İngilizce Yeterlilik Endeksi Değerlendirmesi


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Türkiye İngilizce Konusunda 100 Ülke Arasında 79. Sırada

Dünya İngilizce Yeterlilik Endeksi’nin yaptığı araştırmaların sonucunda ortaya çıkan verilere göre Türkiye, İngilizce konuşma ve anlama becerisi açısından değerlendirildiğinde 3 yılda 28 sıra gerileyerek 100 ülke arasında, 79. sırada yer aldı. 

Dünya genelinde 100 ülkenin değerlendirildiği bu listede 33 adet Avrupa ülkesi yer alırken; Türkiye, tüm Avrupa ülkeleri arasında ise 32.sırada görülmektedir. Dünya genelinde İngilizce alanında en başarılı ilk beş ülke sırasıyla; Hollanda, İsveç, Norveç, Danimarka ve Singapurken; endeksin son sırasında yer alan ülke ise Libya olarak belirtilmiştir.

İngilizce Yeterlilik Endeksi Raporu

Yaklaşık 2.3 milyon insan üzerinde yapılan araştırmalarda %51 kadın, %41 erkek birey üzerinde gözlem yapılmış ve bu bireylerin %90’ı 40 yaş altı kişilerden oluşmuştur.

  Raporda ayrıca Türkiye’nin içinde bulunduğu durum için de ayrı bir paragrafa da yer verilmiş. Yetişkinlerin İngilizce becerilerinin son 5 yılda düşüşe geçtiği konusu vurgulanırken, Dünya İngilizce Yeterlilik Endeksi 2019’a göre Türkiye’nin İngilizce konusunda gerilemesinin asıl nedeni incelenmiş; bu düşünün temel nedeni olarak da Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girme hedefinin artık azalmış olması görülmüştür. Dünya Yeterlilik Endeksi raporunda Türkiye ile ilgili yapılan açıklamalarda vurgulanan bir diğer konu ise eğitim sistemi. Rapora göre Türkiye, öğrencilere pratikten ziyade teorik bilgiler verilmesi nedeniyle Türkiye’nin İngilizce yetkinliğini gelişmemektedir.

Türkiye, 2016 ve 2017 yıllarında dünya genelinde 51. sırada yer alırken, 2018’de 73.sıraya girmiş, bu yıl ise 79. sırada yer almıştır. Ülkelerin ‘çok yüksek’, ‘yüksek’, ‘ılımlı’, ‘düşük’ ve ‘çok düşük’ olmak üzere İngilizce alanında kategorilere ayrıldığı raporda, Türkiye ‘çok düşük’ kategorisinde değerlendirilmiştir. 

Yabancı Dil Sıralamasında Neden Gerilerde Olduğumuzun Sebepleri

Yabancı dil konuşma ve anlama konusunda dünyadaki pek çok ülkeye göre geri planda kalmamızın sebebi, İngilizce’yi hayatımızın her alanında konuşmayıp, bu dile mümkün olduğunca maruz kalmamamızdan geçiyor. İngilizce öğrenmek, bir kere öğrenince bırakılacak türden bir eylem değil, öncelikle bunu hayatımız boyunca devam edecek bir serüven olarak görmeli ve her zaman üstüne biraz daha koyarak ilerlemeliyiz.

Eğer İngilizce’yi sadece gramer kitaplarının bize sunduğu kadarıyla öğrenme yoluna giderseniz, öğrendiğiniz şey ezberden öteye gitmeyecek ve konuşma konusunda oldukça zorlanacaksınız. Ancak İngilizce’yi mümkün olduğunca dinleyerek ve konuşmaya çalışarak ilerletirseniz başarı da peşi sıra sizi takip edecektir. Unutmayın ki, İngilizce ezberci eğitimle değil, pratik ve yaratıcı yanlarınızı besleyerek geliştirebileceğiniz bir dildir. 

Ezberci tüm eğitim metotlarının İngilizce öğrenme konusunda yetersiz kaldığı Dünya İngilizce Yeterlilik Endeksi raporlarında dahi kesinleşen bir süreç. İngilizce öğrenmek istiyorsanız, o çok kullandığınız dil bilgisi kitaplarınıza biraz ara vermenizi ve yepyeni bir öğrenme süreci ile tanışmanızı istiyoruz: Konuşarak Öğren sistemi. Konuşarak Öğren sayesinde, tamamen size özel tahsis edilen eğitmenlerle ile İngilizce pratik yapabilir ve meşhur ‘’Anlıyorum ama konuşamıyorum!’’ cümlesini artık tarihin tozlu sayfalarına gömebilirsiniz. Konuşarak Öğren sistemine girdiğiniz andan itibaren her geçen dil öğrenme konusunda biraz daha gelişim gösterecek ve ‘’Artık İngilizce konuşuyorum.’’ diyebileceksiniz.  Ayrıntılı bilgi için: Konuşarak Öğren‘i ziyaret edebilir ana dili İngilizce olan eğitmenlerden eğitim almaya başlayabilirsiniz.

Bu yazılara  da göz atabilirsiniz:

Neden Yabancı Dil Öğrenemiyoruz?

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı