Viktor E. Frankl Sözleri


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Viktor E. Frankl ingilizce sözleri arasında en popüler ve anlamlı olan sözleri sizler için derledik ve Türkçe’ye çevirdik. Viktor E. Frankl sözlerini ve Türkçe anlamlarını aşağıdan inceleyebilirsiniz.

 

“Don’t aim at success. The more you aim at it and make it a target, the more you are going to miss it. For success, like happiness, cannot be pursued; it must ensue, and it only does so as the unintended side effect of one’s personal dedication to a cause greater than oneself or as the by-product of one’s surrender to a person other than oneself. Happiness must happen, and the same holds for success: you have to let it happen by not caring about it. I want you to listen to what your conscience commands you to do and go on to carry it out to the best of your knowledge. Then you will live to see that in the long-run—in the long-run, I say!—success will follow you precisely because you had forgotten to think about it”

“Başarıyı hedeflemeyin. Ne kadar çok hedefe nişan alır ve onu bir hedef yaparsanız, o kadar çok özleyeceksiniz. Başarı için mutluluk gibi takip edilemez; bu gerçekleşmelidir ve bunu sadece kişinin kendisinden daha büyük bir nedene olan kişisel bağlılığının istenmeyen yan etkisi veya kişinin kendisinden başka bir kişiye teslim olmasının yan ürünü olarak yapar. Mutluluk gerçekleşmeli ve aynı şey başarı için de geçerli: buna önem vermeyerek gerçekleşmesine izin vermelisiniz. Vicdanınızın size emrettiği şeyleri dinlemenizi ve bilginiz dahilinde gerçekleştirmeye devam etmenizi istiyorum. O zaman uzun vadede – uzun vadede, diyorum ki! – Başarıyı tam olarak takip edeceğini göreceksiniz, çünkü düşünmeyi unutmuştunuz ”

 

“When we are no longer able to change a situation, we are challenged to change ourselves.”

“Artık bir durumu değiştiremediğimizde kendimizi değiştirmeye zorlanıyoruz.”

 

“Everything can be taken from a man but one thing: the last of the human freedoms—to choose one’s attitude in any given set of circumstances, to choose one’s own way.”

“Her şey bir insandan alınabilir, ancak tek bir şey vardır: insan özgürlüklerinin sonuncusu – herhangi bir koşulda kişinin tutumunu seçmek, kendi yolunu seçmek.”

 

“Those who have a ‘why’ to live, can bear with almost any ‘how’.”

“Yaşamak için ‘neden’ olanlar neredeyse her türlü ‘nasıl’ dayanabilirler.”

 

“But there was no need to be ashamed of tears, for tears bore witness that a man had the greatest of courage, the courage to suffer.”

“Ama gözyaşlarından utanmaya gerek yoktu, çünkü gözyaşları bir adamın en büyük cesarete, acı çekme cesaretine sahip olduğuna tanıklık etti.

 

“Ultimately, man should not ask what the meaning of his life is, but rather must recognize that it is he who is asked. In a word, each man is questioned by life; and he can only answer to life by answering for his own life; to life he can only respond by being responsible.”

“Nihayetinde, insan hayatının anlamının ne olduğunu sormamalı, daha ziyade sorulan kişi olduğunu anlamalıdır. Tek kelimeyle, her insan yaşam tarafından sorgulanır; ve yaşama ancak kendi hayatı için cevap vererek cevap verebilir; hayata ancak sorumlu olarak cevap verebilir. ”

 

“In some ways suffering ceases to be suffering at the moment it finds a meaning, such as the meaning of a sacrifice.”

“Bazı açılardan acı çekmek şu anda acı çekmekten vazgeçiyor, bir kurbanın anlamı gibi bir anlam buluyor.”

 

“So live as if you were living already for the second time and as if you had acted the first time as wrongly as you are about to act now!”

“Öyleyse zaten ikinci kez yaşıyormuş gibi yaşayın ve ilk kez şimdi harekete geçmek üzereymişsiniz gibi yanlış davrandınız!”

 

“The one thing you can’t take away from me is the way I choose to respond to what you do to me. The last of one’s freedoms is to choose one’s attitude in any given circumstance.”

“Benden uzaklaşamayacağın tek şey, bana yaptıklarına cevap vermeyi seçmem. Birinin özgürlüklerinden sonuncusu, herhangi bir durumda kişinin tutumunu seçmektir. ”

 

“Happiness cannot be pursued; it must ensue.”

“Mutluluk sürdürülemez; olmalı. ”

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı