yeni kurulmuş üniversitelerden biri. 

 

  • Hasan Kalyoncu Üniversitesi (Gaziantep) Eğitim Fakültesi 

 

Hasan Kalyoncu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümü için öğrencilere tam burslu, %50 burslu ve %25 burslu öğrenim seçeneklerini sunuyor. Bölümde 1 doçent ve 3 doktor öğretim üyesi bulunmakta.

 

  • İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi 

 

İstanbul Aydın Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği için tam burslu ve %50 burslu seçenekler sunuyor. Burada da 4 doktor öğretim üyesi bulunmakta. 

 

  • İstanbul Bilgi Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi 

 

Yine yüksek puanla öğrenci alan okullardan biri olan Bilgi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümü için tam burslu, %50 burslu ve %25 burslu eğitim imkanı veriyor. 

 

  • İstanbul Kültür Üniversitesi Eğitim Fakültesi

 

Kültür Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümü; tam burslu, %75 burslu ve %50 burslu seçeneklerini sunuyor.

 

  • İstanbul Medipol Üniversitesi Eğitim Fakültesi

 

Medipol Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümü tam burslu ve %50 burslu seçenekleri ile eğitim veriyor. Bölümün akademik kadrosu ise 4 doktor öğretim üyesi şeklinde. 

 

  • İstanbul Okan Üniversitesi Eğitim Fakültesi 

 

İngilizce Öğretmenliği bölümü için tam burslu ve %50 burslu seçeneklerini sunan Okan Üniversitesi bünyesinde 3 doktor öğretim üyesi barındırmakta. 

 

  • İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Eğitim Fakültesi 

 

Sabahattin Zaim Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği programı için tam burslu, %75 burslu ve %50 burslu seçeneklerini sunuyor. Bölümde 2 profesör ve 5 doktor öğretim üyesi bulunuyor. 

 

  • Maltepe Üniversitesi (İstanbul) Eğitim Fakültesi 

 

Maltepe Üniversitesi ise İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nü tercih edecek öğrenciler için tam burslu, %50 burslu ve %25 burslu seçeneklerine sahip. Akademik kadroya baktığımızda ise bölümde 2 profesör ve 4 doktor öğretim üyesi yer almakta. 

 

 

  • MEF Üniversitesi (İstanbul) Eğitim Fakültesi 

 

MEF Üniversitesi’nde İngilizce Öğretmenliği okuyacaksanız seçenekleriniz tam burslu ve %50 burslu. Bölümde 2 doktor öğretim üyesi yer alıyor. 

 

  • TED Üniversitesi (Ankara) Eğitim Fakültesi

 

Ankara’da yer alan TED Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği programı için, tam burslu, %50 burslu, %25 burslu ve ücretli seçeneklerini sunuyor. Bölümün akademik kadrosu ise 5 doktor öğretim üyesi şeklinde. 

 

  • Ufuk Üniversitesi (Ankara) Eğitim Fakültesi 

 

Ufuk Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde tam burslu, %50 burslu ve %25 burslu seçenekleri bulunuyor. Bölümde 1 profesör ve 4 doktor öğretim üyesi yer alıyor. 

 

  • Yeditepe Üniversitesi (İstanbul) Eğitim Fakültesi

 

Köklü vakıf üniversitelerinden biri olan Yeditepe Üniversitesi’nde İngilizce Öğretmenliğini tam burslu, %50 burslu, %25 burslu ve ücretli okuyabilirsiniz. İngilizce Öğretmenliği bölümü için akademik kadro ise 2 profesör, 1 doçent ve 3 doktor öğretim üyesi şeklinde.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı