İngilizce Pilav Tarifi Nasıldır?


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan pilav, hepimizin bayılarak tükettiği, her yemeğin yanında rahatlıkla yiyebileceğimiz bir yemek. Türk mutfağında büyük bir öneme sahip olan pilavı pişirmek ise, çoğu insana göre gerçek bir sanat olarak kabul ediliyor. Bizler de düşündük ve neden sizlere bu yemeğin tarifini vermeyelim ki dedik. Ufak bir ayrıntıyı da dâhil edelim tabii: Yemeğin İngilizce tarifini sizlere sunacağız. Sizler için öncelikle pirinç pilavı tarifini ardından ise şehriyeli pirinç pilavı tariflerini hazırladık. Bu tarifler sayesinde harika pilav yapmanın yanında, artık dileyen yabancı dostlarınıza da rahatlıkla pilav yapımını anlatabileceksiniz. Ve belki de bu tarifler, İngilizce ödevlerinizde size büyük kolaylık sağlayacak. Hazırsanız başlıyoruz, işte karşınızda İngilizce pilav tarifi ve Türkçe anlamı…

Rice Recipe / Pilav Tarifi

3 cup of rice: 3 su bardağı pirinç

2 tablespoon butter: 2 çorba kaşığı tereyağ

4 cup of hot water: 4 su bardağı sıcak su

2 teaspoon salt: 2 çay kaşığı tuz

Recipe / Tarif

First, the butter should be melted in the pan. After that, add the rice and saute it about 2-3 minutes. Next, pour the hot water into the pan and bring to the boil. Cook until the rice absorbed all the water. Finally, add to the salt.

Öncelikle, tereyağ tencerenin içinde eritilmeli. Ardından pirinçleri ekleyip 2-3 dakika kadar soteleyin. Daha sonra sıcak suyu tencerenin içine ekleyin ve kaynamaya bırakın. Pirinci, tenceredeki su iyice emilinceye kadar pişirin. Son olarak da tuz ekleyin.

Vermicelli Rice Recipe / Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi

Ingredients / Malzemeler

1 cup of vermicelli: Bir bardak arpa şehriye

1 tablespoon butter: Bir çorba kaşığı tereyağ

1 tablespoon oil: Bir çorba kaşığı sıvıyağ

1.5 cup of hot water: 1,5 su bardağı sıcak su

1 teaspoon salt: 1 çay kaşığı tuz

1 chicken bouillon(optional) : 1 adet tavuk bulyon(isteğe bağlı)

Recipe / Tarif

First of all, the butter should be melted in the saucepan. After that, add the oil in the pan, it may be olive or sunflower oil. Then, add the vermicelli in the pan and cook it. Next, add 1,5 cup of hot water and a chicken bouillon. Finally, we add the salt and let it cook. And wait for until the water boils down.

Her şeyden önce, tereyağı tencerede eritilmeli. Ardından tencereye sıvıyağ ilave edin. Bu yağ, zeytinyağı ya da ayçiçek yağı olabilir. Sonra, arpa şehriyeyi tencereye ekleyin ve pişirin. Ardından 1,5 su bardağı sıcak su ve tavuk bulyonu ekleyin. Son olarak da tuz ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve su iyice çekene kadar bekleyin. 

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı