İngilizce Pizza Tarifi


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

When you search for pizza recipes on the internet, you will be lost in a deep ocean. There are many different kinds of pizza and lots of them are very complicated and hard to understand. How could you cook something you even do not understand! 

We will help you on that and we will let you learn how to cook a pizza from scratch. 

First of all, let’s talk about pizza. Almost everyone knows it is an Italian-origin dish. They are totally right. However, the word of “pizza” comes from Greece! The ancient Greeks cooked their bread by covering it with oils herbs and cheese. Does it sound familiar? 

It is still a mystery who invented pizza, but it is also believed commonly that Raffaele Esposito the baker from Naples invented it. Esposito cooked 3 different pizza in honor of Queen Margherita. Queen’s favourite was the one which has the same colors with the Italian flag; red (tomatoes), green (basil) and white (mozzarella). That is why this type of pizza is still called as “Margherita” today! 

Ok, let us turn the main theme; cooking this delicious dish. 

Making pizza is one of the most challenging experience. No matter it will be wrong in some ways; it is always going to be better than anyone from a fast food pizza restaurant. 

Do you know why? Because your hands, your ideas, your eyes are in that pizza. How can it be so bad?

Here is our recipe;

Ingredients:

DOUGH (8 PIZZAS)

  • 800 g strong white bread flour
  • 200 g fine ground semolina flour or strong white bread flour
  • 1 level tablespoon fine sea salt
  • 2×7 g sachets of dried yeast
  • 1 tablespoon golden caster sugar

TOMATO SAUCE (4 PIZZAS)

  • 1 clove of garlic
  • 1 bunch of fresh basil
  • olive oil
  • 1 x 400 g tin of quality plum tomatoes

TOPPING (4 PIZZAS)

  • 85 g mozzarella cheese

Now it is time for cooking step by step!

  1. Use a clean, steady surface to make your pizza dough. 
  2. To the surface, pour the flour with 1 teaspoon sea salt. Then make a wellhole in the middle of the flour.
  3. Use a lukewarm water to mix with yeast and sugar. The water will be 650 ml. Then set it aside for a while before pouring it to the well. 
  4. Use a fork to mix flour from outside to the inner edges. Do that circular movement with fork till all the ingredients mixed well together. When the flour becomes so hard and hard to handle with your fork, go on with your hands. 
  5. Keep working on your dough till it becomes a little bit softer. You can turn the dough every time backward and forward. 
  6. Leave your dough in a large bowl and wrap it with stretch. Leave the bowl in a warm place till it gets double in size.
  7. Peel and chop up the garlic for the sauce. After that, pick the basil stalks and slice them finely. 
  8. Add 1 tablespoon oil to a pan and heat it in medium low heat; add the basil stalks and garlic. Cook it till the garlic gets golden. Then add most of the basil leaves, the tomatoes, salt and pepper. 
  9. Leave the sauce you made for 20 minutes to tick away. After 20 minutes, we recommend you to taste your sauce for a perfect taste. 
  10. Go back to your dough and divide it in half. Wrap and freeze one half for another day and divide four equal part the rest of the dough. Pour flour each piece and wrap them to be rested 15 minutes. This will help you roll them easier and thinner. 
  11. Roll your dough into a rough circle which is about a half cm thick. 
  12. Tear off the similar size of aluminium foil with your dough pieces and oil the foil, dust well with flour and place the pizza base on it. Do the same process with the rest of the dough parts. 
  13. Preheat the oven 250°C.
  14. Now it is time to apply your sauce. Spread it to each dough part till the edges well. Tear the mozzarella and mix it with the rest of the basil leaves. Add a little bit olive oil, salt and pepper. 
  15. If you have a granite-surface pan, cook your pizzas in it. If you don’t, cook them one by one on the foil directly. 
  16. Cook for 7-10 minutes until your pizzas are golden. 
  17. For topping there are some delicious ideas. You can use them according to your taste.
  • Mozzarella, anchovies, chilli, capers and parsley
  • Smoked pancetta, mozzarella, fresh chilli and tomatoes
  • Egg, prosciutto, artichokes, olives, mozzarella, tomato sauce and basil
  • Green and red grapes, rosemary, pine nuts and ricotta
  • Potatoes, mozzarella, rosemary, thyme and tomatoes
  • Slow-roasted shredded pork with thyme, Taleggio and lemon-dressed rocket
  • Spicy salami, courgette, basil, tomato and mozzarella.

Here you go! Now it is time to impress your guests with our skills. Enjoy your meal!

Türkçe Çevirisi

İnternetten pizza tarifi aradığınızda tariflerin bir derya deniz olduğunu göreceksiniz. Bu denizde kaybolmamanız işten değil. Çok farklı çeşitlerde pizza tarifi var ve birçoğu oldukça karmaşık ve anlaması zor. 

Bu konuda biz size yardım ediyor olacağız ve sıfırdan pizza nasıl pişirilir öğreniyor olacaksınız. 

İlk olarak biraz pizzadan bahsedelim. Hemen hemen herkes pizzanın İtalyan kökenli bir yemek olduğunu bilir. Çok da haklılar. Fakat kelime olarak Pizza Yunancadan geliyor. Eski Yunanlılar ekmeklerini zeytin, baharat ve peynirle kaplayıp pişirirlermiş. Tanıdık geliyor değil mi? 

Tam olarak pizzayı kimin icat ettiği kesin olmamakla birlikte ortak inanış, Napolili fırıncı Raffaele Esposito tarafından icat edildiği yönünde. Esposito, Prenses Margherita için üç farklı çeşit pizza pişirir. Prensesin favorisi ise içinde İtalyan bayrağının renkleri olan kırmızı (domates), yeşil (fesleğen) ve beyaz (mozzarella) barındıran pizza olur. Bugün bu şekilde pişen pizzaya “Margherita” dememizi başka türlü açıklayamazdık herhalde!

Şimdi asıl konumuza dönelim; bu lezzetli mi lezzetli yemeği pişirmek. 

Pizza yapmak mutfağın belki de en cesaret isteyen işlerinden biri. Bazı yönlerden yanlış ya da farklı da pişirseniz, her daim hazır satılan fast food pizzalardan daha lezzetli olacaktır. 

Neden derseniz, ellerinizin, fikirlerinizin ve gözlerinizin temas ettiği, özendiğiniz bir pizza olacak bu. Nasıl kötü olabilir ki?

İşte tarifimiz;

Malzemeler:

 HAMUR (8 PİZZA İÇİN)

  • 800 g beyaz un 
  • 200 g ince öğütülmüş irmik unu veya beyaz un
  • 1 çorba kaşığı deniz tuzu
  • 2×7 gr kuru maya
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

DOMATES SOSU (4 PİZZA İÇİN)

  • 1 diş sarımsak
  • 1 demet taze fesleğen
  • zeytin yağı
  • 1 x 400 g domates konservesi

ÜZERİ İÇİN (4 PİZZA)

  • 85 gr mozzarella peyniri

Şimdi de adım adım hazırlama ve pişirme zamanı! 

  1. Pizza hamurunuzu hazırlamak için temiz ve sabit bir yüzey kullanın. 
  2. Yüzeye bir çay kaşığı deniz tuzu ile unu dökün ve döktüğünüz un öbeğinin ortasında elinizle bir çukur oluşturun. 
  3. Maya ve şekeri karıştırmak için ılıkça bir miktar su kullanın; su 650 ml. olacak. Sonrasında ortasında çukur açtığınız una eklemeden önce biraz bekletin.
  4. Bir çatal yardımıyla unu dışardan içe doğru iyice karıştırın. Çatalla yaptığınız bu dairesel hareketlere un ve maya şeker karışımı iyice karışana kadar devam edin. Un iyice sertleşince ve çatalla karıştırmak zorlaşmaya başladığında ellerinizle yoğurmaya devam edin. 
  5. Hamurunuz bir miktar daha yumuşayıncaya kadar yoğurmaya devam edin. Hamurunuzu elinizle ters yüz ederek yoğurmayı ihmal etmeyin. 
  6. Hamuru genişçe bir kaba alın ve streç film ile sarın. İyice kabarana (iki katına çıkmasını arzu ediyoruz) kadar ılık bir yerde dinlendirin. 
  7. Sos için sarımsakları soyarak ince ince doğrayın. Sonrasında fesleğenin saplarını alın ve onları da güzelce doğrayın. 
  8. Bir tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ alın ve orta derece ateşte ısıtın. Fesleğen saplarını ve sarımsakları ekleyin. Sarımsaklar sararana kadar pişirin. Sonrasında kalan fesleğenin çoğunu, domatesleri ve tuz ile biberi ekleyin. 
  9. Hazırladığınız sosu 20 dakika kadar kıvam alması için bekletin. 20 dakika sonra ise mükemmel tadı yakalayabilmeniz adına sosunuzun tadına bakmanızı öneririz. 
  10. Hamura dönecek olursak, hamurunuzu ortadan ikiye ayırın. Streçle sarıp sonradan başka bir pizza için kullanmak adına dondurucuya atın. Kalan hamuru dört eşit parçaya ayırın. Her parçaya yeterince un dökün ve 15 dakika daha dinlendirin. Bu sayede hamuru açmanız daha kolay olacak. 
  11. Hamurunuzu yarım santim kalınlığına gelene kadar güzelce açın. Her dört parça için bunu uygulayın.
  12. Açtığınız hamurlarla aynı boyutlarda bir alüminyum folyo kesin ve folyoyu yağlayın, tabanını güzelce unlayın ve pizza hamurunuzu üzerine yerleştirin. Tüm dört parça için bunu uygulayın. 
  13. Fırını 250°C’ye ısıtın. 
  14. Şimdi de sosunuzu uygulama zamanı. Sosunuzu köşelere kadar dolana kadar her dört hamura yayın. Mozzarellayı dilimleyin ve kalan fesleğen yaprakları ile karıştırın. Bir miktar zeytin yağı, tuz ve biber ekleyin. 
  15. Granit bir kabınız varsa pizzanızı bunda pişirin. Fakat yoksa, pizzaları tek tek üzerine koyduğunuz folyolarda fırınlayabilirsiniz. 
  16. 7-10 dakika arası, pizzanız kızarana kadar pişirin. 

Üzeri için bazı lezzetli fikirlerimiz var:

  • Mozzarella peyniri, hamsi, kırmızı biber, kapari ve maydanoz
  • Füme pancetta, mozzarella peyniri, taze biber ve domates
  • Yumurta, salam, enginar, zeytin, mozzarella, domates sosu ve fesleğen
  • Yeşil ve kırmızı üzüm, biberiye, çam fıstığı ve ricotta
  • Patates, mozzarella, biberiye, kekik ve domates
  • Yavaş kavrulmuş kekik, Taleggio ve limonlu roka ile rendelenmiş domuz eti
  • Baharatlı salam, kabak, fesleğen, domates ve mozzarella peyniri.

İşte bitti bile! Şimdi sırada misafirlerinizi etkilemek var! Afiyet olsun!

 

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı