İngilizce Sertifikası Ne İşe Yarar?


İngilizce Sınavlara Hazırlık Yapanlara Öneriler
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce sertifikası İngilizce bildiğinizi ispatlayan bir belge olarak CV’nizde sahip olduğunuz belgeler içinde önemli bir yere sahiptir. Yabancı dil bildiğinizi ispatlayan bir belge olup birçok fırsatı yakalamanızı sağlar.

İngilizce sertifikasına sahip olmanın avantajları

  • İş başvurularında dikkate alınan bir belgedir.
  • Ücretli İngilizce öğretmenliği yapmak için gereklidir.
  • Her durumda İngilizce bildiğinin ispatıdır.
  • İngilizce sertifikasına sahip olmak özgüven arttırıcı ve saygınlık kazandırıcı bir artıdır.

İngilizce sertifikası nasıl alınır?

Başta MEB olmak üzere birçok İngilizce kursu İngilizce sertifikası almak için kurslar ve sınavlar düzenlemektedir. Farklı seviyelerde verilen bu kurslara katılarak sınavlara girebilir, seviyenizi belgeleyen İngilizce sertifikaları alabilirsiniz. Fakat İngilizce sertifikalarında da kalite farkı bulunur. Herhangi bir kurstan alacağınız bir sertifika ile her zaman hedefinize ulaşamayabilirsiniz. Aldığınız sertifika sadece kursa gittiğinizi ispatlayan bir belge olmamalı, akıcı İngilizce konuştuğunuzu da ispatlayan bir belge olmalıdır. Zaten İngilizce mülakatlarda aldığınız belgenin ne derece doğruları yansıttığı hemen ortaya çıkar. Bu durumda belli başlı ciddi sınavlara girerek iyi puanlar aldığını ispatlamak gerek akademik gerekse iş yaşamında çok daha fazla işinize yarayacaktır.

Yabancı dil sınavları

TOEFL: Amerika ve Kanada’da eğitim görmek isteyenlerin girmesi gereken bir sınav olup başarılı bir puan almak gerekir. Maksimum 667 puanın alındığı sınavlar çoktan seçmelidir.

IELTS: Dünyada 6.000 firmanın tanıdığı bir sınav olup her yıl 1 milyondan fazla insan bu sınava girmektedir. Dört bölümden oluşan sınavda yazılı bölüm, dinlediğini anlama, okuduğunu anlama ve sözlü kısımlar bulunur. Her bölümden alınan puanlar toplanarak sınav puanı elde edilir.

CAMBRIDGE SINAVLARI: Uluslararası geçerli bir sertifikaya sahip olmak için bu sınava girebilirsiniz. Her yıl 1,5-2 milyon insan Cambridge sınavına girmekte olup üç farklı seviyede bir diplomaya sahip olunmaktadır.

BEC: Başlangıç, orta ve ileri seviye sonuçları ile belgelendirilen BEC sınavı, iş yaşamında İngilizceyi kullanacak olanlar için geçerli bir belgedir.

FCE: Dünyanın kabul ettiği bir sınav olup upper- intermediate seviyesinde bir sınavdır. Başta özel sektör olmak üzere devlet dairesinde ve üniversitelerde geçerli olan bir sertifikaya sahiptir. 

İngilizce sertifikalar ve sınavlar ile ilgili merak ettiklerinizi, yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz…

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

4 thoughts on “İngilizce Sertifikası Ne İşe Yarar?

  1. Merhabalar. Peki bu bahsettiğiniz sınavlara girerken ücret ödeniyor mu? ben kurumsal kurumda 3 kurluk bir eğitim görüyordum falat memnun kalmadıgım icin üçüncü kura gitmemeyi düşünüyorum. Oradan diploma da alamayacağım eget gitmezsem, ve bu diplomaya farklı sekilde sahip olabilir miyim? sizce devam etmeli miyim diplomayı almak için…

    1. Her bir sınavın kendine ait ücreti bulunmaktadır. Eğer gittiğiniz kurumun eğitimini beğenmiyorsanız, kuruma devam etmenizi tavsiye etmiyoruz. Sertifikayı aldıktan sonra İngilizceniz iyi bir seviyede değilse sorun yaşayabilirsiniz. İngilizcenizi geliştirmek istiyorsanız anadili İngilizce olan eğitmenlerle herhangi bir kurumun size vereceğinden daha iyi bir eğitimi Konuşarak Öğren’den alabilirsiniz.

  2. Ben c2 İngilizceye sahibim, ama sertifika almadım. C2 sertifikayı almak için kaç soru doğru cevaplamam gerekiyor?

    1. Hangi sınavı sorduğunuzu belirtmediğiniz için spesifik bir şey söyleyemiyoruz. Her sınavın farklı kriterleri var. Girmek istediğiniz sınavı araştırarak, sorunuza cevap bulabilirsiniz. İyi günler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı