İngilizce Speaking Nasıl Geliştirilir: İngilizce Speaking Geliştirme Yolları


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce speaking nasıl geliştirilir merak edenler için yazımızda detaylı olarak bahsettik. İngilizce bilmenin en büyük göstergesi speaking yani konuşmadır. Her İngilizce öğrenmek isteyen bireyin hedefi akıcı bir şekilde İngilizce konuşmak, duyduğunu anlayarak hemen cevap vermektir. Konuşmayı henüz beceremeyenler ise yeterince kelime ve gramer bilgisine sahip olmasına rağmen halen konuşamayanlardır. İngilizce speaking geliştirme yolları nelerdir, İngilizce konuşma nasıl geliştirilir merak mı ediyorsunuz? O zaman bu yazımız tam size göre.

İngilizce Speaking Nasıl Geliştirilir?

Konuşurken fazla düşünüp gramere mi takılıyorsunuz?

Etkili ve verimli İngilizce eğitimlerde kelime ve gramer eğitimi toplu olarak verilmez. Yeri geldikçe özümsenerek verildiğinden hem kalıcı bir öğrenme sağlanmış olur hem de öğrenilenler hemen pratiğe dökülür. Grameri çok iyi bilmesine, gördüğünde anlamasına rağmen konuşmaya geldiğinde pratiğe dökemeyen sadece siz değilsiniz. Gramer veya kelime odaklı çalışma yerine kalıp öğrenin.

I want… “istiyorum….” cümlesine ilave edebileceğiniz o kadar çok kelime var ki. Sadece bu kalıpla bile işe başlayarak onlarca cümle kurabilirsiniz.

İngilizce Speaking Geliştirme Yöntemleri

Günlük konuşma dili önceliğiniz olsun

Günlük konuşmada en fazla kullanılan cümleleri ve cümle kalıplarını öğrenin. Bu sizin İngilizce konuşma becerinizi geliştirmenize yardımcı olacaktır. Çünkü günlük hayatta yemekten alışverişe, evden iş yerine o kadar çok farklı ortama giriliyor ki, her ortamda en çok kullanılan cümleleri öğrenmek epey işinizi kolaylaştıracak. Günlük konuşma cümlelerini takılmadan söyleyecek hale gelene dek bu ifadeleri tekrar edin.

İngilizce Konuşmayı Geliştirmek İçin Neler Yapılmalı?

Hata yapmaktan korkmayın

Unutmayın, nasıl ki biz Türkçe konuşurken hata yapabiliyorsak İngilizler de konuşurken hata yapıyor. O halde siz de İngilizce konuşurken hata yapma endişesi duymadan rahat konuşun. Hatalı olduğunuz alanları hemen not ederek düzeltin ve fırsat buldukça doğrusunu tekrarlayın. Böylece konuşurken yaptığınız hataları zamanla düzeltebilirsiniz.

Kelimeni karşılığı aklınıza gelmiyor mu?

O halde eş anlamlı başka bir kelime kullanın. Ya da “excuse me just a moment, please” deyip zaman isteyin ve hemen cep telefonunuzda sözlük açın. Kesinlikle bu hareketiniz normal karşılanacak ve yadırganmayacaksınız.

Heyecanlanıyorsanız bol bol tekrar yapın

İngilizce konuşurken heyecanlanmanız çok normal. Sonuçta ana diliniz dışında bir dille yabancılarla iletişim kurmaya çalışıyorsunuz. Heyecanı yenmenin yolu öğrendiklerini tekrar edip bol-bol pratik yapmaktan geçiyor. Unutmayın ki yabancı dil öğrenme sürecinde hele ki ilk konuşma dönemlerinde heyecanlanan sadece siz değilsiniz.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı