İngilizce Şarkıları Anlamak İçin Püf Noktalar


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce şarkılar tıpkı konuşma seviyeleri gibi farklı seviyelerde söz ve cümlelere sahip olabilir. Bazıları çok basit ve anlaşılır cümlelere sahipken bazılarını dinlerken hiçbir şey anlamayabilirsiniz. Tabi ileri seviyede bir İngilizce bilgisine sahip değilseniz…

İngilizce şarkıları anlamanın kolay bir yolu var mı veya her dinlediğiniz şarkıyı anlamanız mümkün mü, hatta İngilizce şarkı dinleyerek İngilizce öğrenilir mi bir gözden geçirelim.

İngilizce şarkılar ana dili İngilizce olanlar içindir

İngilizce parçalar o ülke insanı için yapıldığından ve ülke kültürüne has olduğundan, İngilizce şarkıları anlar hale gelmek yabancı kültürleri yakından tanımanızı da sağlar. Buradan şunu anlıyoruz ki sadece gramer bilmek değil, günlük kullanılan kelime ve cümleleri, ülke kültürüne has terim ve deyimleri de bilmek gerekiyor.

Anlaşılması kolay İngilizce şarkılarla başlayın

İngilizce bir şarkıyı dinlerken anlayarak ve tercüme ederek dinlemek çok daha keyifli olacaktır. Bunun için ilk etapta basit ve anlaşılır şarkılar dinleyebilir, şarkıda geçen kelime ve terimleri anlamaya çalışabilirsiniz. Bu tür şarkılarda şarkı sözleri kısa cümleler şeklindedir. Sözleri en sık kullanılan kelimelerden seçildiğinden daha kolay anlaşılır. Sözleri ve söyleyiş şekli daha nettir. Kelime ve cümleler yuvarlanmadığından anlamak daha kolaydır.

İngilizce şarkı sözlerine göz gezdirin

Parçayı dinlemeye başlamadan önce şarkı sözlerini okuyabilir, anlamını bilmediğiniz kelimeleri öğrendikten sonra şarkıyı dinleyebilirsiniz. Böylece şarkıyı dinlerken anlamanız hem daha kolay olacak hem de bu şekilde kelime haznenize yeni kelimeler katacaksınız. Yeni kelimeler öğrenmenin belki de en keyifli yöntemlerinden biri de İngilizce şarkılar dinlemektir. Akıllı cihazlardan her yerde ve her zaman kulaklığınızı takarak kimseyi rahatsız etmeden İngilizce şarkılar dinleyebilir, kelimeleri anlamaya çalışarak dinleme yeteneğinizi geliştirebilirsiniz.

Telaffuzda tonlamalara aşina olabilirsiniz

İngilizce şarkı dinlemek kelimelerin vurgusunu öğrenmenizi, tonlamasını ve ritmini anlamanızı sağlar. Bu da telaffuza odaklanmaya yardımcı olur. Üstelik yabancı dil öğrenmenin zorluklarını aşmanızda da yardımcıdır. Çünkü müzik hem keyifli hem de kolay bir alışkanlıktır. Her yere sizinle gelir ve istediğiniz zaman dinleyebilirsiniz.

Giriş düzeyinde İngilizce şarkılar için hangi kanallardan faydalanabiliriz diye düşünüyorsanız, aşağıda sizin için uygun bir liste bulabilirsiniz… Spotify’da bir kullanıcının hazırlamış olduğu, İngilizce öğrenenler için şarkı önerileri listesi ile dinleme becerinizi geliştirmeye başlamaya ne dersimiz?

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı