Otel İngilizce Mülakat Aşaması ve İşe Alım Süreci


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Pek çok iş arayan gibi siz de kariyerinizi konaklama sektöründe ilerletmek istiyorsanız toplanın! Konaklama sektörü, otellerde çalışmak, otel mülakatları hakkında bilmek isteyebileceğiniz her şeyi yazımızda bulabilirsiniz.

Oteller doğası gereği yıl içerisinde pek çok misafir ağırlar ve özellikle iş bölgeleri ya da turistik bölgelerde bulunan oteller sürekli olarak bir yabancı müşteri sirkülasyonuna sahiptir. Bu sebepledir ki otelde çalışmak istiyorsanız şüphesiz ilk sorgulanacak olan şeylerden biri de sizin İngilizce bilip bilmediğiniz, ya da ne seviyede bildiğiniz olacaktır.

Otel Mülakatlarında İngilizce Bilgisi Nasıl Ölçülüyor?

Hedefinizde hizmet sektörünün konaklama ayağı yer alıyorsa, iş görüşmelerinde İngilizce yazılı ve sözlü sorulara hazırlıklı olmalısınız. Zira iş alanı yapısı gereği hangi pozisyona başvurursanız başvurun, çalıştığınız sürece hem okuma, hem yazma hem de konuşma becerilerinde İngilizcenize ihtiyaç duyulacaktır.

Genellikle sizinle mülakat aşamasında sözlü İngilizce görüşme sağlanır. Bu görüşmelerin akışı sırasında hemen hemen her mülakatta beklemeniz gereken birkaç sabit soru olur. Bunlar; “kendinizden bahsedin, eğitiminizden bahsedin, güçlü ve zayıf yanlarınızdan bahsedin, şirketimize ne katabilirsiniz, sizi neden işe almalıyız, baskı altında çalışabilir misiniz” gibi sizi tanımaya yönelik sorular olacaktır.

Ne Seviyede İngilizce Bilmelisiniz?

O hep söylediğiniz ve “kendime yetecek kadar” diye ifade ettiğiniz seviye kesinlikle yeterli olmayacaktır. Çünkü otel mülakatlarında sizin iyi derecede kendinizi ifade etmeniz beklenecektir. Bu sebeple işi almak istiyorsanız size tavsiyemiz kelime bilginizi, gramer bilginizi ve en önemlisi konuşmanızı gözden geçirmeniz ve bol bol pratik yapmanız olacaktır. Konuşurken çok fazla duraklamamanız, doğru cümleler kurmanız ve kendinize güvenle konuşmanız sizin artınızadır.

İşe Alım Süreci Nasıl Gerçekleşiyor?

Otelden otele bu süreç farklılık göstermekle birlikte sizin için Türkiye’nin önde gelen otel zincirlerinden birinin işe alım sürecini derledik. Böylece genel anlamda sizi nasıl aşamaların beklediği konusunda fikir sahibi olabilir, hazırlığınızı bu yönde yapabilirsiniz.

İşe alım kategorileri çok geniş olan otelcilik sektöründe, genel müdür, satış ve pazarlama, insan kaynakları, finans ve muhasebe, yiyecek ve içecek, mutfak, bilgi işlem, kat hizmetleri, ön büro, teknik servis ve daha bir çok departman için başvuru yapabilmektesiniz.

Öncelikle başvurunuzun ardından yazılı genel kültür ve genel yetenek sınavına davet ediliyorsunuz. Hemen ardından yüz yüze mülakat gerçekleşiyor. Yüz yüze mülakatta amaç sizin yeterliliklerinizi ne kadar ifade edebildiğiniz, amaç ve hedeflerinizin farkında olup olmadığınız aslında. Mülakatın ardından bir de İngilizce sözlü mülakata tabi tutuluyorsunuz ve işe alınmanızda en etkili kısım da burası. Bu sebeple İngilizce mülakata iyi hazırlanmanızı öneririz.

Otellerde Çalışmanın Avantajları ve Personellere Sunulan İmkanlar

Otelcilik sektöründe çalışmaya kararlıysanız birçok sosyal hak ve olanaktan faydalanacağınızı da bilmelisiniz. Pek çok otelde özellikle yemek ve yol konusunda size sunulan imkanlar ücretsiz olacaktır. Bunun dışında çeşitli etkinlikler, eğitim seminerleri, geziler ve kendinizi geliştirmenize olanak tanıyan sunumlar da artı olarak karşınıza çıkacaktır.

Otelcilik Sektörü Hakkında

Ülkemiz geçmişten bu yana ticaret yollarına ev sahipliği yapan turistik bir konumda olduğu için, otelcilik uzun yıllar öncesine dayanmaktadır. Türkiye’de otelcilik ve konaklamanın en önemli kilometre taşının Hilton’un ülkemize giriş yapması olduğunu söylersek çok da yanılmış olmayız. Çünkü bu tarihten sonra giderek büyüyen sektör, günümüzde dünyanın sayılı otellerine ev sahipliği yapmakta. Konaklama firmaları sadece turistik alanda değil iş gezileri, ticaret, sanayii, hizmet alanlarında da misafirlerin ihtiyacını karşılayacak konuma gelmiştir.

Özellikle mülakata gideceğiniz otelin tarihçesini ve misyonunu incelemenizde fayda var.

Otellerin İngilizce Mülakatına konusarakogren.com ile Hazırlanın!

Otelcilik sektörüne adım attınız ya da kariyerinizi bu yönde ilerletmek istiyorsunuz ama bir sorununuz var; İngilizce konuşmak konusunda kendinize güvenmiyorsunuz. Bu noktada biz Konuşarak Öğren olarak devreye giriyoruz ve sizi konuşturuyoruz!

ABD ofisimizdeki uzman ve ana dili İngilizce olan ABD’li eğitmenlerimizle, sizin belirleyeceğiniz saatlerde, Skype görüşmesi üzerinden size ulaşıyoruz ve böylece diğer konuları da öğrenmenin en verimli yolu olan konuşmayı hem amaç hem de bir araç olarak kullanıyoruz.  

Mülakatta “anlıyorum ama konuşamıyorum” dememek için, sitemizden bilgi alabilir ve bize dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı