Robert F. Kennedy Sözleri


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Robert F. Kennedy ingilizce sözleri arasında en popüler ve anlamlı olan sözleri sizler için derledik ve Türkçe’ye çevirdik. Robert F. Kennedy sözlerini ve Türkçe anlamlarını aşağıdan inceleyebilirsiniz.

 

“Only those who dare to fail greatly can ever achieve greatly.”

“Sadece büyük ölçüde başarısız olmaya cesaret edenler büyük ölçüde başarabilirler.”

 

“The purpose of life is to contribute in some way to making things better.”

“Yaşamın amacı, işleri iyileştirmek için bir şekilde katkıda bulunmaktır.”

 

“Each time a man stands up for an ideal, or acts to improve the lot of others, or strikes out against injustice, he sends forth a tiny ripple of hope, and crossing each other from a million different centers of energy and daring those ripples build a current which can sweep down the mightiest walls of oppression and resistance.”

“Her insan bir ideal için ayağa kalktığında veya başkalarını iyileştirmek için hareket ettiğinde veya adaletsizliğe karşı saldırdığında, küçük bir umut dalgası gönderir ve birbirlerini milyonlarca farklı enerji merkezinden geçer ve bu dalgalanmalara cüret eder. baskı ve direnişin en güçlü duvarlarını yıkabilen bir akım inşa et. ”

 

“What is objectionable, what is dangerous about extremists is not that they are extreme, but that they are intolerant. The evil is not what they say about their cause, but what they say about their opponents.”

“Sakıncalı olan, aşırılık yanlıları hakkında tehlikeli olan şey aşırı oldukları değil, hoşgörüsüz olduklarıdır. Kötülük sebepleri hakkında söyledikleri değil, rakipleri hakkında söyledikleri şey. ”

 

“Few men are willing to brave the disapproval of their peers, the censure of their colleagues, the wrath of their society. Moral courage is a rarer commodity than bravery in battle or great intelligence. Yet it is the one essential, vital quality for those who seek to change a world that yields most painfully to change.”

“Çok az erkek, akranlarının onaylanmamasına, meslektaşlarının kınamalarına, toplumlarının gazabına cesaret etmeye istekli. Ahlaki cesaret, savaşta veya büyük istihbaratta cesaretten daha nadir bir metadır. Yine de, değişmek için en acı veren bir dünyayı değiştirmek isteyenler için vazgeçilmez olan tek kalitedir. ”

 

“Every time we turn our heads the other way when we see the law flouted, when we tolerate what we know to be wrong, when we close our eyes and ears to the corrupt because we are too busy or too frightened, when we fail to speak up and speak out, we strike a blow against freedom and decency and justice.”

“Yasanın çiğnendiğini gördüğümüzde, yanlış olduğunu bildiğimiz şeyi tolere ettiğimizde, gözlerimizi ve kulaklarımızı yozlaştığımızda yozlaştığımız için başımızı başka bir yöne çevirdiğimizde, başarısız olduğumuzda konuşun ve konuşun, özgürlüğe, ahlaka ve adalete karşı bir darbe vuruyoruz. ”

 

“Fear not the path of Truth for the lack of People walking on it.”

“Üzerinde yürüyen insanların olmaması nedeniyle Hakikat’in yolundan korkmayın.”

 

“I believe that, as long as there is plenty, poverty is evil. Government belongs wherever evil needs an adversary and there are people in distress.”

“İnanıyorum ki, bol olduğu sürece yoksulluk kötülüktür. Hükümet, kötülüğün bir düşmana ihtiyaç duyduğu her yere aittir ve sıkıntı içinde insanlar vardır. ”

 

“Lets dedicate ourselves to what the ancient greeks wrote so many years ago, to tame the savageness of man and make gentle the life of this world. Let us dedicate ourselves to that”

“Kendimizi eski Yunanlıların yıllar önce yazdıklarına, insanın vahşiliğini evcilleştirmek ve bu dünyanın hayatını nazik kılmak için adayalım. Kendimizi buna adayalım ”

 

“People say I am ruthless. I am not ruthless. And if I find the man who is calling me ruthless, I shall destroy him.”

“İnsanlar acımasız olduğumu söylüyor. Acımasız değilim. Ve eğer bana acımasız diyen adamı bulursam, onu yok edeceğim. ”

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı