İngilizce Yüz İfadeleri Tükçe Anlamları ve Okunuşları ( Resimli )


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Dünyanın İngilizce kadar konuşulan bir dili varsa, o da ’emoji alfabesi’ ile ifade edilen yüz ifadeleri dili. Peki yüz ifadelerinin İngilizce karşılıklarını merak ettiniz mi?

İngilizce yüz ifadeleri, İngilizcede nasıl ifade edilir biliyor musunuz? Öyle ya, karşımızda biri varken, İngilizce konuşurken yanımızda her zaman bir emoji klavyesi olmayabilir. Biz de kendimizi bu sözcüklerle anlatırız! İşte İngilizce yüz ifadeleri ve Türkçe açıklamaları.

Not: Aşağıdaki görseller, bir araştırma kapsamında ABD’de Ohio Üniversitesi’nde bir araştırma görevlisi tarafından hazırlanmıştır. Yüz ifadeleri ve arasında kalan ‘ara ifadeler’ ile, işte emojilere ilham veren o ifadeler…

İngilizce Yüz İfadeleri Türkçesi

İngilizce Şaşkın

CONFUSED Sizi şaşırmış ve şaşkın arasında ki ince çizgiye davet ediyorum. Bildiğiniz gibi şaşırmış olmak anlık bir ifade lakin şaşkın olmak genel ve tatlı bir kişisel özellik.

İngilizce Mutlu

Neydi mutluluk? “Hayatı olduğu gibi kabul etmektir.” Ne doğru söz! Hayatı olduğu gibi kabul etmeli ve ne ona bir şey ilave etmeli, ne de ondan bir şey eksiltmeli. Umarız HAPPY anlamına gelen Mutlu ifadeler yüzünüzden eksik olmaz.

İngilizce Mest Olmuş

Adeta kendinden geçmek olan bu ifade, beğenmek anlamında sıklıkla kullanılır. Mesela; “Başarılı bir ressamın yaptığı yağlı boya resim karşısında mest olursunuz.  Ya da “Bir tiyatro oyununda aktörün oyunculuğuna mest olursunuz” gibi. İngilizcede ECSTATIC şeklinde ifade edebilirsiniz.

İngilizce Umutlu

Bizde bir atasözü vardır hepimiz biliriz. “Umut fakirin ekmeği” diye. En iyi örnek genelde şudur; “Şu an arkadaşız ama belli mi olur, belki aramızda bir şeyler olur” düşüncesi. İngilizce karşılığı HOPEFUL

İngilizce Kendini Beğenmiş – Ukala

COCKY olarak ifade edilir. Aslında güzel bir tavır olmaması ile bilinen, lakin son yıllarda zeki ve özgüvenli bir hava yarattığı için genel olarak ilgi çeken bir ifade olmuştur. Ne günlere kaldık dedirten bir ifade ve tavırdır bizce.

İngilizce İğrenme

Daha çok tat alma duygusu ile ilgilidir. Ancak koklama, dokunma, görme duyuları bile iğrenmeye yol açabilir. Hatta bazen abartı cümleler kullandığımız da olur. “Ders çalışmaktan tiksinti geldi” İngilizce karşılığı DİSGUST

İngilizce Gergin

Donuk ve sert bir yüz ifadesidir. Şu sıralar estetik operasyonlar aldı başını gidiyor, kimin gergin kimin mutlu olduğunu ayırt etmek zorlaşıyor. İngilizce INTENSE şeklinde ifade edebilirsiniz.

İngilizce Donup Kalmak

Şaşırmanın iki tık üstü, yani çok şaşırmak ve donup kalmak anlamına gelen DUMBFOUNDED. Bizde genelde “Ay ben şok” şeklinde cümleleri kurarken yüzümüzün aldığı ifadedir.

İngilizce Kararlı

İngilizce karşılığı DETERMINED şeklinde ifade edilen bu yüz ifadesini hayatınızın her alanında duygusu ile birlikte kullanmanızı öneriyoruz. “En kötü karar kararsızlıktan iyidir.” Klişesini verdikten sonra sıradaki ifademize geçiyoruz.

İngilizce Çaresizlik

“Koşarsın, koşarsın da varamazsın hani; içindeki umut varamadığın kadar büyür.” Demiş Hasan Ali Toptaş. Çaresizliğin İngilizcede ki karşılığı DESPERATION

İngilizce Memnuniyet

Mezun olan evladın, ebeveyn üzerinde ki derin etkisi. Ya da terfi alan bir çalışanın yüzünde rahatça görebileceğiniz ifade SATISFACTION şeklinde ifade edebilirsiniz.

İngilizce Keyif

Keyif, neşe, sevinç anlamına gelen JOY bu sıcak havalarda en çok plajda güneşlenen insanların yüzünde görülebilir. Bu ne sıcak yahu? Gerçi sıcak bir şey değil, nem çok nem.

İngilizce Keyifsizlik

İngilizcede ki karşılığı DEJECTION keyifsizlik ve üzüntü ifadesi olarak yüzlerde yerini alır. Biz yine de hayatın çok kısa olduğunu size hatırlatalım ve keyfinizi yerine getirecek şeyleri planlayıp yapmanızı önerelim.

İngilizce Sertlik

-Hadi ama biraz gevşe dostum. Neden bu kadar sert bir yüz ifadesine sahipsin?

– Benim mizacım bu. İngilizcede STERNNESS şeklinde ifade edebilirsiniz

İngilizce Kaygı

ANXIETY Şehirde yaşayıp da endişe ve kaygı ataklarına kapılmamak neredeyse imkânsız. İş yerinde, trafikte, sıra beklerken hatta evdeyken bile. Size boğucu duygulardan kaçmanızı öneriyoruz.

İngilizce İntikamcı

Kısık gözlerle ve kinci bir ifade ile belirtilen VENGEFUL. “Demek benim hakkımda ileri geri konuşursun öyle mi? Ben bunun hesabını sana sorarım cümlesini içinizden geçirdiğinde yüzünüze otomatik olarak bu ifade yansıyacaktır.

İngilizce Keder

İngilizce karşılığı GRIEF olan keder, üzüntünün izlerini oldukça fazla taşıyan bünyelerde sıklıkla görülür. Hatta bazı insanlar kederlenmeyi sever.  

İngilizce Beti Benzi Atmak

Korku evresinden 1-2 dakika sonra gözlemlenen bir yüz ifadesidir. Etraftaki insanlar tarafından “Hayırdır betin benzin atmış korktun mu?” şeklinde soruların yöneltilmesini sağlayan ifadenin İngilizce karşılığı SPOOKED ürkmek ve paniklemek anlamına da gelir

İngilizce Hayal Kırıklığı

İngilizce karşılığı DISAPPOINT-MENT olan hayal kırıklığı. Çok büyük umutlarla gidilen ama çıkışında beklentiyi veremeyen bir tiyatro oyununun sonucu olarak yüzümüzde beliren ifadedir^.

İngilizce Yüz İfadeleri Türkçe Anlamları ( Resimli )

İngilizce Sinirli Yüz İfadesi 

Angry! Sinir küpü aşamasına gelmeden bir level öncesi. Emoji alfabesinde kırmızı ve kaşların çatık olduğu yüz olarak da bilinir.

İngilizce Korkmuş Yüz İfadesi

Afraid! Yani, kız arkadaşı ile korku filmi izlerken bir sahnede ödü patlamış, ama çaktırmamaya çalışan adamın yüz ifadesi.

İngilizce Şaşırmış Yüz İfadesi

DOSTLAR NELER OLUYOR YAV! bakışı serimizde, şaşırmış, yani ‘surprised‘ bir ifade görüyorsunuz.

İngilizce Bıkkın Yüz İfadesi

İngilizcede bıkkınlığınızı ‘i’m disgusted‘ cümlesiyle ifade edebilirsiniz.

İngilizce Şaşırmış ve Mutlu Yüz İfadesi

Happily disgusted, şaşırmış ve mutlu bir ifadeyi anlatan İngilizce ifadedir.

İngilizce Üzgün ve Şaşırmış Yüz İfadesi

Şaşırmak ve üzgün olmak, şaşırtıcı derecede üzülmek! Oldukça kötü bir şey olmalı değil mi. İşte bunu da, sadly surprised yüz ifadesi tanımı ile anlatabilirsiniz.

İngilizce Üzgün ve Kızgın Yüz İfadesi

İngilizcede üzgün ve kızgın olduğunuzu ifade etmek istiyorsanız, sadly & angry ikilisini kullanabilirsiniz.

Örnek bir cümle; ‘I’m so sadly angry. The teacher did not add 5 points!’ Öğretmen beş puan daha vermedi, üzgün ve kızgınım.

İngilizce Mutsuz Yüz İfadesi

Mutsuzluğun tanımını yapmışlar, evet. Mutsuzluğun tanımı, İngilizcede ‘sad’ sözcüğüdür.

İngilizce Mutsuz ve Sinirli (ağlamanın bir tık altı 🙁

Dileriz ki kimse bu duruma düşmesin tabii. Ama İngilizcesini bilmekte de fayda var. Sadly, angry. Bir tık üstü ise, sıfat olan bu sözcüklerden farklı olarak bir fiil, ağlamak. to cry.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı