İngilizce Yazışma Türleri ve İngilizce Öğrenimine Katkıları


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizceyi öğrenirken okuma, yazma ve telaffuz yeteneklerinin geliştirilmesi amaçlanır. Yazma ve okumda etkili olan İngilizce Yazışma metinleri dil öğrenmede son derece etkili olmaktadır. Ana dili İngilizce olan veya İngilizceyi iyi bilen biri ile günlük hayattan veya herhangi bir konu üzerinden yazışmak, kelime hazinesini genişleten ve günlük konuşma bilgisini arttıran bir yöntemdir. İş hayatındaki İngilizce yazışmalar da yabancı dilin geliştirilmesinde etkili olmaktadır. Bunlar resmi yazışmalar olup gramer kurallarına son derece uyumlu metinlerdir. İnternet ortamında örnek yazışma metinleri bolca bulunmakta olup, İngilizceyi geliştirirken bunlardan faydalanılabilir.

İngilizce Yazışma türleri: İngilizce Mektuplaşma

Mektuplaşma yöntemi hem arkadaşlığın devamında hem de İngilizceyi geliştirmede güzel bir yöntemdir. Mektuplaşma internet ortamında yapılabileceği gibi klasik yöntemlerle de yapılabilir. Değer verdiği arkadaşı ile İngilizce yazışan bir birey tüm hissettiklerini İngilizce olarak yazabilir, arkadaşının mektubu ile de yeni kelimeler öğrenebilir. Günlük hayattan herhangi bir konunun tartışılmasına kadar her konuda mektup yazılarak yabancı dil bilgisi ilerletilebilir.

İngilizce Chat

İnternet ortamında tanışılan yabancı bir arkadaşla İngilizce chat yapmak ta bir yazışma çeşididir. Hem keyifli hem de faydalı bir yöntem olup, İngilizce bilgisini ve kelime dağarcığını geliştiren bir öğrenme şeklidir. Özellikle dilini geliştirmek için bu yöntemi kullananların sayısı oldukça fazladır. Hem okuma hem yazma hem de anlama bilgisine katkıları çok fazladır.

İngilizce İş Yazışmaları

Birçok insan İngilizcesini iş hayatına atıldıktan sonra geliştirmiştir. Gerek profesyonel eğitim alarak gerekse işi gereği mailleşerek İngilizce bilgisini ilerletmiştir. İş yazışmalarında işle ilgili yeni kelimeler öğrenmek zorunda hisseden kişi bunları maillerinde kullanarak yeni kelimeleri yazma ve okuma yetisini geliştirmekte, yeni kalıpları ve kelimeleri okuduğunda ise hafızasına yer etmektedir.

İngilizce Yazışma Örneklerini İnceleme

Daha önce yazılmış mektup ve yazışma örnekleri incelenip okunarak İngilizceyi öğrenmede deste alınabilir. Yazışmalar dil öğrenmede son derece katkıları olan metinlerdir. Dilbilgisi kuralları bakımından mükemmel olup cümle yapıları düzgündür. Örnek metinlerle ihtiyaç duyulan konularda yazışmaların okunması aynı konuda yazı yazmayı kolaylaştıracak, kullanılan kalıpların öğrenilmesi ile aynı tarz metinlerin yazılması kolaylaşacaktır.

İngilizce İş yazışması ve diğer yazışma örneklerini, English Writing Samples ya da, Business Writing Samples şeklinde Google aramaları ile bulabilirsiniz!

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı