İngilizce Şart mı? Sektörlerden Örnekler ve Tavsiyeler


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İş ilanlarına bakıldığında İngilizce şart. İster kullanın ister kullanmayın ama adayların elenmesinde İngilizce önemli bir kriter olarak karşımıza çıkıyor. Bu aşamada işinde çok tecrübeli bir adamın İngilizce kullanmayacak olmasına rağmen elenmesi doğru mu tartışılır. Ama bir gerçek var ki artık günümüzde hemen her iş ilanında akıcı İngilizce konuşan personel aranıyor.

İngilizce bilmeyenlere acımasız olan özel sektör

Eğer İngilizce bilmiyorsanız bazen 20 yıllı tecrübeniz bile silinip atılabiliyor. Bu sektörün adı da özel sektör. Herkesin devlet dairesine girmesinin mümkün olmadığı günümüzde ise, özel sektörde iyi bir iş bulmanın yolu İngilizce bilmekten geçiyor. Yazımızın başında dediğimiz gibi ister kullanılsın ister kullanılmasın ama İngilizce bilmek en büyük artıdır. Çok iyi İngilizce bilen yeni mezun birine işinizi kaptırmak istemiyorsanız bir an önce İngilizce öğrenmelisiniz. İngilizce öğrenmekten kastımız ise akıcı konuşmayı öğrenmek.

İş ilanlarından alışık olduğumuz bir ifade: ‘İyi derecede İngilizce bilen’

Bu ifadeyi hemen her iş ilanında okumuş olmalısınız. Bu ifadenin amacı ne olursa olsun unutulmaması gereken bir şey var ki kaliteli bir işi kolay bulmanın yolu İngilizce bilmekten geçiyor. İthalat ihracat ağırlıklı çalışan bir firma konuşma, okuma ve yazma İngilizcesi ister. Günümüzde en büyük firmalar veya isim yapmış firmalar diyelim, hep İngilizce bilen personel arar. Yabancı sermayeli bir firmadaki bol paralı ve seçkin bir pozisyonun üzerini çizmek istemiyorsanız İngilizce konuşmayı öğrenmelisiniz.

Mesleğinizde İngilizce bilgisi ile ilerleyebilirsiniz

İngilizceyi aktif kullanmadığınız bir işte çalışıyorsunuz diyelim. Hemen İngilizceyi bilmeme gerek yok demeyin. Çünkü en iyi kaynaklar İngilizcedir. Mesleğinizle ilgili araştırma yaparken, işinizle ilgili destek ararken İngilizce kaynaklara başvurarak işinizi kolaylaştırabilir, iş yerinde fark yaratabilirsiniz. Hazırladığınız herhangi bir projede uluslararası bir araştırma yaparak sunum yaptığınızda yarattığınız etkiye inanamayacaksınız. İnternette yayınlanan içeriklerin %55’inin İngilizce olduğunu unutmayın.

konusarakogren

Yurt dışı eğitim ve fuarları

Firmanız İngilizceyi aktif kullananlardan oluşmasa da mutlaka dönem-dönem yurt dışına eğitim veya fuar için personel gönderir. Siz de yurt dışına gidenlerden olmak istemez misiniz? İngilizce bilen biri olarak listede adınız üst sıralarda yer alacaktır.

Online İngilizce eğitimi alın ve hem iş bulma konusunda avantaj edinin, hem de işinizde hızla yükselin.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı