FCE sınavı hangi kurumlar veya programlar tarafından kabul edilir? 


FCE sınavı hangi kurumlar veya programlar tarafından kabul edilir 
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

FCE sınavına katılma kararı alan birçok kişi, sınavın nerede geçerli olduğunu araştırmak adına internet üzerinde FCE sınavı hangi kurumlar veya programlar tarafından kabul edilir? Sorusunu araştırmakta. Peki, FCE sınavı hangi kurumlar veya programlar tarafından kabul edilir? 

FCE sınavı hangi kurumlar veya programlar tarafından kabul edilir? Sorusu, FCE sınavını internet üzerinde araştıran ve sınav hakkındaki detayları merak etmekte olan adaylar tarafından araştırılıyor. FCE sınavı Cambridge Üniversitesinin en çok tercih edilmekte olan sınavları arasında yer alıyor ve bu nedenle sınavın geçerli olduğu kurumlar araştırılıyor. Peki, FCE sınavı hangi kurumlar veya programlar tarafından kabul edilir? 

FCE SINAVI HANGİ KURUMLAR VEYA PROGRAMLAR TARAFINDAN KABUL EDİLİR? 

FCE sınavı dünya üzerinde geçerliliği olan bir sertifika sunmaktadır. Ayrıca Avrupa ve İngiltere’deki üniversitelere başvuru yapılırken geçerliliği olan Cambridge Üniversitesi sınavları arasında yer almaktadır. Bu nedenle sertifika sağlamakta olan sınav tercihi yapacak olan adaylar, tercihleri arasında FCE sınavına da yer vermektedir.  

Cambridge Üniversitesi tarafından geliştirilen ve dünya genelinde tanınan FCE (First Certificate in English) sınavı, dil becerilerinizi ölçmek ve İngilizce dilinde yeterlilik seviyenizi belirlemek için güçlü bir araçtır. FCE sınavını başarılı bir şekilde tamamlayan adaylar, İngilizce dil yeterliliğinin B2 seviyesinde olduğunu belgeleyen FCE belgesi ile birlikte özel veya kamu kurumlarına başvurularda, eğitim programlarına başvurularında ve vize başvurusu gibi birçok farklı alanda kabul edilen bir sertifikadır. Birçok üniversite, yüksek lisans veya lisans programlarına başvuran uluslararası öğrencilerden İngilizce yeterliliğini göstermelerini ister. 

Özellikle yurt dışında birçok noktada İngilizce dil yeterliliğinin B2 seviyesinde olduğunu kanıtlamanız gerekebilmektedir. Bu nedenle FCE sınavı gibi birbirinden farklı Cambridge Üniversitesi sınavları, bu becerinizi belgelemek adına sizlere bu hizmeti sunuyor. FCE sınavına sınav merkezleri aracılığıyla kolay bir şekilde katılabilir ve değerlendirmenizin başarılı bir şekilde sonuçlanmasının ardından FCE sınavı sertifikası kazanarak İngilizce dil yeterliliğinizin B2 seviyesinde olduğunu belgelendirebilirsiniz. Son zamanlarda eğitim programı başvuruları ve göçmenlik başvurularında kullanmak üzere birçok kişi FCE sınavını tercih ediyor.  

FCE sınavı okuma, yazma, dinleme ve konuşma bölümü olmak üzere 4 temel bölümden oluşmaktadır. Bu 4 bölüm, sizin İngilizce becerilerinizi ölçmeyi hedefler ve sınavı başarılı bir şekilde tamamlamanız ardından size verilen FCE sınavı sertifikası ömür boyu geçerlidir. FCE sınavı sertifikasının ömür boyu geçerli olması da bu sınavın tercih edilme sebeplerinden bir tanesi olarak değerlendirilebilir. Cambridge Üniversitesi tarafından özel olarak belirlenen sınav merkezlerinde FCE sınavı için başvuruda bulunabilir ve güncel sınav ücreti, tarihi gibi konularda detaylı bilgi alabilirsiniz. En yakınınızdaki sınav merkezini öğrenmek için Cambridge Üniversitesi resmi internet sitesinde yer alan sınav merkezleri listesi üzerinden en yakınınızdaki kurumu kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. 

Cambridge tarafından uygulanmakta olan FCE (First Certificate in English) sınavı, dört bölüm üzerinden adayların becerisini ölçmektedir. Bu bölümler; okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerileridir. Bu nedenle bu becerilerden herhangi bir tanesini geliştirmekte olan birbirinden farklı birçok kaynağı, uygulamayı, etkinliği kullanabilir. Burada en çok tercih edilen hazırlanma yöntemleri arasında online İngilizce kursu kullanmak ve günümüzde oldukça yaygın kullanılmakta olan İngilizce uygulamalarından faydalanılabilir. 

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FCE Sınavı

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı